Študij računalništva in informatike
-
- Komunikatorka
Študij računalništva in informatike
Men zanima vse v vzezi s tem študijem. In tud kakšno delo lahko opravljaš po diplomi.
Veliko ljudi pravi da je tuki neka prihodnost, men pa zanima kakšna? A ma kdo na tem forumu kakšne izkušnje?
Veliko ljudi pravi da je tuki neka prihodnost, men pa zanima kakšna? A ma kdo na tem forumu kakšne izkušnje?
Re: Študij računalništva in informatike
Klik
kaksno delo pa lahko opravljas po diplomi na pedagoski ali pa na pravu?
Sicer pa ce se ozres naokoli, bos povsod opazila elektroniko in racunalnike v taki ali drugacni obliki in najbrz je to tisto, kar je misljeno kot `v tem je prihodnost`- kjer so racunalniki, tam je potreba po ljudeh, ki znajo delat z njimi in to je - povsod. izkusenj s prihodnostjo pa nimam
kaksno delo pa lahko opravljas po diplomi na pedagoski ali pa na pravu?

Sicer pa ce se ozres naokoli, bos povsod opazila elektroniko in racunalnike v taki ali drugacni obliki in najbrz je to tisto, kar je misljeno kot `v tem je prihodnost`- kjer so racunalniki, tam je potreba po ljudeh, ki znajo delat z njimi in to je - povsod. izkusenj s prihodnostjo pa nimam

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
- Komunikatorka
sluzbo dobis ce se znajdes. mislim, da ni nikjer receno, da ce naredis ta in ta faks, potem imas pa zagarantiran direktorski stolcek.
ti pa odsvetujem se vpisat na katerikoli faks samo zaradi tega, ker bos v tem videla denar ali pa ful dobro moznost zaposlitve, sploh pa racunalnistvo
ti pa odsvetujem se vpisat na katerikoli faks samo zaradi tega, ker bos v tem videla denar ali pa ful dobro moznost zaposlitve, sploh pa racunalnistvo

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Re: Študij računalništva in informatike
Poznam eno, ki je sred faksa pustla, ker jo je program uibr dolgočasil.
Glede dela po diplomi sicer ne bom preveč pametvala, ampak loh ti povem kokr vem. Moj oče je v računalništvu že trideset let in pravi, da vsi tisti ta mladi, ki prihajajo npr. tud s FRI-ja... ponavad itak znajo še ene desetkrat tolk kot jih naučijo na tistem faksu. Ker če tle nimaš samoiniciative, če se omejiš samo na delo na vajah na faksu, gre če ne druzga zarad tisoč novosti vse tolk hitr mim tebe naprej, da na konc ne dohajaš. Tko da, konkretno za njihovo firmo, ki je sicer ena večjih računalniških v tem delu Evrope, vem to, da: se je prjavl na marsikater razpis - ko so iskal nove kadre - že dost takih, ki so npr. dokončal FRI, sam izven tega niso bli dost zagnani, in po drugi strani, da so zaposlil kar nekaj genijev-samoukov, ki so bodisi začel razturavat še tekom študija al pa celo čist mimo uradne izobrazbe sfural svoj znanje tekom let zlo daleč naprej.
Tko da po moje morš res orng uživat v tem, če se vpisuješ na računalništvo, ker na tem področju je po moje več sprotnega dopolnjevanja in inovacij kot kjerkoli drugje, evo, mogoče sam še v medicini... Tko da... je zlo zaželjeno, če veš čimveč. Računalništvo je zlo širok segment, to vem, čeprov sem glede na fotrovo znanje "kovačeva kobila", in morš bit res "v tem".
Glede dela po diplomi sicer ne bom preveč pametvala, ampak loh ti povem kokr vem. Moj oče je v računalništvu že trideset let in pravi, da vsi tisti ta mladi, ki prihajajo npr. tud s FRI-ja... ponavad itak znajo še ene desetkrat tolk kot jih naučijo na tistem faksu. Ker če tle nimaš samoiniciative, če se omejiš samo na delo na vajah na faksu, gre če ne druzga zarad tisoč novosti vse tolk hitr mim tebe naprej, da na konc ne dohajaš. Tko da, konkretno za njihovo firmo, ki je sicer ena večjih računalniških v tem delu Evrope, vem to, da: se je prjavl na marsikater razpis - ko so iskal nove kadre - že dost takih, ki so npr. dokončal FRI, sam izven tega niso bli dost zagnani, in po drugi strani, da so zaposlil kar nekaj genijev-samoukov, ki so bodisi začel razturavat še tekom študija al pa celo čist mimo uradne izobrazbe sfural svoj znanje tekom let zlo daleč naprej.
Tko da po moje morš res orng uživat v tem, če se vpisuješ na računalništvo, ker na tem področju je po moje več sprotnega dopolnjevanja in inovacij kot kjerkoli drugje, evo, mogoče sam še v medicini... Tko da... je zlo zaželjeno, če veš čimveč. Računalništvo je zlo širok segment, to vem, čeprov sem glede na fotrovo znanje "kovačeva kobila", in morš bit res "v tem".
"Bogovi nas spoštujejo, kadar delamo, ljubijo pa nas, ko plešemo."
- d_r_e_a_m_Y
- Sramežljivka
- Kraj: Ljubljana
Odličen odgovor SetaII. Res je kar si povedala,da potrebuješ zelo veliko svoje iniacitive, ker s tistim kar naj bi se naučila na faksu (FRI-je), si glih ne moreš kaj preveč pomagat, ampak ti mora biti kakšno področje iz računalništva še posebej všeč . Saj je program vsaj v prvem letniku posebej odbijajoč, saj ni nobenega pravega predmeta (razen Arhitekture Računalniških sistemov),ki bi bil zanimiv in tudi kaki profesorji so tko kot, da bi z lune padl in za svojim cajtom. zaradi tega je tudi ful odpata, ker je veliko brezvezne matematike in programiranja (še pred časom v jeziku ki še sam bog ni slišal). Tako, da ti predlagam, da greš raje v Kranj študirat,če nisi neki zagrizena računalničarka,kjer je manj brezveznih predmetov. Poleg , tle pa dnar ne pada z dreves, ne da bi z rito mignil. Prihodnost? Preštudiraj ASP.NET, javo, net beans,baze, xhtml, linux operacijski sistemi,serverje pa te bo marsikdo lahko ponucal in si boš sama ceno postavljala, ne pa drugi!
-
- Komunikatorka
Moj fant tut hod sm gor...sam on je tko mahnjen na računalnike in kar ma v zvezi z programiranjem
Evo tuki maš kar precej informaciji pa še forum maš tko, da lahko kej vprašaš gor, kar te zanima.
fri-info.net

