Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
angel_girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a angel_girl »

laram napisal/-a:Jeeeeej, včeraj sem naredila cpp! :tanz: Še par uric vožnje (u3 2 & šolska) pa gremo na izpit! :P

am s frendico sva se odločili, da se greva enkrt ta teden vpist na cpp-je, čeprav me je kar groza :/
am zanima me, kolk ur ponavadi trajajo te predavanja?? pa kakšni so kaj cpp-ji? a so težki? je logično al se rabi ful učit?
pa kaj je važno kdaj delaš zdravniški? nekako vem da je treba pred vožnjo, a je treba tud pred cppji? pa kolk časa ti traja zdravniški, je res da 2 leti?
drgač pa glede cene vožnj...sej je res da so različno sam je tud važn, ker kje ti ful nabijejo ure pa so lahk po 4k, nekje pa plačš po 5,5k pa maš hitr vožnjo... tku do ne vem no... :?
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

angel_girl, tečaj cpp je pri meni trajal približno dva tedna, dve uri na dan(razen sobote in nedelje) tam okoli štirih pa do šestih popoldne. Pri nas v avtošoli so nam dali možnost izbire ure, tako da smo se lahko sami zorganizirali :D Cpp-ji ob koncu tečaja pa so bili, vsaj meni, zelo lahki. Večinoma vprašanj je bilo strašno logičnih, če si le enkrat prebral knjigo pa kej poslušal na predavanjih. Sej se jih da dobit tudi na netu, malo pobrskaj :D
Glede zdravniškega pa nisem sigurna: sama sem ga dobila pred ccp-jem, če je to obvezno, pa nevem. Traja pa 2 leti.

Glede moje vožnje: Trenutno imam 30. ur in čez par ur bom imela glavno vožnjo. Imam pa res super inštruktorja; karkoli ga vprašam, se vedno zelo potrudi da mi stvar natanko objasni. Pa kadar se zmotim se nikoli ne živcira ampak vse skupaj obrne na hec, da se potem vedno dodobra nareživa :D. Tako da so mi bile te ure vožnje res enkratne.
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a jozica1 »

**SiMoN@** napisal/-a:
jozica1 napisal/-a:
**SiMoN@** napisal/-a:
jozica1 napisal/-a:nardila u prvo :D todaaaaaaay

čestitam..kok ur, v kolkič si nardila republiške oz. občinske al kokrkoli že rečete?

am ur sm imela 40 :roll: republiške :wink: sm nardila u drugo.

kako pa ti napreduješ?

jst sm zadni dan počitnic že nardila izpit , 23 ur v drugo, republiške pa v prvo

aja sorry nism sledila temi... :oops:

drgac pa cestitam :D in kako kj vozs? mas svoj avto?
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a **SiMoN@** »

am vozem jst skos, avto skos fehtam, k nimam svojga. včer smo šle s sošolko na eno fešto, pa je rekla da dobr vozem, da k je šla enkrat z enim se pelat k je izpit naredu da je krepala od smeha, da men se kao ne vid da sm začetnik..mogoče je bla sm hinavksa, kaj pa vem :D
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

angel_girl napisal/-a:am zanima me, kolk ur ponavadi trajajo te predavanja?? pa kakšni so kaj cpp-ji? a so težki? je logično al se rabi ful učit?
pa kaj je važno kdaj delaš zdravniški? nekako vem da je treba pred vožnjo, a je treba tud pred cppji? pa kolk časa ti traja zdravniški, je res da 2 leti?
drgač pa glede cene vožnj...sej je res da so različno sam je tud važn, ker kje ti ful nabijejo ure pa so lahk po 4k, nekje pa plačš po 5,5k pa maš hitr vožnjo... tku do ne vem no... :?

