AtomicKitty napisal/-a:cejlon napisal/-a:Ok, jaz imam enake probleme ... Ne morem se jih znebiti, vse skupaj se mi ponavlja že skoraj pol leta, vsak mesec isto ... Ginekologinja mi je najprej predpisala Canesten, vendar se mi zdi, da sem že imuna na to, potem mi je predpisala vaginalete, ki so sicer pomagale momentalno, vendar se je kanseje spet vse ponovilo ... Nazadnje sem imela še skupaj s tem probleme z mehurjem, bolečine pri spolnih odnosih ... Nimam več idej kaj naj naredim, pH v nožnici je verjetno že popolnoma porušen, kar se tiče ginekologinje pa imam filing, da tja hodim samo še na obiske, ker pomaga res nobena stvar več. Pazim, da ne uporabljam intimnih mil, nsoim samo bombažno perilo, vložke uporabljam redko, ne nosim tesnih hlač, preoblačim kopalke pa se stvar spet pojavi ... Kronično? Ima morda katera nasvet, kaj se sploh še da narediti?

bolečine pri spolnih odnosih - to se je pojavilo tudi meni
ammm...jaz sem razmišljala, da mogoče bi bilo dobro da neham jemat tabletke - kaj pa če tabletke spodbudijo nastanek teh glivic??

Well jaz razmišljam, da sem po vsej verjetnosti dobila glivice zaradi menjave tabletk, namreč glivice lahko spodbudijo:
- hormonske spremembe
- oblačila iz umetnih vlaken (predvsem zaradi vlažnega okolja z malo kisika)
- razni prehladi, ko pade imunski sistem
- antibiotiki
- prevečkratno umivanje z intimnimi mili, uporaba intimnih parfumov
Odsvetujejo tudi kopanje v kadi, najbolje je tuširanje z ne preveč vročo vodo (spet vlaga ...)
Glivice se nahajajo na vhodu v nožnico, zato si pred spanjem namažemo s kremo Canesten zunanje spolovilo ter vhod, namreč sestavine kreme napadejo celično membrano celic ter preprečijo nadaljnje razmnoževanje.
Ginekologinja mi je rekla, da se glivice ne prenašajo s spolnimi odnosi, hkrati pa zatrdila da lahko pride do ping pong efekta, torej jaz njemu, on meni oz. obratno. Kondom!! Well, če še katero kaj zanima, naj vpraša, ker sem zadnje čase zaradi vseh možnih informacij, postala skoraj ekspert ... Pa raje ne bi ...