Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?
Tisti, ki bivšo/ega prebolevate dolgo... eno vprašanje za vas.
Trpite zaradi tega, ker ste izgubil osebo, ki ste jo ljubil ali zato, ker vas je prizadela, oziroma ker se vam je zgodila krivica?
Humani razhodi z zrelo osebo naj ne bi boleli, ampak naj bi človeka izpopolnili. Nehumani razhodi, v katerih je veliko pomanjkanja ljubezni do soljudi, pomanjkanja empatije, pa znajo biti boleči.
Če si dva človeka nista dovolj blizu, ni smiselno, da ostaneta ljebezenska partnerja. Takrat je najbolje, da se razideta in da en na drugega ohranita lepe spomine. Če bi taki osebi ostali v prijateljskih odnosih še naprej in če bi se podpirali, bi bila bolečina minimalna.
Če smo egoistični, bomo trpeli zaradi tega, ker hočemo to osebo nazaj, ker jo pogrešamo.
Ponavadi pa ljudje trpimo zaradi pomanjkanja ljubezni od drugod, zaradi razhoda z ljubljeno osebo, kjer so bile prisotne neresnice, neprijetnosti, krivica, žaljivke,...
Trpite zaradi tega, ker ste izgubil osebo, ki ste jo ljubil ali zato, ker vas je prizadela, oziroma ker se vam je zgodila krivica?
Humani razhodi z zrelo osebo naj ne bi boleli, ampak naj bi človeka izpopolnili. Nehumani razhodi, v katerih je veliko pomanjkanja ljubezni do soljudi, pomanjkanja empatije, pa znajo biti boleči.
Če si dva človeka nista dovolj blizu, ni smiselno, da ostaneta ljebezenska partnerja. Takrat je najbolje, da se razideta in da en na drugega ohranita lepe spomine. Če bi taki osebi ostali v prijateljskih odnosih še naprej in če bi se podpirali, bi bila bolečina minimalna.
Če smo egoistični, bomo trpeli zaradi tega, ker hočemo to osebo nazaj, ker jo pogrešamo.
Ponavadi pa ljudje trpimo zaradi pomanjkanja ljubezni od drugod, zaradi razhoda z ljubljeno osebo, kjer so bile prisotne neresnice, neprijetnosti, krivica, žaljivke,...
Punce berem tele vaše poste... pomoje si vas bom kr mal za zgled vzela! Čeprov sm na začetku rekla da iz principa ne bom pisala v to temo, ker mi ga ni treba prebolevat, ker mava samo komunikacijski šum... ampak zdj mislm da bo vseen bolš če ga... ne more tak šum en mesec trajat... 

