Tuji jeziki

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Jz sem se pa odločla, da si letos privoščim en tečaj spanščine :hearts:
Samo nevem, al naj grem na tečaj, al si kupim une cd-je :?:
*slatka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v pravljici*

Neprebrana objava Napisal/-a *slatka* »

jemina napisal/-a:Jz sem se pa odločla, da si letos privoščim en tečaj spanščine :hearts:
Samo nevem, al naj grem na tečaj, al si kupim une cd-je :?:

med tem se tut jst odločam. cd-ji te pridejo velik cenejš, ampak mislim, da se na tečajih veliko bolš naučiš. ne vem no, jst bom šla najbrž na tečaj. italijanščine :)
Biti pripravljen, je veliko,
znati čakati, je še več,
toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.
angel_girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a angel_girl »

Leann napisal/-a:Obvladam angleščino, nemščino, španščino, hrvaščino, italijanščino, nekaj madžarščine, učim se pa francoščino in nizozemščino.

:eek: :eek: kako pa to da vse te jezike obvladaš? kje si se jih učila?
Leann
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Leann »

angel_girl napisal/-a: :eek: :eek: kako pa to da vse te jezike obvladaš? kje si se jih učila?

Ogromno življenja sem preživela v tujini, imam kup sorodnikov po svetu (stricev, tet, bratrancev, sestričen,...)... Mama je Italijanka, oče Američan, teta Madžarka, stric pa Nemec... Starša sta tudi ločena tako, da sem bila ves čas nekako razpeta med Ameriko, Italijo ter Slovenijo, ogromno sem bila tudi v Nemčiji, dokler se pred leti nisem preselila sem, v SLO. Sem pa perfekcionistka; meni recimo ni dovolj, da razumem jezik in ga znam govoriti, zmeraj sem se toliko poglobila, da sem se naučila tudi slovnico itd. Španščino sem se pa recimo učila v šoli.
I know there's no forgiveness for the things I've said and done; at least I know what I am and I'm not the only one
*slatka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v pravljici*

Neprebrana objava Napisal/-a *slatka* »

Leann napisal/-a:
angel_girl napisal/-a: :eek: :eek: kako pa to da vse te jezike obvladaš? kje si se jih učila?

Ogromno življenja sem preživela v tujini, imam kup sorodnikov po svetu (stricev, tet, bratrancev, sestričen,...)... Mama je Italijanka, oče Američan, teta Madžarka, stric pa Nemec... Starša sta tudi ločena tako, da sem bila ves čas nekako razpeta med Ameriko, Italijo ter Slovenijo, ogromno sem bila tudi v Nemčiji, dokler se pred leti nisem preselila sem, v SLO. Sem pa perfekcionistka; meni recimo ni dovolj, da razumem jezik in ga znam govoriti, zmeraj sem se toliko poglobila, da sem se naučila tudi slovnico itd. Španščino sem se pa recimo učila v šoli.

kako, da si potem pristala v sloveniji? :)
Biti pripravljen, je veliko,
znati čakati, je še več,
toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.
angel_girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a angel_girl »

hm...potem pa nekako ni čudno, sicr ti zavidam da toliko jezikov znaš, ampak mi je pa žal da sta se ti starša ločila :(
kako pa to da si se odločila še francoščino in nizozemščino učit? pa nič ne mešaš med sabo jezike?
Leann
Komunikatorka
Komunikatorka

Imam korenine tudi v Sloveniji. Obe mami mojih staršev, torej moji babici sta Slovenki, dosti mamine družine živi tu...
I know there's no forgiveness for the things I've said and done; at least I know what I am and I'm not the only one
Leann
Komunikatorka
Komunikatorka

angel_girl napisal/-a:hm...potem pa nekako ni čudno, sicr ti zavidam da toliko jezikov znaš, ampak mi je pa žal da sta se ti starša ločila :(
kako pa to da si se odločila še francoščino in nizozemščino učit? pa nič ne mešaš med sabo jezike?

