Virus HIV in AIDS

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Hvala :wink:

Mislim, nemogoče se mi zdi, da folk še po več kot 20 letih, kar je govora o tem, ne ve , kakšna je možnost okužbe. In ne ve, da če bi šlo za okolici nevarno bolezen, bi tip itak ležal v bolnici v karanteni. :roll:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

ravno o tem sem pisala v temi o Ciganih/Romih, pa so se vsi spotaknili ob 2 besedi ...

zdi se mi, da se ljudje bojijo živeti s takimi bolniki ...
dala sem primer shizofrenije ... ko je shizofrenik na Hrvaškem streljal v nekem lokalu in ubil 3 ljudi ... ker so ga izpustili iz bolnišnice, češ da je zdrav ...
potem pa primer okuženega z AIDSem, ki je na podzemni špikal ljudi z inekcijo, v kateri je imel svojo kri ...
žal se ljudje vedno bolj bojijo za svoje zdravje/varnost in svojih najboližjih ... verjetno res ni prijetno živeti v bližini nekoga z hudo boleznijo ... saj mogoče on ni tak in se ne bo maščeval za svojo bolezen, nekateri pa se ... in to se ljudje bojijo ...

meni je samo to hudo, da je njegov izgon odšel mimo tako tiho ... kot da je bolnik z AIDSem nepomemben ...

pa ne vzet moj post kot kak izkaz nestrpnosti ...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

bejbika napisal/-a:meni je samo to hudo, da je njegov izgon odšel mimo tako tiho ... kot da je bolnik z AIDSem nepomemben ...

Se strinjam. Najbrž zato, ker se on ni hotel izpostavljat. Ampak vseeno ...

Zdaj razmišljam o strahovih ljudi. Ja, res je možno, da bi okuženi s Hiv začel špikat ljudi z injekcijo zaradi maščevanja. Možno je, da shizofrenik, ki ga spustijo iz bolnice začne streljat na ljudi ... ampak to lahko tudi kdo drug, ki še ni bil hospitaliziran.

Življenje je tveganje. In s tem se danes vedno težje sprijaznimo ... absolutne varnosti ni.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

Nimam Mladine, Odmevov pa tud nisem gledala.

Mogoce danes kaj vec zvem, ko grem domov.
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

sm jst tud že slišala za to zgodbico in je tko, da nekateri k so okuženi s tem virusom so tolk jezni na ves svet, da zanalašč to širjo. pač če so to oni dobil nej tud drugi. ampk je to res kruta scena.
drgač sm pa v enem od prvih postov vidla, da ena sprašuje, če se to dobi že pri prvem spolnem odnosu in SE DOBI.tko da ne mislt da se to ne dobi tolk hitr.

drgač pa jst nikogar ne poznam, se mi pa zdi, da bi pa rabla neki časa da bi se na to navadla, k še zmer je neki strah ane.drgač se pa men tko najbl smilijo ljudje v Afriki k tm ma pa večino folka ta virus zarad nevednosti (kao tipi mislijo da bodo ozdravel če bodo poslil čim mlajšo punčko- sm slišala že da so posilil nekaj mesečne punčke). tko da tm gre za velik problem neznanja. pri nas, nas o tem vsaj poučujejo pa po tv je, pa razne zloženke lahko dobiš.tko da vsaj približno vemo nekaj o tej bolezni.

k neznanje o tej bolezni je najhujš, k zarad raznih verovanj to sam prenašajo, tko k recmo v afriki.

jst nekak upam da bodo čimprej najdl zdravilo al pa zlo učinkovita zdravila sam problem je tukej spet ta, k bodo zdravila dobila razvite države, revne države pa po vsej verjetnosti ne.

u glavnm moje mnenje pri vsem tem je, da morš zmer in povsod sexati z glavo.če ni zaščite (kondoma), z neznancem ne smeš sexat.in to je to
Uporabniški avatar
mičkina
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mičkina »

imam prjatla (in to dobrega) k je okužen z virusom HIV.. in zdej pred kratkim mu je aids vn udaru.. tko da je zdej z njim full hudo.. inmunski prow na nuli..
okužu se je pa z okuženo iglo.. pač narkoman.. js in on pa smo čene prjatla že od vrtca.. in sm mu vedno kdr je rabu pomoč pomagala (ok,dnarja nism nikol posojala) in tud zdej sm še ena redkih k ga sploh obišče in se upa z njim normalnoin brez presodkov pogovarjat.. in mu bom stala zmjrej neglede na nič ob strani in mu pomagala..
even heaven is hell without you
giomo
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a giomo »

kondom se lahko strga (in dejansko SE). ampak ce se to zgodi pri dveh, ki sta si priblizno zvesta, potem ni panike. ce je pa eden izmed njiju okuzen, potem se ti film zivljenja hitro lahko odvrti pred ocmi in konca. ne nujno, a dovolj verjetno.
tako da ne z raznimi izjavami 'brez zascite'. ker zascite NI. vsak seks z nepoznano (zgodovina partnerjev in vseh njihovih partnerjev in tako naprej, dokler se ne konca) osebo je tombola.

bejbe, ali ste prepricane, da znanec iz sosednjega bloka, ki ste z njim prezivele dolgo vroco noc, se nikoli ni bil pri moldavki, ki mu je za nekaj dodatnega drobiza dovolila brez? i wouldn't be so sure.
jaz mislim, da se vecina ne zaveda nevarnosti sploh, drugi smo pa prekomerno paranoicni.
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kamis »

kar se tiče te zgodbe k je bla u cosmotu,ni prva...Se je to že dost prej dogajal in ni samo ena punca ki je to doživela ampak jih je več.Tko da ja teli maturanci so opasni,sploh pa sami veste če ste bli...
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

giomo napisal/-a:bejbe, ali ste prepricane, da znanec iz sosednjega bloka, ki ste z njim prezivele dolgo vroco noc, se nikoli ni bil pri moldavki, ki mu je za nekaj dodatnega drobiza dovolila brez? i wouldn't be so sure.
jaz mislim, da se vecina ne zaveda nevarnosti sploh, drugi smo pa prekomerno paranoicni.

