Ginekologija [Združene teme]

Za dušo in telo.
Odgovori
ta-mala
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ta-mala »

cukrck napisal/-a:
izitanči napisal/-a:
Lejka napisal/-a:Ko sm šla jst prvič h ginekologu, sm šla sam zarad tabletk ampak sm vseen mogla opravit pregled. Tut z vsemi mojimi frendicami je blo tko. Pa sej ni tak hudo...Tistih par minutk že potrpiš. :wink: Men je blo najbol grozn k sm mogla iz garderobe it čez celo ordinacijo do stola spodi brez :oops: Ti priporočam kak daljši zgornji del!!! :D Pol sledi še kratek pogovor o varnem seksu, kondomih ipd. in to je to. Sestra ti napiše recept in kasnej ti mislim da 3 leta ni treba hodit na preglede ampak sam k sestri po recept. Drgač pa tok da te opozorim: čakalna doba je kr dolga. V Celju se v povprečju čaka 2 mesca.

*lp*

Na kaj se čaka tolk dolgo??
Na pregled??
Pri nas v Nm si gotou u eni slabi uri pa brez naročanja. :eek: :eek:

Pr ns je čakalna doba 3 mesce. Če je pa kej narobe pa prideš takoj na vrsto, ali pa čakaš 1 mesec :roll:

No pri nas se tudi čaka po par mesecev. Js sm se prvič naročila k sm mela ene probleme z vnetjem pa sm mogla usen čakat več k en mesec. Sm bla kr mal jezna...
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

B@bsy napisal/-a:pokličeš v ambulanto da te naroči. če pa boš imela tudi pregled je pa odvisno od ginekologa. odvisno je tudi kako dolgo si že spolno aktivna...
ne se bat saj pregled ni nč bolečega. :)

to je pa pomoje čist odvisn, kolk si sproščena na pregledu... jz vem, da nism in me zmer boli... sicer ne tisto full, ampak boli me pa :?
ta-mala
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ta-mala »

Aja pa ni mi jasno ko pravte da ne pregled ne boli če punca ni nedolžna. Js sm prvič mislla da bom kr umrla tm od bolečin, da me bo razkosala. Ampak ok, sm si mislla da je to pač prvič, da bo pol bolš. No pa ni!!!! Sj ne da bi se bala sploh, sam mene to toooooooooook boli da mi je res totalna muka tja hodt.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Men je tud pregled zoprn v nulo in mi je fuuuul neprijetno, nelagodno, ko mi šari not okrog, res.
Saj ni neke hude bolečine, ampak se mi zdi, da mi je vsako leto bolj zoprno tole.
Brrrrrrr :?
Velouria
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Velouria »

cukrck napisal/-a:Kako na porodniško? :? Jaz sem imela pregled 1.8., pa me je imela ona, res pa je, da je imela julija dopust.

A je kej noseča zgledala? :D

Upam, da bom jutr dost zgodi vstala, da se bom naročila za pregled, sam itak je fuuul za čakat.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
cukrck
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukrck »

Velouria napisal/-a:
cukrck napisal/-a:Kako na porodniško? :? Jaz sem imela pregled 1.8., pa me je imela ona, res pa je, da je imela julija dopust.

A je kej noseča zgledala? :D

Upam, da bom jutr dost zgodi vstala, da se bom naročila za pregled, sam itak je fuuul za čakat.

Noup, ni zgledala noseča. :D
Vsakršna oblika sreče je zasebna. Naši največji trenutki so osebni, imajo svoj razlog, so nedotakljivi. Stvari, ki so nam svete in dragocene, so stvari, ki jih črpamo iz skupnih doživetij. (Ayn Rand)
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Danes sem klicala, da sem se naročila za pregled pa so mio rekli, da dr. Virantove ne bo do oktobra naslednjega leta. Vprašala sem kdo jo namešča, pa pavijo, da lahko izbereš kogarkoli. Izbrala sem dr. Urha. Bila sem že enkrat pri njem pa je bil v redu.
***papilonka***
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: planet za zadet

Neprebrana objava Napisal/-a ***papilonka*** »

mackica napisal/-a:Men je prvo ginekologinja rekla, (pr 19.letih) da me ne bo pregledovala, ampak to zato ker sem imela menstruacijo na ta datum, katerega sem bila narocena. Tko da mi je takrat tabletke dala samo, pa rekla da bom kmal prsla bris dat, ker to lahko zakonsko sele po 20. letu. Sam pol sem itak mela eno krizo pa sem bla prisiljena zamenjat ginekologinjo za ginekologa pa to...

V glavnem, pregleda te, ampak ti brisa ne bi smela vzet do 20.leta.

am..jz sm stara 17let ..pa mi je lani..sepravi pri 16uzela bris brez problemu..nič mi ni niti rekla :?
mackica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mackica »

"V slovenski državni program so aktivno vključene ženske, stare 20–64 let, pasivno pa ženske med
65. in 74. letom. Vsaka ženska, stara 20–64 let, ki v treh letih nima opravljenega ginekološkega pregleda in pregleda BMV, bo po pošti dobila pisno vabilo."
Vir: Državni program zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb materničnega vratu

Ponavadi pac svetujejo od 20. leta naprej, kako je z zgodnejsimi pregledi odloca posamezni ginekolog.
Velouria
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Velouria »

ženska napisal/-a:Danes sem klicala, da sem se naročila za pregled pa so mio rekli, da dr. Virantove ne bo do oktobra naslednjega leta. Vprašala sem kdo jo namešča, pa pavijo, da lahko izbereš kogarkoli. Izbrala sem dr. Urha. Bila sem že enkrat pri njem pa je bil v redu.

Ooo, škoda. :(

Drugače pa hvala za informacije! :)
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
Nency
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nency »

...
Zadnjič spremenil Nency, dne 27. Mar. 2012 21:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Še vedno lahko povemo, kar smo zamolčali, ne moremo pa več zamolčati, kar smo povedali.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

jaz sem jo imela, pa je v 4 mesecih sama izginila...
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

Jaz mam tud eno vprašanje:

Naročena sem pri ginekologu za pregled (prvič grem na pregled, tablete pa že jemljem kako leto), ampak bom takrat najverjetneje imela menstruacijo, vendar ko me je naročala, me glede tega ni nič vprašala. A morm poklicat pa se prenaročit al naj kljub temu grem na pregled?

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Uh jst bi raj poklicala. Razn če si mal zamakneš menstruacijo. Dvomim da bi te pregledu med menstro, če pa že, bi ti blo verjetn ful neprijetn, no vsaj men.
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

mily napisal/-a:Uh jst bi raj poklicala. Razn če si mal zamakneš menstruacijo. Dvomim da bi te pregledu med menstro, če pa že, bi ti blo verjetn ful neprijetn, no vsaj men.

ok thanx. :razz:

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

Odgovori