Mučenje živali za kozmetiko / etična merila

Vse o ličenju in negi kože.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
_Gia_
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: naša mala lublanca...:)

Neprebrana objava Napisal/-a _Gia_ »

_ladybird_ napisal/-a:
strela napisal/-a:Ja zgleda da imam res čudne ljudi okrog sebe. :lol:

Nisem rekla da si ti vegi zato ker je to moderno.Ne jemlji tega tako osebno.

Še najbolj smešna je moja cimra ki se ima za vegija, pa je ribe. Zanjo ribe niso živali. Za crknit.

ammm ej mogoče pa pač samo je tist kar ji sede, veš sj obstajajo tud delni vegiji, tko da v bistvu se mi to sploh ne zdi smešen,....

se čis strinjam z ladybird,če človk je od mesa sam ribe,pol bi loh sklepala da druzga mesa ne mara predusm zarad okusa(al pa vonja) in ne tok zlo zarad mučenja živali.meso rib ma čis drugačn okus in vonj kokr meso drugih(kopenskih) živali.ne vidm kaj je kle smešnga,usak je kar mu je ušeč ane...
~miška~
Uporabniški avatar
_ladybird_
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: .......

Neprebrana objava Napisal/-a _ladybird_ »

Tyra napisal/-a:------. delni vegetarijanci (so na meji med vegetarijanci in vsejedci – sicer se odrekajo mesu kopenskih živali, še vedno pa uživajo meso prebivalcev voda);

------lakto – ovo vegetarijanci (lažja oblika vegetarijanstva, odklanjajo le meso, uživajo pa mleko in jajca);

------lakto vegetarijanci (zmerna oblika vegetarijanstva, odklanjajo meso in živalske proizvode, poleg rastlinske hrane uživajo le mleko in mlečne izdelke);

------vegani (strogi vegetarijanci, uživajo samo rastlinsko hrano - nobenih živil živalskega porekla, niti mleka ali medu);

-------strogi frutarijanci (uživajo le sadje);

--------makrobiotiki (poseben izbor živil iz neposrednega okolja glede na jin in jang princip in njuno ravnotežje);

--------presnojedci (uživajo le surovo hrano, ne živil živalskega porekla, temveč surovo sadje, zelenjavo in semena).

sm že jst hotla lih zdele prilimat, pa opazm da si že ti :D , v glavnem jst sm delna vegetarijanka, ker ribe pa jem, v glavnem pri men se gre pač za to da jem kar mi je good in ne bom se neki mučla z mesom če mi ne odgovarja,...ok zdj pa dost :D smo res že offtopic

aja še to dodam da jst tud ne jemljem lih ne vem kakšnih dodatkov pa mam že skoz ful dobro kri
strela
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a strela »

Meni je tudi čudno da se tuki pogovarjamo o vegetarjanstvu namesto o testiranju kozmetičnih izdelkov na živalih.
Uporabniški avatar
*missy*
Kršitelj/ica 1. stopnje

Neprebrana objava Napisal/-a *missy* »

moj bog ljudje... sploh ne morem vsega brat, ker mi je šlo že na 3 strani na kozlanje in na jok hkrati ko sem brala izjave npr. ledenke, cartike...
to ne moreš verjet... nihče vam ni rekel, da ne nehajte jest mesa, uporabljat kozmetike... jejte meso če vam paše, uporabljajte kozmetiko.. naj navedem sam nekaj firm, kjer ličila in druge stvari niso testirane na živalih : almay, alterra, alverde, amway, avon, nivea, labello, maybelline, oriflame, l'occitane, chanel, matis...

pa veliko več jih je še...pozanimajte se malo pa kupujte te izdelke - če hočete, da nebo spet katera izjavla da jo silim :roll:

jaz sicer jem meso :? , čeprav se trudim da čim manj, ker sem mnenja da je v redu če se meso je v "mejah normale"...menim pa, da smo mi te meje prekoračli, saj drugače ne bi podirali pragozdov, da nardijo iz njih pašnike...[/i][/b]
bolje ljubiti in izgubiti, kot nikoli ljubiti

me to you
*tamalla*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: celje

Neprebrana objava Napisal/-a *tamalla* »

jaz bi samo povedala da preziram ljudi ki uporabljajo krzno da bi popestrili svoj videz...mislim ka nikoli ne pomislijo kako se je ena lisička al pa zajček mučo pri tem... :motz:
*tamalla*
Komunikatorka
Komunikatorka

ne se kregat o tem ker mislim da je forum ravno za to da vsaka izrazi svoje mnenje... :)
strela
Sramežljivka
Sramežljivka

