Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%

Skupaj glasov: 1006

Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

jah nincy, če po pravici povem, je zelo odvisno v kakšnem razpoloženju sem. Par dni nazaj sm spet ful mislila na njega, pa kaj bi bilo če bi bila še skupaj, itd. Ampak 99%časa sem pa prepričana, da to ni bilo to in da od fanta pričakujem več. Več bližine, sproščenosti, odprtosti, odkritih pogovorov, itd. Tri leta sva bila skupaj pa se nisva nikamor premaknila. Zato mi niti ni več žal, da sva nehala... bolj sem razočarana nad sabo, ker sem tako dolgo vztrajala pa upala, da se bo spremenil. Zdej, ko lahko po treh mesecih malo bolj realno pogledam na najino zvezo, jo vidim v čisto drugačni luči.

Če bova pa spet skupaj, pa bova :) Ampak definitivno ne v bližnji prihodnosti :wink:

Yazmeen pol pa blagor teb, če maš takega tipa, k ti vse direkt pove. Mojemu bivšemu je bila to prava muka :roll:
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

No jst sm bol hotla povedat, da sm se raj odvadla analizirat vse kar mi je kšn tip ( k sm kej mela z njim ) reku al pa napisu...k se mi ni dal več s tem ukvarjat. Raj sm pustila vse skp, pa če je kej hotu, nej ma kr tolk jajc in lepo pove bistvo :)
neron
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: gorenska-kranj

Neprebrana objava Napisal/-a neron »

Zvoncica napisal/-a:
neron napisal/-a:po eni stari mata obe prav,ja

evo neron, tale bi bila pomoje kot ustvarjena zate :lol:

šejla napisal/-a:Prebolis lahk,s casom bolecina izgine,sam pozabit pa ne mors,spomini ostanejo.

lubenica, pojma nimam kaj se mu po glavi plete. Mogoče te hoče nazaj, mogoče res kej rab, mogoče hoče bit samo prijazen. Najbl butast je pa to, da ponavad k tipa direkt vprašaš kaj hoče, se začne neki mutit pa izmikat :roll: Kok gre men to na živce :roll:

No jaz sem pa bivšega zbrisala iz msn, pa sm mu poslala meil, kjer sm mu to povedala., pa da upam da mi ne zameri, itd. Pa mi je odgovoru čist preveč prijazno, da sm bla kar mal šokirana :? (v smislu Ti ti! Kako mi lahk nardiš kej takega?? Pa ene par smajlijev, pa spet neki blablabla, pa da se mi spet oglasi k bo nevemkaj) Sm bla ful presenečena, k jz sm do njega precej bolj uradna&formalna pa on je bil tut do zdej. Mislim sej se hecam, sam ne na tok oseben način. Mah ja. Sej ni nič takega, samo da vas mal obveščam :)

kera je po tvoje ustvarjena zame?? :lol:
ljubiti nekoga je kot v pravljici,a pravljica le v knjigi še živi
neron
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: gorenska-kranj

Neprebrana objava Napisal/-a neron »

mogoče,je pa šejla prav uredu deklca,nevem ne sodim človeka dokler ga ne poznam,mogoče je pa resna,iskrena,prijazna,dobrega srca!!!
ljubiti nekoga je kot v pravljici,a pravljica le v knjigi še živi
lubenica
Debatorica
Debatorica
Kraj: lublana

Neprebrana objava Napisal/-a lubenica »

evo zvončica, isto k pr teb...moj se je čist pootroču... :?:
kr neki.lots of kisses for you baby
napiši kej, i need it...
pa spet kr neki kiss kiss, pa jesi slatka, pa dej prid mal da te mal vidm
aja, a mi lah kdo pliz razloži tole
e moja baby-na mostu ne, na ćupriji( lesen most, k so bli včasih)platiš?!
ni mi lih jasn, mislm neki sklepam, sam bi rada še vaše mnenje :)

e zvončica ne laž se sej vsi vemo, da bi bla ti spet z njim :D
a se spomniš tiste love is love, i love my love my love is you, so i love you :)
tko je to s temi velikimi ljubeznimi, zmer en plamenček gori, pa neko malo upanje
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

mah ne, moj mi nobenih kisses ne pošilja, al pa kej, tist je bla ena in edina stvar. Pa NE bi bla še enkrat z njim, hehe :wink:
Uporabniški avatar
SapraVeronika
Debatorica
Debatorica
Kraj: in the fairytale

Neprebrana objava Napisal/-a SapraVeronika »

nikol več nebom rekla da sm vredu!
ker pol se mi vedno nekaj takega zgodi :(
in sm spet tam, čist na tleh..
uglavnem, njemu se zdi to napaka.. včeraj mi je reku, da že cel dan najine pesmice posluša & ful na mene misli.. in vse tko po ovinkih, da me hoče..
jz sm se delala kot da mi je vseeno, sam če bi me vidu.. fak :/ ne gre več :cry: sam po tistem.. a-a nimam moči da bi blo kaj.. po drugi strani pa nimam moči se mu upret.. čist sm v dilemi, pa čist na tleh spet..

