Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%

Skupaj glasov: 1006

Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Cjooo, pr enih se kr ne konča...

Js tut furam naprej svoj lajf, se družm, spoznavam nove dečkote (čeprou vidm, da bi blo bol, da jh ne bi) in sm na prvi pogled taka k učasih...
Sam ja, mene tut še zmer (prevečkat) srček boli, še tok bol k spoznavam same take, k ne vejo kaj je spoštovanje (ne vem kje jih pobiram) in me spraulajo u jok...

Tko da so še vedno trenutki, k me začne dušit in se moram zjokat... jokam dokler se "ne spucam", se umirim in grem naprej. Tega noben ne ve, kr nekak nočm več o tem govort... Sploh pa se večini zdi, da bi ga mogla že zdauni prebolet...
:frown:

Tiasha, js sm mela dva dni nazaj drugo "obletnco" najinga konca. :roll:

Purple... Kako zgleda takt k mine in preboliš?
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

oh aloha, ne rabiš hodit po mojih stopinjah glede časa prebolevanja :? :D

kako zgleda....hmm...nevem, enostavno ne čutiš več nič, stvar ti je smešna, začneš se spraševat kako sm lahko za tem bebcem jokala, ugotoviš da večjiga kretena ni.... :D
sam jst sm mela kr fajn probleme z bivšim in je bil res kreten!sam sm rabla pač dve leti in pol da sm ugotovila :?
sej nekoč boš tud ti to občutila, kok je fajn filing ko do nekoga ne čutiš več nič....sicer pa ni lepšega občutka ko čutiš... :)
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

No, midva sva sla narazn ce katero zanima. En teden sm bla ful v bedu..... no, sam ne neka globoka depresija al pa kej, pac mal joka..... pol po enem tednu sva sla pa vn se mal pogovorit in k sm vidla kok se je spremenu se mi je zagnusu in zdej mi je vse cist normaln, zivim naprej, mam se tisoc drugih stvari za pocet in ga sploh ne pogresam. Nakonc bo itak samo njemu zal, men pa ne :D :D
2good4u
Debatorica
Debatorica
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a 2good4u »

Em...po mojem pa ni glih vsak bivši kreten. Oziroma, da ga lažje preboliš, ker je pač biu tele in nesramn. Mogoče ja, da tak na začetku misliš, kaj pa če potem ugotoviš, da pa sploh ni biu tak slabi?

Jaz mislim da si moraš za prebolevanje uzeti čas. Enostavno toliko časa, kot ga potrebuješ. Ne pa da se tkoj po tem zaženeš v novo vezo in si na tak način pomagaš preboleti. To je najslabše.

In popolnega načrta ali zdravila za prebolevanje bivših ni. Včasih se zgodi, da celo življenje ne preboliš določene osebe. Jz svetujem takšnim dekletom, da poskušajo navezati prijateljske stike s svojimi bivšimi. Ker najhuje je izgubiti osebo, ki ti je pomenila vse na svetu. Ampak če pač ne funkcionirata kot par, pa mogoče kot prijatelja. Tako ga imaš vsaj na nek način skozi ob sebi. Moje skromno mnenje. In ja, je možno bit z bišim prijatelj... :D
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Se strinjam.
Ne moreš med prebolevanjem računat na to, da boš pa enkrat v določenem tipu videla samo še bebca in kretena,
ker enostavno nekateri niso taki - tud moj bivši ne, nikakor ne morem najti v njem kot osebi nič slabega in je zame še vedno eden izmed človekov, ki mi v življenju največ pomenijo in ga ima na določen način še vedno rada... :)
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *QueenBitch* »

2good4u napisal/-a:Em...po mojem pa ni glih vsak bivši kreten. Oziroma, da ga lažje preboliš, ker je pač biu tele in nesramn. Mogoče ja, da tak na začetku misliš, kaj pa če potem ugotoviš, da pa sploh ni biu tak slabi?