Always look on the bright side of life!
Boris: tudi humani razhod more bolet, ker to je dokaz, da je dejansko vse skupaj bilo nekaj, nekaj resničnega, nekaj vrednega...
Jeza,sovraštvo tut to so faze prebolevanja človeka, ki si ga imel ali ga imaš rad...takrat pride do žaljivk,prepirov,...(nehuman razhod?!...nekak ne vem kaj si mislil pod tem izrazom)
potem ša še...navezanost ....velikokrat glavni problem...različni smo...nekateri se prej navežejo, drugi potrebujejo več časa...posledično je pogosto odvisen tudi čas prebolevanja...težko je živeti naprej, brez osebe, ki je bila toliko časa pomemben lik v tvojem življenju...
strinjam se da prijateljski odnosi včasih pomagajo...prijateljstvo lahko deluje, če ni več čustev, kar se redkokdaj zgodi....če pa so čustva...pa prijateljstvo samo podaljša trpljenje oz. prebolevanje...
egoistični?seveda!vsi ljudje smo egoistični, to je na nek način boj za obstanek, vsi mi si želimo bit srečni, vsi iščemo človeka, ki bi nas osrečil... sej v tem je point...in zato želimo nazaj osebo, ki jo pogrešamo...v tem ni nič slabega...slabo je to, ker se velikokrat ne zavedamo drugih možnosti, drugih oseb...
v resnici se je srce strlo, ker so mu uzeli njegove sanje in upanje...
Jeza,sovraštvo tut to so faze prebolevanja človeka, ki si ga imel ali ga imaš rad...takrat pride do žaljivk,prepirov,...(nehuman razhod?!...nekak ne vem kaj si mislil pod tem izrazom)
potem ša še...navezanost ....velikokrat glavni problem...različni smo...nekateri se prej navežejo, drugi potrebujejo več časa...posledično je pogosto odvisen tudi čas prebolevanja...težko je živeti naprej, brez osebe, ki je bila toliko časa pomemben lik v tvojem življenju...
strinjam se da prijateljski odnosi včasih pomagajo...prijateljstvo lahko deluje, če ni več čustev, kar se redkokdaj zgodi....če pa so čustva...pa prijateljstvo samo podaljša trpljenje oz. prebolevanje...
egoistični?seveda!vsi ljudje smo egoistični, to je na nek način boj za obstanek, vsi mi si želimo bit srečni, vsi iščemo človeka, ki bi nas osrečil... sej v tem je point...in zato želimo nazaj osebo, ki jo pogrešamo...v tem ni nič slabega...slabo je to, ker se velikokrat ne zavedamo drugih možnosti, drugih oseb...
v resnici se je srce strlo, ker so mu uzeli njegove sanje in upanje...
Sicer še ni dolgo okdar sem nehala, ampak bom vseeno poskušala odgovoriti.
Ker sem ga imela rada.
vedno boli, če te nekdo, ki ga imaš ful rad, noče več
to je res.
To je res, ampak sama ne bi uporabila izraza egoistični. Čeprav... če zase hočem le najboljše, sem egoistična? Mogoče.
Tudi to o pomanjkanju ljubezni je res, razen tega, da ni nujno, da so bile vmes žaljivke in laži. Včasih človek ima vse to, ampak ga druga oseba ne zanima več kot partner, ampak sta le še prijatelja. Če bi jaz recimo imela ob sebi novega fanta, ki bi me imel rad (to, da si tudi sama želim resno zvezo z novim fantom in mi je res všeč je zame samoumevno)in bi verjel v novo zvezo, bi se definitivno manj ukvarjala z razmišljanjem o bivšem.
Boris napisal/-a:
Ker sem ga imela rada.
Boris napisal/-a:Humani razhodi z zrelo osebo naj ne bi boleli, ampak naj bi človeka izpopolnili. Nehumani razhodi, v katerih je veliko pomanjkanja ljubezni do soljudi, pomanjkanja empatije, pa znajo biti boleči.
vedno boli, če te nekdo, ki ga imaš ful rad, noče več
Boris napisal/-a:Če si dva človeka nista dovolj blizu, ni smiselno, da ostaneta ljebezenska partnerja. Takrat je najbolje, da se razideta in da en na drugega ohranita lepe spomine. Če bi taki osebi ostali v prijateljskih odnosih še naprej in če bi se podpirali, bi bila bolečina minimalna.
to je res.
Boris napisal/-a:Če smo egoistični, bomo trpeli zaradi tega, ker hočemo to osebo nazaj, ker jo pogrešamo.
To je res, ampak sama ne bi uporabila izraza egoistični. Čeprav... če zase hočem le najboljše, sem egoistična? Mogoče.
Boris napisal/-a:Ponavadi pa ljudje trpimo zaradi pomanjkanja ljubezni od drugod, zaradi razhoda z ljubljeno osebo, kjer so bile prisotne neresnice, neprijetnosti, krivica, žaljivke,...
Tudi to o pomanjkanju ljubezni je res, razen tega, da ni nujno, da so bile vmes žaljivke in laži. Včasih človek ima vse to, ampak ga druga oseba ne zanima več kot partner, ampak sta le še prijatelja. Če bi jaz recimo imela ob sebi novega fanta, ki bi me imel rad (to, da si tudi sama želim resno zvezo z novim fantom in mi je res všeč je zame samoumevno)in bi verjel v novo zvezo, bi se definitivno manj ukvarjala z razmišljanjem o bivšem.
Boris: Pri meni je bilo tako, da je bilo to, da sem mu pustila iti po svoje, brez da bi delala ne vem kakšne scene, še končni dokaz kako rada ga v bistvu imam, saj sem njegovo srečo postavila pred svojo. In ja... Rada sem ga imela takrat in mi je bilo hudo, samo sem se tolažila s tem, da je zadovoljen in ima tisto, kar si sam želi. Sedaj ko sem nekako šla čez najhujše pa vidim, da se je tista ljubezen spremenila v nekaj drugega, drugačnega, ampak še vedno prisotnega. Tako da lahko rečem, da ga bom zmeraj imela rada in mu privoščim vso srečo, obenem pa sem lahko vesela da podobno on čuti do mene.
Zaradi tega bi rekla, da je bil najin konec "human". Oba sva se nekaj novega naučila in ostala prijatelja.
Zaradi tega bi rekla, da je bil najin konec "human". Oba sva se nekaj novega naučila in ostala prijatelja.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Tako je Maychy, če imaš nekoga rad, mu pustiš oditi, če veš, da ni srečen s tabo.
Jst osebno ne bi nikol nobenga silila, da naj bo spet z mano, če si tega ne želi. Nikol ne bi hotla bit z nekom, za kerga bi vedla, da on noče bit z mano.
Sj vem, da se vam podre svet, ko vas recmo nekdo, k ga mate ful rade pusti, sam ene res preveč živite za preteklost...življenje gre naprej punce, glavo gor, pa novim izzivom naproti
Mogoče ste pa že srečale svojga tapravga, pa je šel mimo vas, ker ve še vedno mislte samo na bivše in ste zato slepe za druge.
Jst osebno ne bi nikol nobenga silila, da naj bo spet z mano, če si tega ne želi. Nikol ne bi hotla bit z nekom, za kerga bi vedla, da on noče bit z mano.
Sj vem, da se vam podre svet, ko vas recmo nekdo, k ga mate ful rade pusti, sam ene res preveč živite za preteklost...življenje gre naprej punce, glavo gor, pa novim izzivom naproti

