- opazila sem, da imam očitno vgrajen nekakšen
'brain-recorder', tako da si pogosto lahko zapomnim cele izseke svojega življenja (dogodki, pogovori, sprehodi, srečanja...) in si jih kasneje kadarkoli spet zavrtim nazaj in ponovno doživljam (tudi skupaj z občutki, ki so spremljali originalni dogodek)

... In sicer si jih lahko predvajam v poljubnem vrstnem redu, le posamezne delčke ali cel 'posnetek' itd. Fino je, če prej npr. nisem dobro 'ujela', kaj je kdo rekel, oz. česa nisem opazila, pa potem šele pri 'ponovitvi' pride za mano... Aja, ti 'posnetki' ostanejo shranjeni tudi, ko že mine več let...
- vedno s seboj nosim slamice za pitje (za vsak slučaj)
- nikoli ne nosim hlač (samo krila / obleke)
- imam posebne 'obrede', npr. v trenutku, ko odbije polna ura, z žvečilnimi gumiji, številkami... (OK, malo so čudni, ampak očitno delujejo)
- pred izpitom si ponavadi 'preslikam' zakon ali vsaj relevanten del zakona v spomin, tako da ga lahko med pisanjem prikličem nazaj v misli in ga 'berem' ter hkrati pišem cele romane oz. vsaj preverjam, ali sem kaj pozabila napisati... Pri tem mi pomagajo barve, s katerimi si zakon prej podčrtam, tako da potem med 'listanjem v mislih' takoj opazim pobarvane besede
- dnevno popijem čudne količine zelenega čaja
- sem zasvojena s poslušanjem glasbe oz. lahko rečem, da imam 'sindrom radio' (ki ga je nekoč v neki svoji kolumni omenjala Sonja Javornik, če se ne motim), hehe: skoraj ves čas moram poslušati glasbo, hkrati pa skoraj nikoli ne zdržim pri poslušanju pesmi do konca (pa če mi je še tako všeč) in že mrzlično iščem kako drugo, meni še ljubšo pesem na drugi postaji... In če pri tem ugotovim, da sem zaradi poslušanja 'manj priljubljene' pesmi zamudila 'bolj priljubljeno' nekje drugje, sem grozno slabe volje... Iskanje in preklapljanje se pa nikoli ne konča...
- zadnje čase grem velikokrat spat z nogavičkami, česar prej nikoli nisem počela
- ne morem zaspati, če nimam ob postelji velike plastenke vode in škatle papirnatih robcev
- že od rojstva se vsako noč zelo velikokrat 'namerno' prebudim, da lahko uživam noč, mir oz. čas za počitek (parkrat se mi je pa zgodilo, da sem trdno spala vse do jutra, in sem bila potem zjutraj zelo jezna oz. sem se počutila 'ogoljufano', prikrajšano za noč

)
- aja, pa mogoče malo nenavadna navada za žensko (ali pa tudi ne, kaj pa vem): venomer puščam dvignjeno desko straniščne školjke
- spat hodim ob čudnih urah, pa čeprav sem npr. ves čas doma (ob pol petih zjutraj ni tako nemogoča ura zame)
- še najbolje se zabavam, ko sem sama
- zelo veliko razmišljam oz. imam bogat domišljijski/notranji svet, tako da včasih pozabim, da vseh teh misli sploh nikomur nisem povedala, in se potem čudim, kako da ljudje tega ne vedo...
- veliko laže / bolj sproščeno se pogovarjam z ljudmi, starejšimi od sebe, kot pa z vrstniki
- tudi moje prehranjevalne navade so nekoliko nenavadne, a niso vredne posnemanja