Samo nevem, al naj grem na tečaj, al si kupim une cd-je

jemina napisal/-a:Jz sem se pa odločla, da si letos privoščim en tečaj spanščine![]()
Samo nevem, al naj grem na tečaj, al si kupim une cd-je
angel_girl napisal/-a:![]()
kako pa to da vse te jezike obvladaš? kje si se jih učila?
Leann napisal/-a:angel_girl napisal/-a:![]()
kako pa to da vse te jezike obvladaš? kje si se jih učila?
Ogromno življenja sem preživela v tujini, imam kup sorodnikov po svetu (stricev, tet, bratrancev, sestričen,...)... Mama je Italijanka, oče Američan, teta Madžarka, stric pa Nemec... Starša sta tudi ločena tako, da sem bila ves čas nekako razpeta med Ameriko, Italijo ter Slovenijo, ogromno sem bila tudi v Nemčiji, dokler se pred leti nisem preselila sem, v SLO. Sem pa perfekcionistka; meni recimo ni dovolj, da razumem jezik in ga znam govoriti, zmeraj sem se toliko poglobila, da sem se naučila tudi slovnico itd. Španščino sem se pa recimo učila v šoli.
angel_girl napisal/-a:hm...potem pa nekako ni čudno, sicr ti zavidam da toliko jezikov znaš, ampak mi je pa žal da sta se ti starša ločila
kako pa to da si se odločila še francoščino in nizozemščino učit? pa nič ne mešaš med sabo jezike?
*ClaUdYka* napisal/-a:leann kako to da OBVLADAŠ toliko jezikov? Obvladanje pomeni ne samo to da nekam prideš pa veš govoriti ampak to da ga govoriš tekoče brez napak, napišeš brez napak, veš postaviti v vsak čas in tako naprej.. npr. španščina more zate potem biti kot materni jezik.
Maychy napisal/-a:Js se bom pa sedaj začela učit španščino. Čist od začetka. Bomo videli kako mi bo šlo.
Drugače me pa zanima, če ima katera kakšen način kako ostati v stiku z jezikom? Js sem recimo v teh dobrih dveh letih kar nisem več na gimnaziji pozabila ogromno nemščine, kar se mi zdi ful škoda. Rada bi kaj počela s tem v zvezi, pa brezplačno po možosti(tečaji odpadejo). Kakšna ideja?