Ja sej našli so pa glih Kočevje, kot da jih nimamo že dost in tud zgage

kr.ena napisal/-a:jemina napisal/-a:jz jih mam čez glavo...na k***c mi grejo...samo za frke so doobri in za nč drugega..država jih pa brani kot bi bli nevemkolk pomembni...za tele kurčeve politike je 2 mijona slovencev manj pomembnih kot 10 ciganov. Res so mi dopizdili..cigani in vlada.Glih treba je tega ja
[url=Na forumu ni dovoljeno žaljenje oz. blatenje sogovornikov in podpihovanje k spolni, rasni, narodnostni ali verski nestrpnosti. Za debato raje uporabljajte argumente!
][/url]
sončk napisal/-a:ko sm jst polet delala v eni trgovini so pršli na blagajno, nabrala za 40 jurju(neki tazga..se ne spomnem več točnu) in mi dal kartico ene ženske..slovenskoime in priimek. !
Če ne veš, majo romi ponavad slovenska imena pa priimkelike.. Strojan?
kr.ena napisal/-a:Ja, res je, ne poznam nobenega Roma in nikoli nisem živela v njihovi bližini.
Če je res vse, kar berem, kakšna kriminalna dejanja počnejo nekateri Romi, se čudim, zakaj folk ne protestira pred parlamentom ali policijo. Pa ne s floskulami proti vsem Romom na splošno, ampak s konkretnimi primeri. Nekako ne morem verjet, da cela država in vsi represivni organi pokleknejo pred enim tipom s pištolo in si ne upajo ukrepat po zakonu. Če je res, da gasilci ne smejo gasit, uslužbenka ne more vzet izpita, zdravniku grozijo s pištolo ... kaj počne policija?
V celem mesecu nisem slišala konkretnega primera, kaj so Strojanovi storili vaščanom. Razen tistega tipa, ki sploh ni bil Rom in je nekoga pretepel skoraj do smrti.
Ne morem pa pristati na to, da bo v tej državi folk odločal, kdo se sme priseliti zraven njih in koga nočejo. Mislim, jaz sem se tudi preselila pred enim mesecem ... pa nisem vprašala sosedov za soglasje. Res sem blond in svetlopolta, ampak tudi taki kradejo in ubijajo, ne samo Romi.
Tu je država naredila veliko napako. Ker po vsem tem cirkusu v medijih dvomim, da bodo kjerkoli v Sloveniji dobili soglasje sosedov. Pa ne samo za Strojanove.
Državljani Slovenije si imajo pravico svobodno izbirati kraj prebivanja. So pa seveda dolžni spoštovati zakone. Ampak to je drugo vprašanje. Če so Strojanovi res tak problem - a ni zelo kratkovidno protestirat proti temu, da so tvoji sosedje? Nekogaršnji sosedje pač bodo, razen če jih pobijemo. Ampak vsaka krajevna skupnost skrbi za svojo rit ali kaj, nihče pa ne gleda širše.
....počasi še mene postaja sram, da živim v tako nesposobni državi
Nekaj gnilega je v deželi slovenski. smile Še v New York Timesu je pisal o 'strpnosti' slovencev ( http://select.nytimes.com/gst/abstract. ... 94DE404482 ) Končno je tud nekdo drug opazu, da v tej državi pa ni vse tko lepo kot se zdi.