Evro - €

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori

Ker bo EVRO bo:

Lažje plačevanje, ker nebo treba več menjati denarja
33
19%
Bolj bomo zmedeni glede cen (ali je cenejše ali dražje)
82
46%
Totaln polom je tale evro. Rajši imam SIT
62
35%

Skupaj glasov: 177

Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

sofia83 napisal/-a:Jst ne vem, a sm jst tok tupa al kaj ... mal prej sm šla ven na dve pijački s 30-imi evri v denarnici, zdej jih mam pa sam še 8? Spila sem pa 2 smajla, 2 čaja pa 2 kuhani vini. Kje mi računica ne štima? :gruebel:

:D :D :D

za prijatelje (evre) si je treba čas vzet, se poveselit (preračunat v tolarje) in (če je prevelik račun nikakor ne) kdaj znat potrpet (biti tiho).
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

classy napisal/-a:Ja valda, svašta :? če se nisi ti kej zmotla, pol bomo pa res bankrotiral. K to je pa too much no, več k 5k, drgač bi pa pršlo ene dva pa pou :?
A kdo ve kok čiki stanejo?

moj je reku, da da za dve škatlci 50 evrov (1200, prej je blo pa 1000) :?
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Aja sej pol pa ni tok, k se je govoril da bo ena škatlca tok.
Lizzyka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *dreams*

Neprebrana objava Napisal/-a Lizzyka* »

jagodka85 napisal/-a:
classy napisal/-a:Ja valda, svašta :? če se nisi ti kej zmotla, pol bomo pa res bankrotiral. K to je pa too much no, več k 5k, drgač bi pa pršlo ene dva pa pou :?

am..neki ne štima....50€=12000sit
mogoče si mislna 5€...to pa je pol 1200sit :)
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

jagodka85 napisal/-a:

jagodka, dam ti 1500, ne 1200 sit, če mi ti daš 50€!!! :D :D :D
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

jagodka85 napisal/-a:

ja joj, ji pač ne gredo še evri :D :bussi:

zdej nevem za ostale, ampak west so šli gor za tri tolarje, tko da so zdej 503 sit oziroma točnih 2.10 evrov (skor točnih :D ).
se pa opazi povišanje povsod..vsaka stvar se je podražila, čist vsaka :?
sicer pa sem se dons pa učeri tolk nasmejala folku v štcunah in lokalih, ker jim ni čist nč jasn...sploh nevejo ne kaj in kako, bohnedej da jim računalnik vzameš, se takoj zgubijo :D ampak so pa res vsi tko prisrčno zmedeni....
evrov pa šwe zmeri nemaram, ker mi je čist grd dnar...pa tolk enga pleha..kt da niso bankovcev mogl narest, nepa te kovance neumne...jst jih mam že pol žep hudiča..pa vsi neki po 1, 10, 20 centov...

sam tale s kavo 1.60 je pa mal kruta?!
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

sAdie napisal/-a:Po moje se bomo kr navadli, ceprav zase vem, da bom se kak mesec laufala za svojim dragim in...:"Kolk je to tolarjev?" hjaaaao...:)

Jst sm že učeri pa predučeršnim mojmu skoz bla za ritjo pa ga za vsak slučaj sprašvala kok je ta in kok je ono :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

loool, zmotu sm se :rofl: :oops:
ma ja no, teli evri so čist u kurcu... 5 evrov :D u glavnem, ja, podražl so se čiki.. to je bil namen mojga posta :D
se opravičavam vsem skupej :oops:
Lizzyka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *dreams*