Jaz mislim da si moraš za prebolevanje uzeti čas. Enostavno toliko časa, kot ga potrebuješ. Ne pa da se tkoj po tem zaženeš v novo vezo in si na tak način pomagaš preboleti. To je najslabše.

In popolnega načrta ali zdravila za prebolevanje bivših ni. Včasih se zgodi, da celo življenje ne preboliš določene osebe. Jz svetujem takšnim dekletom, da poskušajo navezati prijateljske stike s svojimi bivšimi. Ker najhuje je izgubiti osebo, ki ti je pomenila vse na svetu. Ampak če pač ne funkcionirata kot par, pa mogoče kot prijatelja. Tako ga imaš vsaj na nek način skozi ob sebi. Moje skromno mnenje. In ja, je možno bit z bišim prijatelj... :D

Se strinjam s tem, ampak na zacetku ne morta bit rpjatla..pac mora pretec nekaj casa da se malo preboli in gre naprej, drugace se lohk recimo ona s5 zaljubi on pa v njej vidi samo prjatlco..no pol mas pa se vec za prebolevat. :D
In ja moji bivsi sploh niso kreteni...kr je blo vcas se tezji pol dojet zakaj ni slo...ampak rajs vem da niso kreteni kt pa da bi lohk rekla da je najvecji gnoj kr jih je..ker bi tud nase dala ta gnoj pol, sj sm bla pol jaz tok neumna da sm bla z najvecjim gnojem.
2good4u
Debatorica
Debatorica
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a 2good4u »

Tud s tem se strinjam z vami, da na začetku ne moreš biti prijatelj z bivšim. More pač preteči določen čas, ko si nehač očitati, kdo je kriv za kaj, pa ko nehaš sovražiti. Vse to resnično pride s časom.

Jaz imam občasne stike z mojim bivšim, kak sms ali pa klepet preko msn-ja. Lepo je, da se znava kulturno pogovarjat, pa da kdaj obudiva kakšen spomin na stare čase. Ker so bli konc koncev resnično lepi brezskrbni časi. Tista naivna pubrtetniška ljubezen, nimaš lepšega :D

Mimi mi....res je, tudi moja prva ljubezen ima posebno mesto v mojem srcu in ima rahel grenek priokus. Ampak to še sedaj ne pomeni da pa zdejšnjega fanta nimam rada (če bo slučajno za mano brau :P :D )
lubenica
Debatorica
Debatorica
Kraj: lublana

Neprebrana objava Napisal/-a lubenica »

ja jst tud ne bom nikoli pozabila svoje bivše ljubezni, ker je bila to moja prva ljubezen, prvi sex, mož...

zlo težko je, če pomislim, da midva več nikoli ne bova skupaj.

ampak...tako pač je z vsakim letom, mi bo on vse bolj oddaljen in bled, vse manj spominov bo, čustev pa tako skorajda ni več.

po moje dokončno preboliš tako ljubezen, ko se ta oseba poroči, ustvari družino...

potem pa res nimaš več kaj mislit nanjga
Uporabniški avatar
greyangel
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Six feet from the edge

Neprebrana objava Napisal/-a greyangel »

Jaz sem tisti tip človeka ki se ful redko zaljubi, samo rabim pa potem celo večnost da prebolim :?
Zdaj sem spet na začetku prebolevanja-trenutno sem jezna na vse moške in mam občutek da sploh nočem fanta in da se nočem nikoli več zaljubit. Vem da bom rabla ful časa da to prebrodim-najmanj kakšno leto. Za zdaj se bom posvetila šoli-ko končam imam pa namen za kakšne 3 mesece iti v tujino k prijateljem. Mislm da mi bodo novo okolje in novi obrazi najbolj pomagali. Sej pa verjetno s časom spomini in občutki zbledijo... ( upam )
Angels fall first...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

2good4u napisal/-a:Em...po mojem pa ni glih vsak bivši kreten. Oziroma, da ga lažje preboliš, ker je pač biu tele in nesramn. Mogoče ja, da tak na začetku misliš, kaj pa če potem ugotoviš, da pa sploh ni biu tak slabi?