Po tanovm mislm, da je obveznih 40 ur cpp-ja, kr moj tip je hodu skor cela 2 tedna na to, meu je pa po prbližn 2 urce na dan. Zdravniškega morš met pred cpp-jem. Glede cen je pa ful odvisn s kje si-če si z lublanskega konca, kamot najdš avtošolo, k je cnej...u drugih manjših krajih, k pa nimajo take konkurence, pa cene nabijejo tut do 6000, sam ma folk tm punavad pol tok mn ur-kar pa btw. zlo ni uredu :?
×mishy×
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ×mishy× »

angel_girl napisal/-a:am zanima me, kolk ur ponavadi trajajo te predavanja?? pa kakšni so kaj cpp-ji? a so težki? je logično al se rabi ful učit?

po novem (od jan 06) trajajo predavanja cpp 40 ur, kar je občutno več kot smo meli drugač. jaz sem hodla 5 dni na predavanja po 2 uri.. cpp-ji niso težki, če razumeš kaj te sprašuje, če poznaš pravila itd. kakršno koli piflanje na pamet odpade. na internetu se najde dost teh preverjanj znanja kar je pametno preverit pred izpitom cpp. dobro si je pogledat tud ta vprašanja z 2 ali več pravilnimi odgovori. zdravniški bi se naj delal preden greš na cpp, ker je drugače brezveze delat cpp če nisi zdrav za vozit avto.. jaz ga nisem mela takoj naretega vem pa da sem mogla v tistem tednu kar sem hodla na predavanja prinest potrdilo, boljše je čimprej naret zdravniškega ! cene so različne od avtošol je pa res da morš gledat tud na kvaliteto avtošole, recimo tam ko imajo cenejše ure te bodo dlje zadržali ali celo namerno vrgli da jim boš prinesla še denarja.. tud inštruktorji so vprašljivi. raje daj malo več in boš dobila dobrega inštruktorja, ki te bo maksimalno naučil itd. seveda pa ni nujno da je vedno tako. pozanimaj se tudi pri prijateljih, sosedih katera avtošola je dobra, v skrajni sili lahko tudi greš pogledat na avtošolo in povprašat .. toliko od mene, vedi pa da ni vse v ceni pač pa kvaliteti !
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ancy007 »

jst mam pa zj že skor 3 leta izpit in sm ful ponosna nase, ker ko sem začela vozit sem bla ful lesena. sm pa mela z izpitno vožnjo vred 38 ur in mi je v prvo ratal.je pomoje un v komisiji videl da sm čist živčna in se tresem in me je potem po bolj znanih cestah vozil. sem pa enkrat padla občinske teste po čisto moji napaki (lapsus).

so pa zj ure vožnje vsaj za 1000 sit dražje, tko okol 5500 sit kr se mi zdi ogromn (nism iz mesta doma, kjer je ful ceneje). drgač je pa ful odvisn kdaj ti nardiš izpit tud od izkušenosti inštruktorja oz. njegovih vez pri komisiji, zato da ti komisija na glavni vožnji ne teži ful.
drgač pa zdravniški pregled morš met pred vožnjo, edin cpp pa prvo pomoč se mi zdi da lahk delaš tud k že voziš. vsaj takt je blo tko
angel_girl
Komunikatorka
Komunikatorka

am hvala vsem za odgovor ;)
drgač prvo pomoč že mam, smo jo delali lani v šoli...zdravniški pa cppje bom najbrž delala šele novembra, ker mi prej ne bo ratalo (trgatev :D)...
am me pa še neki zanima? glede na to da bom delala pozimi, bom verjetn vozila po dežju, mogoče snegu...a je to dobro? ne vem, ker meni se zdi, da se bom vsaj tako navadla, kako odreagirat v takih situacijah, kot pa če bi se poleti učila k je suha cesta... kaj ve mislite?
glede avtošol pa sta prinas samo 2, ena ima ceno 4.300 druga pa mislm da 4.500 sam bom šla najbrž k tisti dražji, ker jih večina hodi pa so zadovoljni...
shee
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a shee »

Jaz še sicer tudi nimam izpita-ga nameravam it delat, mam prvo pomoč že narejeno kot ti, sam cpp, pa zdravniškega morem naredit...no, v glavnem... kolk so men kolegi pravili, je baje boljš pozimi delat, ker so vozne razmere mal slabše...in so bolj popustljivi... VSO SREČO PRI OPRAVLJANJU IZPITA!