Ah, to je bilo že celo večnost nazaj...- ločitev staršev Komajda se česa spomnim, da smo bili vsi trije skupaj, kot družina. Pa še to niso dobri spomini.
Francoščina se mi zdi še eden tistih 'pomembnih' jezikov, katerega bi bilo dobro znati. Nizozemščino pa zato, ker me ful vleče, da bi šla tam živet, pa tudi eno romanco imam s tipčkom od tam in mi je že on ponudil, da bi bila pri njem...
Pa moram priznati, da se mi niti ne dogaja, da bi kaj mešala jezike med sabo... Mogoče edino občasno španščino in italijanščino, pa še to niti ne, ker mi je italijanščina skoraj 1. jezik (poleg angleščine). Slovenščina bi se znašla šele na drugem mestu.
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Fikšinci :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *ClaUdYka* »

leann kako to da OBVLADAŠ toliko jezikov? Obvladanje pomeni ne samo to da nekam prideš pa veš govoriti ampak to da ga govoriš tekoče brez napak, napišeš brez napak, veš postaviti v vsak čas in tako naprej.. npr. španščina more zate potem biti kot materni jezik.
No ja, drugače pa čestitam za tako perfektno znanje tujih jezikov! :)

Jaz pa govorim tekoče nemško, manjka mi še 1 leto učenja pa bom skoraj obvladala pisanje, govorim tudi angleško, nekaj malega razumem špansko pa kaj vem povedat tudi v hrvaščini.. to šolsko leto pa se začnem ućit italjansko in po pravici povedano komaj čakam. Obožujem tuje jezike, in bi jih šla tudi študirat! :)
Leann
Komunikatorka
Komunikatorka

*ClaUdYka* napisal/-a:leann kako to da OBVLADAŠ toliko jezikov? Obvladanje pomeni ne samo to da nekam prideš pa veš govoriti ampak to da ga govoriš tekoče brez napak, napišeš brez napak, veš postaviti v vsak čas in tako naprej.. npr. španščina more zate potem biti kot materni jezik.

:) Vem; če bi se znala samo pogovarjat v nekem tujem jeziku, bi samo razumela folk in znala kaj za silo napisati, ne bi rekla, da obvladam jezik. Meni sta predvsem zaradi staršev angleščina in italijanščina kot materni jezik (prej kot slovenščina), iz španščine ter nemščine imam pa tudi opravljen tečaj.
Ursus
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Ursus »

Jz pa študiram slovaščino, latinščino, bolgarščino, španščino. Drgač mi je pa španščina ful ušeč.
pepuzlin4ewa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Sweden

Neprebrana objava Napisal/-a pepuzlin4ewa »

Js pa govorim tekoče švedsko, angleško pa malo nemško :) zastopim pa tut norveško :P full mam željo se naučit arabščino pa italijanščino :P
Kyss mig nu sverige!
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Js se bom pa sedaj začela učit španščino. Čist od začetka. Bomo videli kako mi bo šlo.

Drugače me pa zanima, če ima katera kakšen način kako ostati v stiku z jezikom? Js sem recimo v teh dobrih dveh letih kar nisem več na gimnaziji pozabila ogromno nemščine, kar se mi zdi ful škoda. Rada bi kaj počela s tem v zvezi, pa brezplačno po možosti :P (tečaji odpadejo). Kakšna ideja?
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
malavila
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a malavila »

Maychy napisal/-a:Js se bom pa sedaj začela učit španščino. Čist od začetka. Bomo videli kako mi bo šlo.

Drugače me pa zanima, če ima katera kakšen način kako ostati v stiku z jezikom? Js sem recimo v teh dobrih dveh letih kar nisem več na gimnaziji pozabila ogromno nemščine, kar se mi zdi ful škoda. Rada bi kaj počela s tem v zvezi, pa brezplačno po možosti :P (tečaji odpadejo). Kakšna ideja?

glej TV v nemščini, al pa kaj preberi :D
babyface***
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a babyface*** »

jst se začnem učit francoščino :D :flower:
Ni junak tisti, ki nikoli ne pade, ampak tisti, ki vstane vsakič ko pade ...
Odgovori