upam, da nisem take podobne teme kej spregledala, se opravičujem če je že odprta...
zanima me, koliko na vaša potovanja vplivajo teroristični napadi? ali se bojite, da bi letalo/ladja/vlak s katerim boste šli tarča teroristov? imate zaradi tega slab občutek in se raje ne odločite za potovanje?
ali vas teroristi ne zanimajo in se odločite za določeno potovanje?
Ma, mene malo panika zagrabi ko vsake tolko časa slišim o teh napadih.
Ampak če razmišljam samo o tem, kak se mi bo nekje nekaj zgodlo, kak je nevarno itd, ne bom nikoli nikamor šla.
Isto se mi lahko sredi Maribora kaj zgodi... če ti je usojeno, ti pač je.
Jaz se na te napade ne oziram, ni pa prijetno poslušati o njih.
AtomicKitty napisal/-a:recimo jaz sem si zej rezervirala odhod z letalom v Grčijo pa so ta letala zadnje cajte kar dol začela padat, tako da priznam, da sem malčk skeptična
nau padu nš avion dol ... padajo sam ena tm s Tunguzije, pa ruska (tista na premog še - sej veš vic, kok je mrtvih če pade dol albansko letalo? Trije. Pilot, kopilot pa kurjač )
Drgač pa, ja me je strah, ampak jst tut nisem nek popotnik po duši ... oziroma me ne zanimajo te priljubljene destinacije ... sla bi v Mongolijo, tam je pa edini teror, če te koza v glavo brcne
jaz niti slučajno ne pomislim na kaj takega! takoj zdajle, če mi nekdo plača grem v london, zda, grčijo, egipt, tunizijo, ma kamorkoli na svetu!
sicer pa kot je že bejbika rekla, padajo dol sami čudni avioni. aja, pa adria je enkrat strmoglavila in sicer na korziki sam to je že tolk nazaj, da po moje nekatere od vas sploh še niste ble rojene
It looks like we could have made it baby...me and you!
ja tisto pa je res bila tragedija.... glede tega da če ti je usojeno ti pač je...to ni res...delno si usodo tudi sam krojiš...če rineš v take zadeve pol tudi sam si piši posledice....
teroristični napadi so nekaj za polniti prve strani časopisov, sicer je pa po moje precej bolj verjetno da te povozi avto ali da umreš od salmonele kot pa od terorističnega napada.
bolj kot terorističnih napadov me je strah tega, da bi avion iz kateregakoli vzroka padel dol, al pa da pogledam ven, pa se vžge motor. Jah avionov fuuuul ne maram. Ampak še skoz letim če je res treba.
Prav terorističnih napadov me je bilo strah edino enkrat, ko sem se manj kot teden po terorističnih napadih 11.9. vračala iz Londona, pa je bila ful kontrola, pa potniki smo se vsi prestrašeni gledal na letališču, men so še ful preiskal osebno prtljago, ker sem bila pač tujka.
petelin napisal/-a:teroristični napadi so nekaj za polniti prve strani časopisov, sicer je pa po moje precej bolj verjetno da te povozi avto ali da umreš od salmonele kot pa od terorističnega napada.
jaz sprašujem kako vplivajo na vaša potovanja samo teroristični napadi in terorist nasploh, ne pa mediji s svojimi članki ker oni itak vse preveč dolgotvezijo in naredijo eno samo veliko paniko....
bolj kot terorističnih napadov me je strah tega, da bi avion iz kateregakoli vzroka padel dol, al pa da pogledam ven, pa se vžge motor. Jah avionov fuuuul ne maram. Ampak še skoz letim če je res treba.
Prav terorističnih napadov me je bilo strah edino enkrat, ko sem se manj kot teden po terorističnih napadih 11.9. vračala iz Londona, pa je bila ful kontrola, pa potniki smo se vsi prestrašeni gledal na letališču, men so še ful preiskal osebno prtljago, ker sem bila pač tujka.
No jst pa take teroristične napade dost resno vzamem.
Če nameravam v neko državo it in potem zvem da je tam nemir, se absolutno odločim za potovanje nekje drugje. Zakaj bi tvegala svoje življenje in dopustovala tam kjer me bo ves čas strah da se mi bo kej zgodilo.
Npr. na 11. september nikoli ne bi potovala z avionom Sploh zaradi tolikšne kontrole, ki se sproži na letališčih. Ćeprav je možnost da se kej takega na isti datum ponovi zelo majhna...
ampak jst raje ne tvegam Previdnost ni nikoli odveč.
petelin napisal/-a:teroristični napadi so nekaj za polniti prve strani časopisov, sicer je pa po moje precej bolj verjetno da te povozi avto ali da umreš od salmonele kot pa od terorističnega napada.
jaz sprašujem kako vplivajo na vaša potovanja samo teroristični napadi in terorist nasploh, ne pa mediji s svojimi članki ker oni itak vse preveč dolgotvezijo in naredijo eno samo veliko paniko....
ja sj na ta način teroristi vplivajo na vaša potovanja (pa tudi na marsikaj drugega), skozi medije. glede smrtnih žrtev je večina napadov zanemarljivih, toda njihov psihološki učinek (tudi zaradi medijev) ni. če ne bi o napadu pisali na prvi strani z nekaj sočnimi fotkami, še vedeli ne bi zanj.
enako je z večino drugih stvari, zaradi katere zganjajo paniko politiki in mediji. večina jih je prav nenevarnih. o tistih, res nevarnih (v 'zahodnem svetu' npr. naraščanje debelosti, v afriki malarija in aids, aids v aziji etc.) pa slišimo bolj malo. predvsem zaradi majhnega zanimaja javnosti, ki mu sledijo mediji in politika (za politike pa je še dodatno ovira dejstvo, da izboljšanje teh področij zahteva čas da postanejo rezultati vidni, pa še manj spektakularni so).
Ja morm rečt da me je mal strah. Neki smo se pogovarjal, da bi šli drugo leto v Turčijo al pa v Grčijo na morje ... ampak je zdej že spet neki eksplodiral v Turčiji tko da jst tja ne grem! V Grčijo me pa zaenkrat ni nič strah it. Pa tudi lani v Romunijo in letos v Tunizijo me ni bilo strah ... ok mogoče letos malo, ker smo šli z drugo letalsko družbo ... Nouvel Air ... ampak je blo vse OK