Se popolnoma strinjam..premalo se zavedamo nevarnosti...

Zadnjič sem nekje prebrala misel, ki gre nekako takole: Ko seksamo brez kondoma z nekom, seksamo v bistvu z vsemi njegovimi/njenimi bivšimi...

večja možnost okužbe je tud pri tistih, ki so imeli nezaščitene spolne odnose, ker gre lahko veriga zelo daleč nazaj...
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

...in z vsemi bivšimi ki jih je mel ta bivši and so on... ja če tko pogledaš si spal skor s pol slo. in res hitr kej stakneš :?
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Claudia22
Debatorica
Debatorica
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Claudia22 »

Ojla.

Jaz bom samo to rekla: par sekund/minut užitka ne odtehta celega življenja, tako da nikoli in nikdar v posteljo brez kondoma, sploh pa z nekom, ki ga ne poznas dovolj dobro in mu ne zaupas. Aids je realnost našega časa, tako da pamet v roke. V prvi fazi je treba nase mislit in na to, da ima vsako naše dejanje posledice, takšne ali drugačne. :)

Lp,

K.
" I am FREE no matter what labels you put on me. I am a no-name brand human being." (Simone Hudson)
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

kukr vem na pamet, se drugi stadij pojavi tm v času do 15 let. lahko pa seveda traja tudi veliko dalj ali pa veliko manj.

virus ti napada bele krvničke in če se bolnik zaveda tega, zdravo živi in se ukvarja s športom, je zdravo... in se v največji meri poskuša izogibat pljučnicam (ki mislim da je ena najbolj riskiranih bolezni za njih) in raznim boleznim, ki so za nas sicer nedolžne, za človeka z malo belimi krvničkami pa lahko smrtonosne, lahko živi kvalitetno še kar nekaj časa.

potem pa je tudi odvisno po mojem mnenju od psihične moči vsakega posameznika, kako se spopada z boleznijo itd itd.

nekaj časa nazaj sem brala tudi o bolnikih, ki se pač trudijo živeti kar najbolj normalno, zdravo in kvalitetno življenje, in so bili vsi zelo pozitivni. pa tudi 'zdravi' že 10 let in več... po mojem mnenju pa to zahteva ogromno moči... svaka jim čast :razz:
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L napisal/-a:no mene pa samo nekaj zanima...to ko je bolezen v 3 stadijih....prvi se kao pojavi ...hm nevem...recimo do 12 tednov po okužbi...kot nekakšna gripa..pol je nekaj časa mir...pol pa se začnejo tiste resne težave,,,mene zanima kako je med tistim časom ko je kao druga faza....kake težave so tam...jaz mislim da če je ti virus sproti uničuje telo...da se to more nekje poznat.....al ne?...no to meni ni blo nikol jasno..hehe
Če si okuzen z virusom HIV, še nisi bolan. Moreš pa pazit, ker imaš oslabljen imunski sistem in če zboliš, se razvije AIDS. Mislim, da ko imaš enkrat AIDS, da umreš v roku 5 let (nisem sigurna da so ti podatki točni).
I laugh at gilded butterflies.
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: kjerkoli kadarkoli

Neprebrana objava Napisal/-a S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L »

am...ko sem malo brala po forumu....hm....jaz bi se tui šla testirat 100& je pač 100%...pa čeprav nisem mela nikoli nezaščitenega spolnega odnosa....,sicer vem da bo zaj kera rekla da zakaj pa bi sploh rada šla..ampak nevem....me nekaj žre..ker je blo to že pred cajtom..eno poletje...spoznala enga tipa...in se dala dol...pa čeprav je blo z kondomom....mi je tip bil malo sumljiv...al pa sem sama začela verjet v to da bi lahko mel aids...niam pojma...ampak dala sem to možnost...pa čeprav ne vem če ga ma...in čeprav sma z kondomom..nevem..jaz pač veliko preveč razmišlam pa pretehtam vse možnosti..hehe......pa nevem...glede testiranja...malo čudno..ker v naši ambulanti tam ko lahko grem delajo samo določene ure v tednu in samo en dan v tedni in vedno prije tako da mam jaz pouk..torej bi morala mankat 2x v šoli (pač en dan ko se greš testirat..in en dan ko greš po rezultate(1 tedn)...in niam pojma kak bi to speljaja..in kaj bi rekla da me ni blo v šolo....pa recimo doma...no malo sem vse skup zabluzila..pa napihnala..hehe....sam me ful moti recimo da nea delajo recimo skoz,da delajo samo 1 dan v tednu..ne pa recimo kot druge ustanove po sloveniji....
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

Zelooo majhna verjetnost je, da bi se okužila z enim spolnim odnosom, če sta pa še s kondomom, pol pa sploh. Možnost okužbe se veča s količino spolnih odnosov s to osebo.

Če si res v skrbeh, lahko narediš recimo to takrat, ko se ti začnejo poletne počitnice. Po mojem takrat še ne bojo mel dopustov in tega, pa še frej boš. Čeprav po mojem te RES nima za kej skrbet ;)
Odgovori