Mogoče bi bilo najbolje da moderator zaklene temo. Glede na to kam pelje ta razprava se bo folk še pobil med sabo.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

najprej odgovor na temo: uporabljam večino izdelkov, ki vidim, da so testirani na živalih ... ja klinc, nivea mi ne sede, mi pa MF ... to pa ne pomen, da bom tko kt večina unih faking grinpisovcev hodila okol neobrita,nenašminkana pa se za drevesa pritrjevala ... res je hudo, da se mejhne kužke ubija, pa veverce ... vrjamte, da mi je to grozno hudo ... sam tak je lajf ... človek je na vrhu prehranjevalne verige, človek je najbolj razvito bitje ... predstavli si, da bi bli mi takoj za tigri ... a mislš, da bi oni postal vegetarijanci, da se neb prehranjevali pa bli lepi ... prsm vas no ... pa lepo mirno, vsak ma svoje mnenje in men čist dol visi kdo nos pa kdo ne usnja ... jst ga ... in kaj me boš zdej najdla pa sezula ... in kaj boš dosegla ... žival je tkoaltko mrtva ... brezveze se kregat ... kaj pa z muckami, ki jih nevemkok dnevno kamjonarji speštajo ... a zdej bomo pa še ceste zaprl, da se naujo kače znašle pod kolesi ... svet je krut in tko je ...

drgač pa ... jst vas spomlad vabm na piknik ... za ljubiteljice mesa bomo obračal malo pleskavic, čevapov pa kako perutničko, sam za našo missbitch pa tyro (pa to ni fora, da nau kakega napadanja, ker vaju NE zaje*avam) bomo pa malancančke spekl ... pa bomo spil še deci rujnega (za under 18 pa malinovc) in se bomo fajn mel ... vegi gor vegi dol ... ok, zdej pa lupčka, pa konc kreganja! :motz:
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: *med zemljo in zrakom*
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MissBitch »

melancane dobim?? super jaz sem tam... :lol:

((saj ka ne bo pomote, ne jem mesa vsak dan pa te finte in vem da ni baš najbolj zdravo, se pa popolnoma strinjam s tem kaj je bejbika napisala...))

samo še to dodam, ka me boste še malo pošimfale... veste vse tiste male žuželke ki jih vsaki dan pobijemo, pa boge muhe ki jih z insekticidi špricamo, veste p!a in ostale zaprisežene varovalke živalic... tak ka naslednjič ko te bo keri komar pičil mu kar drži naj se ljuba mala živalica v miru napapa... lol
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Tyra
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Tyra »

bitch, v bistvu te nimam niti zelje sinfat, glede na te izjave, ker se mi zdi malo pod nivojem :D Sam glavno da rada provociras, tudi, ko se zmenimo, da je konc s prerekanjem.

Z veseljem bom prisla na malancane in deci ali dva rujnega :D in to cisto brez kreganja :D
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: *med zemljo in zrakom*
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MissBitch »

hmmm... če bi ti res bilo taaak pod nivojem kot se delaš da ti je, bi lepo normalno ne odgovorila na ta post... logično...

ja seveda da rada provociram... če vas je pa večino tak smešno lahko sprovocirati... nekak se moram zabavati...
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
strela
Sramežljivka
Sramežljivka

Meni pa so zadišale pleskavice. Pa čeprav se tudi malancanov ne bi branila. :bia:
Tyra
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Tyra »

Kaj si hotela slisat? Ocitno imam to "sreco", da se nobenega komarja nisem dobila na delu, tako da....ostali insekti me ne motijo....

Ps, ce ponesreci pohodim mravljo...pa ne morem pomagat...lajf suks? :lol:

Zdaj pa res dovolj.
Ne bom se vec oglasala na provokacije.
Uporabniški avatar
*missy*
Kršitelj/ica 1. stopnje

Neprebrana objava Napisal/-a *missy* »

bejbika je napisala : ... res je hudo, da se mejhne kužke ubija, pa veverce ... vrjamte, da mi je to grozno hudo ... sam tak je lajf ... človek je na vrhu prehranjevalne verige, človek je najbolj razvito bitje ... ... in kaj boš dosegla ... žival je tkoaltko mrtva ... brezveze se kregat ... kaj pa z muckami, ki jih nevemkok dnevno kamjonarji speštajo ... a zdej bomo pa še ceste zaprl, da se naujo kače znašle pod kolesi ... svet je krut in tko je ...

glede tega, da je tebi žal, ker pobijajo kužke itd, pa da je lajf pač tak... lajf je tak, ker mi tak hočemo!!!! ker smo mi takšne živine!!! če mi nebi hoteli nosit usnja, itd živali ne bi pobijali, oz.jih žive prevažali zaradi usnja, ker ga nebi meli komu prodat... človek ni najbolj razvito bitje...je samo najmočnejši, ker mu živali nič ne morejo..
glede muck, ki jih pa kamioni povozijo - jih po večini nenamerno...
ljudje pa živali pobijajo namerno...v tem je pa velika razlika
bolje ljubiti in izgubiti, kot nikoli ljubiti

me to you
*tamalla*
Komunikatorka
Komunikatorka

MissBitch veš ka bi najraj nardila s tabo če bi se dal...da bi te enostavno zbrisala dol iz tega foruma ker si mi prav dosadna z temi tvojimi izjavami prav provociraš folk ko se pride sem gor pogovarjat ne pa neke izjeme kot si ti ko se hodiš bockat z ostalimi tule gor...kak si dosadna...sori sam moje mnenje... :motz:

groza pa tule si sam ti pod nivojem... :box:
Zaklenjeno