jullia napisal/-a:a ni zanimivo, da se najde denar za izpit za avto, silvestrovanje, nove čevlje,...? posplošujem ja, sigurno obstajajo ljudje, ki jim je problem dat iz rok 60k. sploh mladi. ampak hkrati bi moralo bit pa zdravje prva prioriteta. mogoče bodo pa starši premislili pred nakupom nove televizije, kam je bolj smotrno denar investirat.
zanimivo razmišljanje morda, meni se zdi pa zanimivo poslušat ženske, ki se s cigaretom v roki in ob pijači v lokalu zgražajo nad ceno cepiva. za čike in pijačo dajo jurja. a tega keša pa ni škoda?
nič v mojem prvem postu ni bilo napisano o prispevku države. zapičila sem se strogo v dejstvo, da je nekdo pripravljen postavit ceno na svoje zdravje in da je ta cena nižja od 60 jurjev.
Moje mnenje je, da za zdravje ne veljajo zakoni tržne ekonomije. Zdravje bi moralo biti dostopno vsem pod enakimi pogoji. Idealni primer je Kanada - pred časom sem brala, da je to ena redkih, če ne edina država, kjer ti denar popolnoma nič ne pomaga pri dostopu do zdravstvenih storitev. Enake obravnave bo deležen klošar in predsednik države.
Meni osebno je to ideal.