jst sm govorila za moj primer....prašala me je pač kako zgleda ko nekoga preboliš..in sm povedala kako je zgledalo pri meni...bil je pa eden in edini primer, ki sm ga mela zares rada in dejansko bila zaljubljena vanj...tko da nism prebolevala še nobenga druzga zraven d abi vedla kako je iz druge strani...
sm pa ščasoma pri tem bivšem ugotovila, da je bil res bedak in še večja jaz ki s mu vse slepo verjela in bla naivna k sto hudičev...on pa je v dveh letih najine "zveze" naredu iz mene živčno razvalino, eno samo solzo, in še marsikej...tko da sem še vedno mnenja da je bil tisti čas kreten in sem še vedno zadovoljna da je prišel tisti dan ko sem to spoznala....

verjamem pa da lahko bivši ostane v spominu kot dober človek in lep spomin najn...pri meni žal ni bilo tako...in mislim, da če bi se še kateri tako zgodilo, da bi bla zlo podobnega nenja kot jaz....
je pa lažje preboleti tazga norca, ker slej kot prej pridš do zaključka da je tip budala....in potem se pač sovraštvo stopnjuje in ljubezen mineva...sam jeb**o je če ugotoviš kakšen je, šele po dveh letih odkar sta končala.... :?
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

jst pa mislim, da dokler človeka sovražiš, se temu težko reče, da si ga prebolel. zares preboliš takrat, ko se čustva toliko umirijo, da ga lahko srečaš sredi mesta in potem ne zapraviš celega dneva z mislijo nanj, negativno ali pozitivno.

je pa res, da to zna kar trajat. tudi sama sem do sedaj prebolevala le enega tipa, trajalo je pa več kot eno leto, da sem prišla do stopnje ravnodušnosti. od takrat naprej pa lahko občasno hodiva na kavo, pa to še ne pomeni, da bom celo noč pokonci zaradi njega.
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a jozica1 »

lubenica napisal/-a:po moje dokončno preboliš tako ljubezen, ko se ta oseba poroči, ustvari družino...

potem pa res nimaš več kaj mislit nanjga

jej no :( ne bit tako pesimistična....

veš da bo še prišel čas ko se boš spet ful zalubla itd.in mogoče skoraj da ne boš pomislila na bivšega :razz:

in se boš takrat vsemu temu še smejala...

do takrjat pa ven pa ne pisat v tej temi :D
Uporabniški avatar
Marco
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bel-Air

Neprebrana objava Napisal/-a Marco »

Ja ubistvu ima lubenica po eni strani kar prav... Jaz sem svojo dolgotrajno true love prebolel dokončno, ko sem izvedel, da je noseča.. No v parih dneh, sem začutil olajšanje, in res mi je bilo navadn... V podzavesti, sem imel vedno en kanček upanja da bova nekoč zopet skupaj, tako se pa šele v takmu bolj konkretnmu priemru "sprijazniš" oz. zbrihtaš. Thanks god :D
Let's bypass all the bullshit and just get naked
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Marco, to pa tud vrjamem ja...neki tazga te dokončno postav na realna tla in dojameš, da je res konc in da vrjetn ni več možnosti, da bi bla še kdaj skupi. Eni rabjo kšn tak "wake up call" :)
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Omg, sam tacga wake up call-a ne :eek:

Kr mene to neb streznl, ampak bi me pobral... In ja, vem, da bo pršou tut ta dan, ampak usen upam, da bom js ta prva, k se bo poročila/dobila otroka... Čeprou je on, kokr se mi dozdeva, zaenkat na bolši poti, sj js še kr ne najdem taprauga... :frown: Ni jebenih metuljeu pr nobenmu :evil:

Se pa strinjam z Jullio, tut sovraštvo je čustvo in če nekoga sovražš morjo bit tle še kako močna čustva. Se prau preboliš, k ne čutiš res ničesar več. Koooomi čakam.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Zaklenjeno