Evo tuki maš kar precej informaciji pa še forum maš tko, da lahko kej vprašaš gor, kar te zanima.
fri-info.net
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Punce, če niste pripravljene v ta fax vložit veliko švica, truda, časa in zajebavanja pred compom, se rajši odločite za kako drugo varianto. Je eden najtežjih faxov pri nas, tko da dobro razmislite. Če katera hoče kake naloge za pogledat iz programiranja naj mi piše ZS.
Fax je super, zahteva pa ogromno predznanja, če pa ne tega pa ogromno catching up-a. Ni za hecat, ni popuščanj in nič ni na lepe oči, tudi pri puncah ne:P
Govorim za fri in feri.
Fax je super, zahteva pa ogromno predznanja, če pa ne tega pa ogromno catching up-a. Ni za hecat, ni popuščanj in nič ni na lepe oči, tudi pri puncah ne:P
Govorim za fri in feri.
Js sem sicer naredu sredno šolo - rač. tehnik, pol sem šel pa na faxu čist drugam, ker mi je blo dost računalnika
Upam, da se zavedaš, da boš skos za računalnikom. Velik sošolcev je šlo naprej na rač. pa so že skor vsi nehal. Ene 13 jih je šlo, 3 al pa 4 pa še delajo. Ostali so obupal. Tko,da res je težko. Ampak itak pa fax nardijo sam vztrajni...
Drgač za službo je pa pol res lahko dobit. Že če pogledaš štipendije, jih ponuja skor vsako podjetje. Letos še jst, ko mam samo sredno rač. sem dobu za delat, pa ne hodm na računalniški fax.

Drgač za službo je pa pol res lahko dobit. Že če pogledaš štipendije, jih ponuja skor vsako podjetje. Letos še jst, ko mam samo sredno rač. sem dobu za delat, pa ne hodm na računalniški fax.
To glede kadrovskih štipendij je res,
tu pri nas recimo je kar nekaj večjih podjetij, ki ponujajo samo štipendije za študente račlunalništva, strojništva in elektrotehnike - pač gre za tako dejavnost.
Se je pa treba zavedat, da te kadrovske štipendije potegnejo za sabo tud to, da je potrebno študij končat v roku, ki ga oni določijo in moraš v primeru, da se glede zaposlitve premisliš, štipendijo vrniti.
tu pri nas recimo je kar nekaj večjih podjetij, ki ponujajo samo štipendije za študente račlunalništva, strojništva in elektrotehnike - pač gre za tako dejavnost.
Se je pa treba zavedat, da te kadrovske štipendije potegnejo za sabo tud to, da je potrebno študij končat v roku, ki ga oni določijo in moraš v primeru, da se glede zaposlitve premisliš, štipendijo vrniti.

Vsak faks je posvoje težak (pravo, medicina, strojni faks, kemija, ipd.) Tudi računalništvo ni lahko. Če ne maraš matematike, potem ta faks črtaj. Če lažje računaš, kot pa se učiš na pamet, potem je to to. Seveda je lažje, če imaš neko predznanje, vendar ogromno gimnazijcev se odloči za ta študij pa niso imeli informatike ali računalništva v gim. vsa štiri leta in jim ta faks laufa, samo na začetku je treba vložiti več truda, da sploh dojameš vse novosti...Povsod je potreben trud, moraš ugotoviti, kakšna oseba si, kaj ti bolj leži...Logika ali učenje na pamet, družboslovna ali naravoslovna smer. To je vse. Predznanje se ne pričakuje od tebe, vendar je zaželjeno. Če ga nimaš, boš morala prve mesece intenzivno poslušati predavanja in delati domače naloge, tistim, ki imajo predznanja pa to ne bo potrebno...Bodo imeli kakšen mesec dlje počitnice in bodo lahko snov obdelali kampanjsko, kar pa brez predznanja žal ni mogoče. Če si dekle imaš na tem faksu prednost samo v tem, da ti bodo fantje takoj priskočili na pomoč pri nalogah in razlagi snovi, če boš potrebovala pomoč, jo boš dobila:).