Kazen s strani verskih voditeljev te je naredila žrtev. Jooj kaj berem o izobčenju na netu, da te člani še pozdravljati ne smejo več ipd. grooozne grozne zadeve. Če to ni kruta kazen. To sem doživel v Maroku, ko je punca vprašala natakarja kaj je to za ena jed, sploh jo ni pogledal v oči, delal se je kod da ne ve. Ko sem ga jaz vprašal, se mu je pa nenadoma povrnil spomin. Niso te imeli pravice kaznovati, razumeš? Nič nisi naredila narobe. Ti nisi bila kriva. Zagovarjanje tistih, ki so te naredili žrtev,in tistega za čimer oni stojijo,
je pa klasičen simptom v odnosu žrtev-nasilnik (spomni se primerov zakaj žena ne zapusti moža, ki jo pretepa, zakaj hčerka ne toži očeta na sodišču zaradi spolnih zlorab ipd).
To se v Sloveniji ne bi smelo dogajati, kvečjemu v Maroku.

Obvezno si poišči pomoč, če boš še kdaj imela potrebo po vrnitvi, da se vrneš k tistim, ki so te naredili žrtev. Tudi v Sloveniji obstajajo številne oblike pomoči ženskam in otrokom z izkušnjo nasilja. Pobrskaj po internetu, pa gotovo je na tem forumu kaj. Tukaj je link za začetno orientacijo:
http://www.viva.si/kpovezave_detail.asp?ids=3
Ne vem koliko imajo izkušenj z Visokozahtevnimi Organizacijami.
Lp