že ko sm mislala, da sem okej čist.. pa sem spet na začetku
Waves of sound they move my body
Touch my body, pull me deeper into you
So hold on to me, cause we're fallin weightlessly
Gravity callin, now I'm falling through.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

sapra :bussi:
če kej rabš, veš kje me najdeš :)
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

ojoj :(

Ja če ga maš še skoz ful rada, pa misliš, da sta imela ful dobro zvezo (se pravi tako, da bi se bila pripravljena truditi zanjo), pol se mu boš pomoje težko uprla. Pa če ti srce govori, da si ga želiš, poskusi še enkrat z njim, mogoče bo pa vse v redu?
Malo pomisli, a je on tak človek, da si res želiš biti z njim, a si od njega dobila to, kar pričakuješ od fanta? Pa ne spomnim se točno, zakaj sta šla narazen, tut to je precej pomembno, a te je varal, a je trenutno rabil čas zase, je bil iskren do tebe?... Skratka, naj ne bo to, da ga imaš še vedno rada, edini razlog, če se boš vrnila k njemu :wink:
tjaši
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tjaši »

jst sm pa glih dans končala z mojim lubijm k sm ga mela najraj :(
ni mi nč jasn... zdele kr sedim za kompom in gledam slike... tok boli :cry:
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

o bogica :(
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

tjaši, lh prašam zakaj sta šla narazn? :(
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Boris »

*purple bitch* napisal/-a:
Boris napisal/-a:No, najprej je treba podati neke izhodiščne osnove, potem pa se lahko lotiš dela. Z mojimi besedili lahko pomagam tistim, ki imajo resne probleme in so se pripravljeni tudi poglobiti v to, kar pišem. Tistim pa, ki so tu le za zabavo, morda ne bom kaj dosti pomagal. :)

Recimo tvoj primer...
Par preprostih vprašanj, s katerimi začneš razmišljati še v drugi smeri, pa malo razmigaš možgančke, da začnejo premišljati sami o sebi:
1.) kaj je zate neuradna zveza?
2.) zakaj bi ti blo težko gledati nekoga, na katerega te vežejo lepi spomini?
3.) zakaj misliš, da si bila vanj zaljubljena?
4.) kaj misliš, da je bilo na njem takega, da te je tako pritegnilo?
5.) zakaj pišeš, da ljubezen boli?
6.) kaj misliš, da bi morala narediti, da bi hranila na svojo prvo ljubezen le lepe spomine in ne grenkih?
7.) misliš, da se teh grenkih spominov ne da popraviti?
8.) koliko sploh poznaš tipa v katerega si bila zaljubljena (poznaš tudi njegove slabosti, dele karakterja, ki ti ne ustrezajo, ali o njem hraniš le prispodobe, ki si si jih ustvarila sama)?

moj primer:
1.Neuradna zveza je zame taka zveza, kjer drugi ne vedo da si v zvezi...
2.sej mi ni težko gledati..samo zorpno...ker se mi je bivši pač precej zameril..
3.ker sem bila..in to se ne misli, to se ve...
4.kretenizem :D brez zajebancije, ampak res...pritegnil me je ker je bil neumen..in to mi je očitno blo ušeč :oops:
5.ker pač boli, če ni tako kot bi želel...
6..jaz nič...on takrat nebi smel počet takih reči kot jih je...jaz hranim vse spomine...slabe ali dobre..in se ne obremenjujem, niti z enimi niti z drugimi..od naju je že toliko časa mimo, da me res ne gane nič ve..
7.spominov se ne da popraviti, ker kar je bilo je pač bilo..lahko pa gledam na lepši zorni kot, kar tudi delam..
8.poznam ga kar dosti..poznam slabe dele karakterja, poznam dobre, poznam najboljše...ne morm rečt da ga popolnoma poznam, ker ga ne in ker ne moreš tega...ampak toliko ga poznam-vsaj iz takratšnjih let, da vem da nima pošlihtano v glavi..no danes verjetno ima, glede na to da ima že punco s katero ima otroka in mislita resno..za zdaj en morem rečt kakšen je...vem pa da je bil takrat res pravi idiot...

mogoče boš mislil, da ga glede na te besede nisem prebolela..oh ja, sem ga...samo če gledam nazaj in če se poglobim v slabo stran njega, vidim res same grozne reči....jst sm mu vse grehe odpustila, da sem lahko sama šla naprej...nikol pa ne bom pozabila nekaterih dogodkov med nama, ki so bili res žalostno grozni..in za vse je bil kriv samo on, ampak res samo on...

in ja, lepo da pomagaš ljudem...sam včasih morš petkrat tvoj post prebrat da sploh ugotoviš kaj hočeš...in glede na premislek sem ugotovila, da imaš čist prav da je s prebolevanjem žačeti treba čist na začetku...upam, d aboš pomagal kakšni in že vnaprej se veselim tvojega odgovora na zgornje točke :)

Svoje poste vcasih preberem tudi vec kot petkrat :) Ko custva analiziras ali pa ko isces vzroke za pojav neke situacije, moras pogledati na vso stvar s cimvec zornih kotov... zato eno branje se zdalec ni dovolj.

