kupiranje psov je mučenje živali..če nebi bilo mučenje, tudi prepovedano nebi blo..in jst sm ful proti temu..nevem kako bi blo ljudem če bi mogl dve let nost (al kukr že pač) tist čez glavo, pa ušesa gor prvezana da stojijo...men se to zdi ful nesramno, tko kot vso nehumano ubijanje živine in vsa ostala mučenja živali...jst bi takmu folku ki tio dela nardila isto...
pa še tole bom rekla glede pasje šole...
Vsak pes more bit izšolan tako kot je treba, četudi je doma na verigi (sicer nevem zakaj bi nekdo imel psa ki bi bil skos na verigi-ja še en primer mučenja) ali kjerkoli in kakršnekoli pasme že je, z rodovnikom ali brez, velik ali majhen...Opažam, da vse manj ljudi šola svoje pse..
Dobro, če nimaš denarja ua pasjo šolo, se pač sam ukvarjaš z njim..Moj fotr je sam izuču našo psico (danes je že pokojna sicer) in jo je tko izuču, da ne moreš verjet...brez kakršnekoli pasje šole, samo on...To je ukvarjanje z živaljo..To bi mogu vsak narest, ki ma doma psa...Ne pa da pol vsi cucki sami okol šetajo in koljejo folk...Ma take kazni bi dala vsem tem lastnikom, da bi tri mesce jedl sam kruh pa vodo...ne samo zaradi ostalih ljudi in psov, ampak že zaradi samega psa...Tudi pes rabi ukvarjanje in rabi marsikaj več kar ljudje ne vedo...Ni pes, da ga kot popija prpelješ dmov, ga polleta ujčkaš o je še mlad, potem pa na verigo in naj visi cele dneve tam...pes je živo bitje, ki ima svoje potrebe..tudi on si želi biti socializiran in tak kot mora biti...Nevem zakaj tolk folka to psom odžira

..
In tud sama pasja šola je veliko premalo za popolno vzgojo psa...Skos je treba vzgajat psa, kot otroka..Skos kazat kar je prov in kar ni...Navadt ga je treba tako da ne bo nobenemu nevaren...In to skozi celo njegovo življenje...treba je skrbet zanj...in žalostno je, da folk tega ne dela...jst sm kr alergična na take ljudi ki psa prpeljejo domov, pol se jim pa jeb* za psa...Jst sm mojga vlačila svepovsod s sabo..Kamorkoli sem šla bodisi v trgovino, sprehod, kam hodit...Vedno je bil z mano...nekaterim se pa ne da tega...zakaj pol k***c maš sploh psa?da gnije pred bajto?!jebenti tazga folka res ne maram
in dobro je tudi to, da se psa navadi tudi kot na enega lastnika in pa še na ostale ki ga vozijo po sprehodih...ne da potem drugih ne uboga in spizdi takoj ko lahko...
in še glede pasjih razstav in mačjih bi dodala, da so tud mčenje za moje pojme..ker pes pa maček uživa pri kopanju vsak dan in nevem pudranju in parfumiranju...blah...to je čist bolano

...folku je preveč dolgčas...
agility je pa uredu...že zato ker je pogojen s športom in se pes giba, meddrugim pa še zgaja in uči zraven...več bi moglo bit tega, in maj tistih dosadnih nagravžnih razstav

!!