Kako povečati varnost v prometu?
Tigi napisal/-a:Sam to je blo itak ponoč....kje se bo kak najdu?
Lih takrat se najde kakšen, ki bo po neumnosti fasal.
Spomnimo se primera nesreče na Celovški pri Stari cerkvi, ko se je v avtomobil poln maldih ljudi zaletel človek ki je vozil z abnormalno hitrostjo. In ja, ponoči je bilo to.
Jst resnično ne razumem ljudi, ki si prirejajo in podrejajo pravila. Pravilo so z razlogom in prav tako omejitve na cesti.
In zase lahko rečem, da sem previden voznik (pravzaprav naj to povejo moji sopotniki) in to pomeni, da če mi kdo za ritjo vozi pri hitrosti 120/h na AC bom po bremzi stopila. Nalašč. Naj se navadijo imet neko varnostno razdaljo, ki je ne omenjajo zato ker se lepo sliši

Tamala` napisal/-a:In zase lahko rečem, da sem previden voznik (pravzaprav naj to povejo moji sopotniki) in to pomeni, da če mi kdo za ritjo vozi pri hitrosti 120/h na AC bom po bremzi stopila. Nalašč. Naj se navadijo imet neko varnostno razdaljo, ki je ne omenjajo zato ker se lepo sliši
jst to isto delam. ne maram vožnje za ritjo, ker ratam vsa živčna. potem pa še bremzat ne upam orenk, če pred mano ustavljajo, ker nikoli ne vem, kdaj ga bom od zadaj fasala

tista s 160 po celovški je pa u nulo fuknjena. a se folk sploh zaveda, kakšna hitrost je to? nisem sicer diplomirani fizik, se pa spomnim, da smo enkrat računali zavorno pot avtomobila. že pri 100 na uro, traja par 10 metrov, da se ustaviš. zdej pa pomisli, da ti na cesto nekdo skoči, da ti pijanec pred avto pade (kar sredi noči v ljubljani sploh ni nekaj nenavadnega), da na križišču naletiš na še enega takega bedaka. nimaš šans, da pri 160/h sploh karkoli narediš.
in ja tigi, ti točno zato imaš izpit, ker se predpostavlja, da boš vozila po pravilih. vožnja ni čisto nobena pravica, ampak privilegij. in kdor se ni pripravljen držal pravil, naj se mu izpit pač vzame. si ga ne zasluži.
če te boli k***c za tvoj lajf, je to čisto tvoj problem. mi vsi ostali pa imamo pravico prit na cesto, ne da bi prej še 3 očenaše zmolil, pa se od vseh domačih poslovili, za vsak slučaj če nas en divjak, ki se na ta način sprošča, fenta.
ja, vem, da se ti vedno lahko nesreča zgodi. ampak pomoje bi se dalo marsikaj ukrenit, da bi bilo nesreč manj.
sj je rekla par 10 metrov... se prav, več k 10 metrov
pa sj ni važn, kolk časa traja... nima kej po celovški vozt 160 km/h, kjer je omejitev 60 oz. 70, če se ne motm... pa je lh še bolši voznik...a zato, ker misl, da je bog i batina, da je ne vem kolk dobr voznik, pa lh voz 100 čez omejitev... aha, pomoje tud
sploh če je ponoč, bi bil lh še bolj previdn, ker se takrat najde kakšn pijanček, k bo prletu na cesto ravn takrt, k mislš da ga ne bo...
zato sm pa jz ponoč še bolj previdna, k me je strah, da koga ne bom vidla in grem rajš 10, 20 premal kot pa preveč (sploh, če je omejitev 90 ali več).
drgač pa tud jz sovražm, da mi kdo prpele direkt za ritjo... zadnč sm se pelala po avtocesti, prehitevam enga tovornjaka, k je šu lih ene 90 na uro, ko sm začela prehitevat, za mano nobenga, ko sm bla pa vzporedno s tovornjakom, se mi je pa en na rit zalimu in začel trobt... ja sorry, k nimam tok zmoglivga avta, da bi dala gas do konca in ajmo 200/h

pa sj ni važn, kolk časa traja... nima kej po celovški vozt 160 km/h, kjer je omejitev 60 oz. 70, če se ne motm... pa je lh še bolši voznik...a zato, ker misl, da je bog i batina, da je ne vem kolk dobr voznik, pa lh voz 100 čez omejitev... aha, pomoje tud

zato sm pa jz ponoč še bolj previdna, k me je strah, da koga ne bom vidla in grem rajš 10, 20 premal kot pa preveč (sploh, če je omejitev 90 ali več).
drgač pa tud jz sovražm, da mi kdo prpele direkt za ritjo... zadnč sm se pelala po avtocesti, prehitevam enga tovornjaka, k je šu lih ene 90 na uro, ko sm začela prehitevat, za mano nobenga, ko sm bla pa vzporedno s tovornjakom, se mi je pa en na rit zalimu in začel trobt... ja sorry, k nimam tok zmoglivga avta, da bi dala gas do konca in ajmo 200/h

