kr.ena napisal/-a: Nicole Krauss: Zgodovina ljubezni- par strani nazaj jo je ena tule hvalila in me navdušila
Guilty.

Res super knjiga in mislim, da ti ne bo žal.

kr.ena napisal/-a: Kazuo Ishiguro: Ne zapusti me nikdar- od te knjige sem bila kar nekaj časa zadeta, ko sem jo prebrala in sem čakala, da izide v žepni izdaji
leena napisal/-a:Kazuo Ishiguro: Ne zapusti me nikdar - to pa zdej berem... zaenkrat ful dobra ampak sem sele na pol
Hehe, jst sem pa ravno danes ponoči končala z branjem - sploh nisem mogla nehat brat.

Na začetku mi je bla knjiga mal čudna, ker mi ni blo jasn, ampak sčasoma so stvari dobile smisel... Pa tudi sam razplet je bil dober, udaren konec.
Za tiste, ki še niste brali in vas zanima:
Ne zapusti me nikdar je v osnovi knjiga o kloniranju. Ampak! Avtor ne razglablja o problemu kloniranja, niti ne gre za ne vem kakšno znanstveno fantastiko. Kloniranje je sprejeto kot popolnoma naravno in sploh ni kaj dosti omenjeno.
Pripovedovalka je Kathy, stara 31 let, ki se spominja svojih let na in po Hailshamu, nenavadni zasebni šoli, polni skrivnosti. Glavni junaki so trije, poleg Kathy še njena šolska prijatelja Tommy in Ruth, in knjiga pripoveduje njihovo zgodbo. Pri 16-ih zapustijo Hailsham in se počasi pripravljajo na tisto, kar jih čaka zunaj in na tisto, za kar so sploh namenjeni. Kajti vsi hailshamski učenci imajo le en namen: postati darovalci. Zakaj in kako pa ne povem.

kr.ena napisal/-a: Andrea Levy: Mali otok- izgledala je zanimivo, pa še akcija je bila 3 knjige za ceno dveh... a je katera brala?
Nisem še brala, ampak se zna zgodit, da bom v bližnji prihodnosti - zna biti super knjiga.
leena napisal/-a:me je pa navdusil tud Paul Auster - Orakeljska noc, kar zanimivo.
Tudi ena izmed knjig 'on the waiting list'.

now I have you sleeping next to me ... and this is home