Yazmeen napisal/-a:Tako je Maychy, če imaš nekoga rad, mu pustiš oditi, če veš, da ni srečen s tabo.
Sj vem, da se vam podre svet, ko vas recmo nekdo, k ga mate ful rade pusti, sam ene res preveč živite za preteklost...življenje gre naprej punce, glavo gor, pa novim izzivom naprotiMogoče ste pa že srečale svojga tapravga, pa je šel mimo vas, ker ve še vedno mislte samo na bivše in ste zato slepe za druge.
bravo...tvoji posti so prou cool,morm priznat.

Zvoncica napisal/-a:jaz imam pa dons že cen dan šibkosti![]()
pojma nimam kaj mi je. Preveč časa mam pol se pa smilim sama seb
Ja sej preveč časa zna včasih prav škodit...men se tud to dogaja,....pol sm pa čist depresivna

PS: zvončica sej bo.....tolaži se da je vreme krivo

***v resnični ljubezni duša ljubi telo***
-
- Sramežljivka
- Kraj: planet za zadet
ja dle je biu res ful smotan vreme, pa sm bla tut cela depresivna, kr sm mela preveč cajta, pa sm začela premišlevat u bivšem al b bla nazaj z njem al ne..eh..sam hvala bogu, me je dle enih par kolegu tak presenetl k so pršl pred mojo bajto, tak de sm fuul dobre vole..glede prebolevanja tipu se morš res sam zamotit..kr če maš preveč cajta sam študiraš na njih..no vsj tk je z mano..
lubenica napisal/-a:Zvoncica napisal/-a:jaz imam pa dons že cen dan šibkosti![]()
pojma nimam kaj mi je. Preveč časa mam pol se pa smilim sama seb
ah to je normalno...pač si mal osamlena na trenutke, sej jst sm tud..
no vuduš, pa sva že dve, nisva same
se dogaja tud men to, pa sem v zvezi