Neprebrana objava Napisal/-a Lizzyka* »

jagodka85 napisal/-a:loool, zmotu sm se :rofl: :oops:
ma ja no, teli evri so čist u kurcu... 5 evrov :D u glavnem, ja, podražl so se čiki.. to je bil namen mojga posta :D
se opravičavam vsem skupej :oops:

sj mamo še usi probleme z evri :? tko d nč čudnga :)
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na lepem
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ela85 »

no, tudi v ljutomeru so podražili kavo in ostale pijače v gostilnah... kot da je to potrebno. čisto vse cene so zaokrožili na okroglo in to navzgor. npr. 0,60 , 0,70....to me res razjezi. kaj pa plače?
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

jst sploh ne razumem te naše vlade s ktere strani se je lotila evroproblema...Pri nas so dobesedno vse naredili na pol..polno je enih lukenj, ki bi jih mogl zakrpat...
recimo če se spomnimo na avstrijo, ko je dobila evro..
Oni so imeli vse določeno, za kolk se lahko cene zvišajo, kateri izdelki, kateri izdelki sploh ne...In posebne inšpekcije samo zato so uvedli in v primeru kršenja pravil dajali nenormalno velike kazni..Vsak ki je preveč zvišal ceno, od tiste državne meje zvišanja, se je mogu zagovarjat..in če rs ni mel temeljitega razloga zakaj je ceno preveč zvišal, je dobu res veliko kazen..Tako da takrat nihče ni višal cen, vse je ostalo isto več ali manj...
kaj pa tlele?Na črno listo bodo burek dal.In kaj bodo pol?ja nč a ne, ker so nesposobni narest neki za potrošnike in navadne državljane..Pa nism jst janša z miljonom pa pol plače :roll: da bi za kavo dajala 500 tolarjev..Matr, k u benetkah, ubistvu smo pa le ena majhna nepomembna slovenija k nas vsak okol prsta vrti :?
smotkA
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkA »

Kam pa hodite na kavo, da dajete zanjo 1,60€?! :eek: Sej nisem na glavo padla tolk dajat za tist pljunec kave, kar jo dobiš v kafičih. :D
V lokalu, kamor zahajam 2x ali 3x dnevno je kava 0,75€ al 0,80€, ne vem čist ziher, ker sem še v tolarjih plačala dons.
Tuki pod mojim blokom, kamor hodim popoldne pa je 0,90€.

Podražitve so valda opazne pri vseh izdelkih in storitvah, ampak tako pač je.
Folk se pa begaaa da res ni :roll: :D . Sicer mene evri niso kej preveč zmedl, ker sem bla že nasploh dosti v stiku s to valuto (velik raznih izletov, potovanj, itd.), tko da ni panike, da se ne bi navadla. Bolj me skrbi za mojo babico in njej podobne. :wink:
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

smotkA napisal/-a:Kam pa hodite na kavo, da dajete zanjo 1,60€?! :eek: Sej nisem na glavo padla tolk dajat za tist pljunec kave, kar jo dobiš v kafičih. :D
V lokalu, kamor zahajam 2x ali 3x dnevno je kava 0,75€ al 0,80€, ne vem čist ziher, ker sem še v tolarjih plačala dons.
Tuki pod mojim blokom, kamor hodim popoldne pa je 0,90€.

Ja marija sveta kje pa je tak lokal d je tok pocen kava? To pa tud še nism slišala da bi bla. Jst sm bla dons na kavi pa je bla 1,10€ (al pa če sm zdele pol ure iskala znak za evro na tipkovnci haha). Sj a ni tok povsod kava? Oz raje je drugje še več.
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na lepem
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ela85 »

pri nas še ni tak draga kava, kar pa ne pomeni, da se ni podražila.

ziher pa je, da je v ljubljani, pa kak portorož, dražja kot pri nas (prlekija). ampak tak pač je.

mene ne skrbi za kavo. me bolj skrbi za ostale stvari, ki so nujno potrebne (saj je tudi kava včasih, hehe :P ), kot je kruh, mleko in ostale stvari. ampak bomo že. bomo pač pri drugih stvareh prikrajšani.
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ribicaX »

**SiMoN@** napisal/-a:aja, še neki..po kolk je zdej kufe v gostilnah? Tle pr nas u noum mestu je bil do zdej prbližno 200 sit povsod..zdej bo zihr 1€..bemuš boga

ja, v planet baru (v tušu) je kava 1 evro, pred novim letom je bla pa 220 sitkov. zdej ne vem kam si šla ti na kavo. a v totalčku se je kej podražila, kej veš? k pred novim letom je bla 200 sit, kako je pa zdej, pa ne vem.
Odgovori