2.) S cim se ti je bivsi zameril? Ocitno si prepricana, da je res on napravil veliko stvari narobe. Kako lahko dokazes, da tvoje prepricanje ni zmotno?

5.) Veckrat sem ze ljudem na dolgo in siroko dokazoval in nazadnje marsikomu dokazal, da ljubezen ne boli. To se samo tako rece. Boli te, ko vidis, da se nek tvoj cilj ne uresnicuje, ti pa si tega zelo zelis. Ce te nekdo ne ljubi, ti pa njega ljubis, te ne boli ljubezen, ampak kvecjemu pozeljivost, blag egoizem, strah pred prihodnostjo, ... Boli te, ko ga pogresas, boli te, ce je krivicen ali pa ce se ti godi krivica. Bolecino ti povzrocajo vsa slaba custva, ki ljubezen spremljajo, ne pa Ljubezen sama. Boli te stres, ki se pojavi ob grdih custvih. Ljubezen je dobro custvo in zaradi nje ne pride do stresa. V ljubezni si nasmejan in smeh stres odpravlja.

6.) Morda so grenki spomini posledica nesporazumov, ki jih nista odpravila. Ko nek nesporazum odpravis, se slab spomin asocira na uspeh in ga ne dozivljas vec s slabo voljo, ampak prej z dobro. Oziroma... ko se spomnis na razresitev nesporazuma, ki je nekdaj povzrocil spor, ti to pricara nasmesek na obraz.

7.) Zaradi tocke 6. se da nekatere slabe spomine popraviti, ker ugotovis, da so nekateri posledica nesporazumov in ne namernega skodovanja.

8.) Ko je clovek zaljubljen, veckrat spregleda prave lastnosti cloveka, v katerega je zaljubljen. To velja tudi za romanco, ki lahko traja od dveh do stirih let. Ljudje se ponavadi najbolj spoznajo v nesrecnih ali konfliktnih situacijah, ko pride do nasprotja mnenj. Takrat clovek pokaze drugi del sebe, ki tebi sploh ni bil prikazan. Zaljubljeni so velikokrat zaljubljeni v zaljubljenost samo (v predstave, ki so si jih o tej osebi ustvarili), ne pa v osebo.

Ce ti poves, da si ga dobro poznala, ti to lahko v manjsi meri verjamem... ne pa povsem. Npr. jaz sem 21 let zivel ob starsih, pa jih nisem dobro spoznal. Sele v zadnjem letu spoznavam kdo v resnici so. Prej sem ob njih zivel brez vecjih debat, globokih razpredanj o pomembnih zivljenjskih in drugih tematikah. Pogovori so bili vcasih o vsakdanjem zivljenju... sola, zurka, hisna opravila, vera,... Sele ko so se zacele resne debate, odpravljanje osebnostnih napak, razresevanje vsakodnevnih konfliktov, sem dejansko spoznal, kaj stoji za njihovo vizuelno podobo in glasom.
Podobno je z nasimi partnerji... morda tudi ti bivsega fanta sploh nisi poznala dobro. Ali pac?
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a tiasha »

Jst pa priznam, da bo danes oz. jutri minilo pol leta od kar sva šla z mojim fantom narazen in ga še niti slučajno nisem prebolela. :cry:
Še vedno ga pogrešam, z vsakim dnem bolj. Še vedno me boli pa čeprav vsi pravijo, da bi me moralo že zdavnaj nehat bolet ...
Danes spet tok boli ... ;(
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

tjaši, ne jokat :bussi:

no, po mojem mnenju tisti ki ti gvorijo da bi te moglo že nehat bolet, v življenju niso še nobenga toolk močno mel radi...jst sm bivšega dve let pa pol prebolevala :oops: pa mi je ratalo en dan.....

tjaša, kukr pa tebe spremljam pa vidm da si niti ne dopustiš da bi ga prebolela...sicer, če obstaja možnost da bosta še skupaj, bi a tvojem mestu ravnala enako in si tud sama nebi pustila zavržt priložnosti, če je lahko moje življenje s tem lepše....

sicer nevem kaj je bil razlog vajinega razhoda, ampak imam res ful občutek, da se vajina zgodba ni končala in da se bo vse uredilo in zopet postavilo na svoje mesto...pri jagodki in zali me intuicija ni razočarala :wink:
držim pestke zate, da bo tako kot si želiš, ker glede na to, da zgledaš fejst punca, si ne zaslužiš trpljenja in bolečin....
un zgorej že ve kaj more narest :wink:
Zaklenjeno