Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

legally blonde napisal/-a:Somebody, ti si 3. letnik (sklepam po starosti), ane? Angla je najmn, kar bi mogla skrbet, vrjem :wink:

Js vem, da ce bi se mogla se enkat ucit za maturo, da bi mal vec casa posvetila slovenscini-slovnici in ne bi resla sam ene 5 pol, ampak sam zato, da bi se psihicno prpravla na idiotska uprasanja/navodila u stilu: primerjaj glagola trditi in napovedovati, al kaj je ze blo ... :D

ja jst sm tret letnk, sam mi mamo že leto priprave.
mene recmo mta sploh ne skrbi tolk k sm bl naravoslovka, me pa matra angla pa mal mam dvome glede bajle. pač mi angla ne gre najbl; nimam besednga zaklada, pa tega sranja. sej glagole pa gap fill pa to bom že nekak sam esej pa ustno bo pa mal večja mora.
za anglo smo glih dons dobil knigo za maturo; kdo je ubil soedovega psa al neki tazga. a jo je kdo že bral?
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Sicer je še malo zgodaj, ampak mogoče vseeno koga zanima. :) Jaz imam doma listke z ustnimi vprašanji za matematiko (ne vseh, večino pa). Če koga interesira, naj mi piše ZS...
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Tiavanna napisal/-a:Sicer je še malo zgodaj, ampak mogoče vseeno koga zanima. :) Jaz imam doma listke z ustnimi vprašanji za matematiko (ne vseh, večino pa). Če koga interesira, naj mi piše ZS...
Ja sej ta možna vprašanja za ustni del matematike so itak vsa napisana v tistem katalogu ki ga vsako leto izdajo (matematika 2007). Al kira vprašanja ti misliš?
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Ne, ne...ne mislim kataloga (čeprav mam tut ta katalog ;)). Mislim prav originalne listke z mature, identične kot jih dobiš na ustnem izpitu (ker tiste v katalogu niso čist enake), pa še naloge so zraven.
cebelcca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cebelcca »

Kniga je The curious incident of the dog in the night time. pa nit ni tku slaba, vsej v primerjavi z lanskimi ne. Zgodba je kr preprosta, besedišče več al manj osnovno, glavni junak je pa neglede na svojo bolezen velik manj zapleten k večina ostalih junakov, ki majo probleme sami s sabo. Tko da smo jo čist fajn odnesel, vsekakor velik bolš k pr slovi k mamo kr neke glupe knige, še posebi Pimlico.
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

cebelcca napisal/-a:Kniga je The curious incident of the dog in the night time. pa nit ni tku slaba, vsej v primerjavi z lanskimi ne. Zgodba je kr preprosta, besedišče več al manj osnovno, glavni junak je pa neglede na svojo bolezen velik manj zapleten k večina ostalih junakov, ki majo probleme sami s sabo. Tko da smo jo čist fajn odnesel, vsekakor velik bolš k pr slovi k mamo kr neke glupe knige, še posebi Pimlico.
:/ :aerger:
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Kere knjige mate pa letos pr slovi? Pa pr angli (poleg tistga psa)?
Uporabniški avatar
In Love Girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a In Love Girl »

Pr slovi mamo Pimlico pa Neznosna lahkost bivanja pr angli pa Look back in anger pa tega The curious incident of the dog in the niht time... :?
...I`m a good girl!...(Only when I`m sleeping!)
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

In Love Girl napisal/-a:Pr slovi mamo Pimlico pa Neznosna lahkost bivanja pr angli pa Look back in anger pa tega The curious incident of the dog in the niht time... :?

Na katero šolo v Kranju pa hodiš?
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

*_nincy_* napisal/-a:
In Love Girl napisal/-a:Pr slovi mamo Pimlico pa Neznosna lahkost bivanja pr angli pa Look back in anger pa tega The curious incident of the dog in the niht time... :?

Na katero šolo v Kranju pa hodiš?

gimnazija? k na gimnaziji majo take butaste knige :?
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Ok, za tele 2 knjige pr slovi slišm prvič!!! :eek: Pimlica??WTF! . Drgač pa Look back in anger je kr kul pol, k jo drkaš že 2 leti :D
smotkA
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkA »

Drugač to ni nč ''na gimnaziji v Kranju majo tko butaste knjige'', te knjige ima cela Slovenija enaka in to ni nč interna stvar naše šole, ampak je za vse enako. :)

Jst sm že prebrala tko Pimlico kot Neznosno lahkost bivanja ... Mislm, da smo pri tej starosti še nesposobni razumet take knjige, ker gre se precej na notranjiem razmišljanju itd itd. Velik bo dela na lastni interpretaciji itn. Men drugač nista slabi knjigi sploh. Pač nepoznani obe, pa že z mal negativnim pristopom sem ju šla brat, vendar sta se izkazali kot čisto nasprotje že prej povedanega. Marsikakšno življenjsko resnico lahko najdeš v tih dveh delih ...
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

mah ne vem no, jz sm bla eno leto na kranski gimnaziji pač na mat. tečaju in so se mi zdele vse knjige kr neki... pa vem, da majo vse gimnazije isti program za maturo... samo pač se mi res zdijo kr neki... in po tem sm pol sklepala, da In love girl pač hodi na kransko gimnazijo :)
angel_girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a angel_girl »

Tiavanna napisal/-a:Sicer je še malo zgodaj, ampak mogoče vseeno koga zanima. :) Jaz imam doma listke z ustnimi vprašanji za matematiko (ne vseh, večino pa). Če koga interesira, naj mi piše ZS...

Pa kaj pridejo po vseh šolah enaka vprašanja? Ker nam je dal profesor od matematike prejšnji teden vpr. za poklicno maturo 2007, pač letos in bodo taka, sam primeri drugačni, tako nam je rekel...drgač pa jih je malo manj kot 100, gimnazija baje d jih ima okol 200 :eek:
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

Ja katera šola pa si da jih imaš tako malo???
jaz sem bila srednja ekonomska, brat je bil ekonomska gimnazija istega leta isti mesec sva imela maturo...oba sva dobila enako knjigo sploh za matematiko samo da nam ni bilo treba povedati tako kot je v knjigi ampak smo lahko malo po svojih besedah...pa mislim da so v knjigi bile neke zvezdice koliko so težke naloge no tistega nam ni bilo treba gimnazijci so pa morali znati!To je bila edina razlika med nami...vsega skupi 20 vprašanj več!
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Zaklenjeno