Jst se ponavadi limam na rit tistim, ki jih prehitevam ali po avtocesti če mi kdo dolgo paca in prehiteva, čeprov tega ni zmožen!
Da mi kdo na AC paca 120km/h in se neki gre delat pametnega na prehitevalnem pasu potem po vrhu tega še neki po bremzi stopi ga bom prehitu in pol jst njemu na bremzo stopu da vidim reakcijo...
Moj primer:
se pelem s pickup-om cca 150 in en cepec s praznim kombijem skoči pred mene glih tok da ne butneva in mu enkrat poblendam... ok on prehiti jst pa naprej... in ko sem bil vzporedno mi pokaže fakiča
no in prehitim jst njega in on za mano na prehitevalnega jst pa po bremzi. Nazaj na voznega ni mogel, ker je bil kamijon... pomoje sm ga spametoval da ni lepo pametovat če si kriv! 

Da mi kdo na AC paca 120km/h in se neki gre delat pametnega na prehitevalnem pasu potem po vrhu tega še neki po bremzi stopi ga bom prehitu in pol jst njemu na bremzo stopu da vidim reakcijo...
Moj primer:
se pelem s pickup-om cca 150 in en cepec s praznim kombijem skoči pred mene glih tok da ne butneva in mu enkrat poblendam... ok on prehiti jst pa naprej... in ko sem bil vzporedno mi pokaže fakiča

Home Page:
http://www.foto-jovo.com
http://www.foto-jovo.com
-
- Cosmopsiho
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
- Kontakt:
Tamala` napisal/-a:Lih tok da se vklopijo štop lampe, ne dobesedno po bremzi..
Lih tok da mu mal krvi poženem po žilah, ker ma očitko tko rad mojo avto-ritko
Ja če se po levi neda prehtet na avtocesti se gre pa po odstavnem ane...ampak jaz tega ne prakticiram...sem pa že velikokrat dožvela to, ko je bla pač kolona lepo po voznem pasu ane in folk prehiteva drug folk za njim fuill kolona ker mu avto komej gre tisith 140km/h al pa 130km/h in pol čakaš pa čakaš in un sam gužvo nardi...pol gredo nekateri pa po desni prehitevat...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Ej folk, na AC je tud omejitev - 130 km/uro.
In če jaz nekoga prehitevam na prehitevalnem pasu s tako hitrostjo, me prav en k*** briga, če se mi zadaj nalima nekdo s 150km/uro ali še več, ker jaz vozim po pravilih, on pa ne in se ne bom jaz njemu prilagajala.
Saj se umaknem, sam če mi pa začne kaj signalizirat, pa ne tako hitro..nima kaj mutit!!
Aja, pa ne mislt, da je zmer kriv tisti, ki prilateti nekomu v rit - sploh ni nujno, ne se na to zanašat.
Moj kolega je dobu kazn, ker je tko iz inata pred semaforjem ustavu še pr utripajoči zeleni, da se mu je un zadaj v rit zakantal, pa ni blo to zarad prekratke varnostne razdalje, ampak ker je un ta prvi prehitro ustavil oz se ni prepričal, če to lahk varno stori, un zadaj se ni mogu tok hitr ustavt.
In če jaz nekoga prehitevam na prehitevalnem pasu s tako hitrostjo, me prav en k*** briga, če se mi zadaj nalima nekdo s 150km/uro ali še več, ker jaz vozim po pravilih, on pa ne in se ne bom jaz njemu prilagajala.

Saj se umaknem, sam če mi pa začne kaj signalizirat, pa ne tako hitro..nima kaj mutit!!
Aja, pa ne mislt, da je zmer kriv tisti, ki prilateti nekomu v rit - sploh ni nujno, ne se na to zanašat.
Moj kolega je dobu kazn, ker je tko iz inata pred semaforjem ustavu še pr utripajoči zeleni, da se mu je un zadaj v rit zakantal, pa ni blo to zarad prekratke varnostne razdalje, ampak ker je un ta prvi prehitro ustavil oz se ni prepričal, če to lahk varno stori, un zadaj se ni mogu tok hitr ustavt.
Mimi_M napisal/-a:Ej folk, na AC je tud omejitev - 130 km/uro.
In če jaz nekoga prehitevam na prehitevalnem pasu s tako hitrostjo, me prav en k*** briga, če se mi zadaj nalima nekdo s 150km/uro ali še več, ker jaz vozim po pravilih, on pa ne in se ne bom jaz njemu prilagajala.![]()
Točno tako!
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
jowko napisal/-a:Da mi kdo na AC paca 120km/h in se neki gre delat pametnega na prehitevalnem pasu potem po vrhu tega še neki po bremzi stopi ga bom prehitu in pol jst njemu na bremzo stopu da vidim reakcijo...
Eno je če vozi po voznem pasu, drugo pa po prehitevalnem. In kot je Mimi_M rekla --> omejitev na AC je 130km/h.
Presnet, da bi vse, ki vozijo več grdo kaznovala