kr.ena napisal/-a:V današnjih časih ne vem, če bi si upala biti varuška ... kvečjemu pri ljudeh, ki jih poznam.
Folk zahteva popolnost povsod in za vsako malenkost laufa na sodišče. Če se otrok spotakne pri telovadbi v šoli - na sodišče. Če učitelj izreče neprimeren stavek - inšpekcija. Če se operacija ponesreči - gremo tožit zdravnike. Če otrok zboli - varuška ga je prehladila, ker je bila nemarna.
Služijo pa odvetniki in zavarovalnice.
No, tole je skor mal pretirano, ampak domnevam, da je blo mišljeno karikirano; in, imaš prav, sploh ni daleč od resnice.
Npr. pred kratkim sem nadomeščala starše na sestrinem roditeljskem sestanku (pa sej ni blo prvič, da sem mela kontakt z ostalimi) in se mi je zdel kar mal mimo, kako bi radi starši vsak svoje ideje uveljavljali in če slučajno kaj ni po njihovo, je takoj spet vse narobe in .. bi rekla, da se skoraj preveč vmešavajo v delo (v tem primeru učiteljev in vzgojiteljev)-ja madona, sej ravno zato pa ni čisto vsak pedagog.
Mam pa tud jz željo delat kot varuška, sem tud že kontaktirala Sezam, ampak tam so me zavrnili, češ, najprej si izkušnje naberi. Ja, sej imajo prav, se strinjam, sam potem smo spet tam (kot z vsakim delom), kako naj pa izkušnje pridobim, če nihče noče "začetnika"? (ok, ampak to je še svoja tema) Ne, sorodnikov s frocki pa žal nimam.
Kako ste pa, tiste ki se zdej ukvarjat s tem, prišle do tega dela oz. teh otrok/družin?