Lp
angel_girl
Komunikatorka
Komunikatorka

am pri komu jih imaste zastonj? kje to??
kolk pa so sploh za plačat, če ne??
pa kaj začneš s predavanji jutr al s kom? ;)
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jozica1 »

angel_girl napisal/-a:am hvala vsem za odgovor ;)
drgač prvo pomoč že mam, smo jo delali lani v šoli....

a mislš to tist kao u šoli v naravi? ste cel klas delal in kao izpit pol? ker mi smo nekj tazga imel pa si dobu en list ampak tst ne velja nič...
angel_girl
Komunikatorka
Komunikatorka

jozica1 napisal/-a:
angel_girl napisal/-a:am hvala vsem za odgovor ;)
drgač prvo pomoč že mam, smo jo delali lani v šoli....

a mislš to tist kao u šoli v naravi? ste cel klas delal in kao izpit pol? ker mi smo nekj tazga imel pa si dobu en list ampak tst ne velja nič...

ma nee lani v šoli, pač tisti k hoče se je prijavil pa so bla v šoli predavanja pa to :D pa velja za zmeraj...kartonček :) 13k mislm da je blo za plačat sam nism sigurna, bi mogla it pogledt...
×mishy×
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ×mishy× »

angel_girl napisal/-a:am me pa še neki zanima? glede na to da bom delala pozimi, bom verjetn vozila po dežju, mogoče snegu...a je to dobro? ne vem, ker meni se zdi, da se bom vsaj tako navadla, kako odreagirat v takih situacijah, kot pa če bi se poleti učila k je suha cesta... kaj ve mislite?

če boš vozila po snegu ni popolnoma nič slabega. dobro je da se že v avtošoli naučiš kako ravnati v takih situacijah, saj vrjetno si že opazila kako so vsi leseni ko pade par snežink in ne znajo vozit.. jaz sem mela izpitno pri 28 uri, ko je bilo malo snega, parkirat sem mogla v največji sneg ampak mi je ratalo :wink:
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a majaoko »

Sam to pa ni dobr če maš 10 napak, pa te kr spustijo oz. oni popravjo napake. K bojo pa na cesto na eno bogo križišče pršl, pa pojma ne bodo imel kdo ima prednost in bojo čakal k loleki in :evil: delal gužvo! Pa še nesreče bojo povzročal.
angel_girl
Komunikatorka
Komunikatorka

×mishy× napisal/-a:če boš vozila po snegu ni popolnoma nič slabega. dobro je da se že v avtošoli naučiš kako ravnati v takih situacijah, saj vrjetno si že opazila kako so vsi leseni ko pade par snežink in ne znajo vozit.. jaz sem mela izpitno pri 28 uri, ko je bilo malo snega, parkirat sem mogla v največji sneg ampak mi je ratalo :wink:

am ja poznam kar veliko nekaj takih ki so delali poleti, pa ko je bla mokra cesta al pa padlo malo snega, glih da si lahk rekel da sneži pa ni šans da šli kam z avtom...
am am pa dobra si pol ti, da si parkirala v največji sneg... ;) upam da tud pr men ne bo problemov...
glede tega pa da te spustijo prej, tud če maš dost napak, oky je dobr pač narediš v prvo, ampak kej k potem ne več nič, pa še tako je dost nesreč...kaj bo šele potem... sicr pa kokr jst vem pri nas ne spustijo kar tako, mislm da bi ti povedli al pa popravli, če bi mel kar nekaj napak... tako d ja se bo treba učit ;) pa malo preštudirat kak gre vse ta scena, križišča...k baje d so najbolj zafrknjena...
Zaklenjeno