blue eye napisal/-a:No še to, vidm da nas je dost k se nam te nadloge skoz pojavljajo, jest se sprašujem zakaj zakaj, kjub redni higieni pa usemu kar sodi zravn (pa nam rekla da jih v taprvo nism dobr pozdravla).Mislm a bomo jih mele skoz
ja, pa saj ni samo higiena. meni se zdi, da so se mi nazadnje pojavile, ko sem se začela redno umivati z intimnim gelom bionsen. mogoče je bilo preveč (enkrat na dan). druga možnost so običajni šamponi, ki niti približno niso namenjeni intimnim delom. po moje, če se tuširaš, ti lahko kaj "odteče" tudi v nožnico. pa britje. jaz se brijem brez pene, ker bi to takoj povzročilo vnetje. kožo si navlažim z intimnim milom. pa tudi, če si tazadnje prav ne brišeš. moraš si jo od spredaj nazaj.
pa ko imamo glivice ne smemo jesti sladkega, ker se potem ustvarja idealno okolje za njih.
no, ena frizerka je enkrat razlagala, da ji je ginekolog rekel, da bo z vnetji konec ali pa se bodo vsaj zmanjšala, po porodu. ne vem ali se je hecala ali pa je res.

je pa še ena metoda zdravljenja. v bistvu lahko to počnemo zraven uporabe svečk, gelov... v liter vode vliješ malo žličko kisa in si vagino umiješ s tem. recimo enkrat na dan. s tem se ustvari kislost, ki nam manjka med vnetjem&glivicami.