Kako naprej po zlorabi?

Pomoč iz čustvenih stisk.
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a LARIKA »

Jao tiana jaz tega res ne razumem, kako je lahko tak do tebe, če ve da ga potrebuješ. Čeprav ga sama podzavestno tudi odrivasš od sebe. Verjetno noče rinit vate o občutkih, in čaka da mu sama poveš kako se počutiš. Ne skrivaj občutkov, ker ni dobro da to tlačiš vase.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
jancy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jancy »

tipom je treba vse direktno povedat. vem, da je včasih lepše, če se sam kaj spomni... samo vseeno. ko ga rabiš povej! direktno! brezveze se sekirat pa pol čakat kaj bo on naredo, ker v večini primerov on razume, če rečeš, da ga ne rabiš, kot da ga res ne. tak da drugič direktno, tipi niso tak pametni, da bi kaj drugega razumeli, vsaj v večini primerov ne. :wink:

pa upam da bo s tabo vse vredu. :bussi:
I don''t have to worry.
My mother does it for me.
Loesje
malavila
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a malavila »

tako kot je jancy rekla :idea: branje med vrsticami je v ženski domeni. Tudi moj reagira podobno - če mu rečem, naj me pusti pri miru, ker sem žalostna, zna dejansko it v drugo sobo :roll: ampak jaz mu potem ponavadi kar rečem, da hočem, da ostane. Saj počasi mu postaja jasno, da od njega pričakujem, da bo vedel, kaj mislim :wink:

tiana1, zaupaj se mu in mu jasno povej, da potrebuješ njegovo podporo. Ne čakat, da ugane, ker zna predolgo trajati, ti boš pa še bolj trpela.
tiana1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tiana1 »

no sm upoštevala vaše nasvete in je res ja. tipom res ni nč jasn dokler jim ne poveš. pol k je šov domov sm ga klicala pa ga čist psihična napizdila :) in je takoj prletu in se sploh ne umakne stran od mene. se takoj bol pošutm..čeprov me je groza vn it..sam sej bo, sm že enkrat to doživela, pa sm dala čez tko da bom tud zdej. hvala za podporo :bussi: :bussi:
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Sp3lca »

Ma boga.. Vso srečo Tiana pr premagovanju teh ovir.. Upam, da te bo zdej fant res podpiral in da bo šlo vse ok skozi.. Držim pesti :!: :)
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
neron
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: gorenska-kranj

Neprebrana objava Napisal/-a neron »

to kar se ti je zgodlo! če tip ni pršov,do tebe,ga kr en k... gleda
ljubiti nekoga je kot v pravljici,a pravljica le v knjigi še živi
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a LARIKA »

Pa še to,.. zlorabo je zelo zelo težko prebolet. Moraš imeti res močno podporo domačih oz oseb ki jim res lahko zaupaš.
In to da ljudje ne verjamejo se na žalost res prepogosto dogaja.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Sp3lca »

Kot je že ena povedala, ponavadi ne vrjamejo ker si zanikajo, ter hkrati bojijo da se je njegovemu/njenemu otroku res zgodilo nekaj tako groznega. Še huje pa je, ker se še vedno veliko zlorab zgodi med družinskimi člani oz. sorodniki ali znanci. Včasih se stvar zdi res nemogoče oz. nočemo vrjet, da je določen človek zmožen tega.
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
...SaMa...
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ptuj

Neprebrana objava Napisal/-a ...SaMa... »

tud jaz sem bla posiljena s strani bratranca pri desetih letih in sem do 14 leta to skrivala potem sempa povedla mami ker je to prišlo na dan po čisto eni noriji... vedno me bo mučlo... včasih sredi sexa glih tolk da ne pobegnem..
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

...SaMa... napisal/-a:tud jaz sem bla posiljena s strani bratranca pri desetih letih in sem do 14 leta to skrivala potem sempa povedla mami ker je to prišlo na dan po čisto eni noriji... vedno me bo mučlo... včasih sredi sexa glih tolk da ne pobegnem..

Te ne obsojam, niti nič, ampak samo sprašujem...

ti ni prišlo na misel, da bi poiskala strokovno pomoč? Tako velike zadeve kot je spolna zloraba človek ne more sam prebrodit, sploh če se zgodi v okolju, kjer je družina "kaj bodo pa drugi rekli", namesto da bi podpirala prizadeto osebo.
Imaš, da me vikaš!
...SaMa...
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ptuj

Neprebrana objava Napisal/-a ...SaMa... »

jaz nisem upala nikomur povedat zarad tega ker je reko da bo škodoval moji družini če komu povem... pa kaj bom jaz pri desetih letih seveda sem bla tiho pa nisem upala pa nič... pol pa jep o štirih letih prišo en dan in smo se nekaj zajebavali pa me je mama pač po eni noriji ne sama raza za prsi prijela jaz pa v jok pa sn začela noret naj me pusti na miru pa ne vem kaj vse te pa me je le tak daleč spravla da sem ji povedala... pol ko pa je mama povedla očetu je pa oče tak skoraj ubil bratranca sam sem ga jaz prosla naj neje nori dela ker si je brezveze roke mazat s takim drekom... saj nisem rekla da me kaj obtožuješ ampak ne vem kako naj povem nisem sama v tem ker se je teb to tud zgodlo in je že neka podpora več...
Uporabniški avatar
manculina*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a manculina* »

vrjamem, da je to neki zlo groznga in nobeni ne prvoščim da doživi kei tazga.. :? res bo najbolš da razčistiš najprei pri sebi... potem p apoveš partnerju, sm skor prepričana da te bo razumu in vama bo pol lažje! good luck :zustimm:
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a PeggySue* »

Morda bi bilo dovolj že,da se z nekom odkrito pogovoriš in se odpreš.
Mislim,da nebi bilo slabo,če bi fantu povedala za slabo izkušnjo.
Če misliš,da nebi razumel,se zaupaj prijateljici.
Nekomu povej,če ne bo bolje,pa predlagam strokovno pomoč.
barbi
Debatorica
Debatorica
Kraj: ptuj

Neprebrana objava Napisal/-a barbi »

komunikacija je glavni temelj v zvezi, poskuši mu vse povedat in se pogovorit z njim....verjetno te ima rad in te bo razumel na pravi način. pogovor vedno pomaga...
Odgovori