se nasprotja privlačijo?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori

Se nasprotja privlačijo?

da
75
67%
ne
37
33%

Skupaj glasov: 112

srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v njegovem srčku

se nasprotja privlačijo?

Neprebrana objava Napisal/-a srčica* »

pozdrav!

mene zanima kako različni ste si s svojimi partnerji, predvsem pa ali stavek: nasprotja se privlačijo sploh drži? ali drugačnost odnos poživi ali privede do "predčasnega" razida...

rapišite se... vsa mnenja so dobrodošla...

moj fant namreč meni da sma si v določenih stvareh preveč različna, se p a najdejo tudi stvari ki so nama skupne... predvsem zato me zanima kako pa vi vzdržujete svoj odnos s partnerjem... oz. se izogibate konfliktom zaradi drugačnosti...
Zadnjič spremenil srčica*, dne 10. Sep. 2006 19:39, skupaj popravljeno 1 krat.
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ancy007 »

ja midva sva si z mojim tud ful različna in čist na začetku zveze sva mela s tem nekaj problemov, zarad takih različnosti.ampk mava se dost rada da se prilagajava drug drugemu, delava kompromise itd. in nama gre kr fajn.k se mi zdi da če maš nekoga res ful rad,ma je ni težave al pa različnosti k je nebi mogu premagat.pač včasih mal potrpiš,včasih mal on potrpi, se pa vse da.
pomoje meni skor bl ustreza,da sva si tolk različna, kot pa da bi mela nekoga k mi je ful podobn.k se mi zdi, da z različnostjo tud sploh ne pride do dolgčasa v zvezi oz. bl mal
*Srček
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *Srček »

V ta stavk nism verjela,dokler nism lubija spoznala...Midva sva res skor popolnoma različna, pa morm priznat da se v nikogar nism bl zalubla kt vanga... :D

Že na zuni sva za 180 stopinj drgačna, jes črna pa temnej koža, on blond pa čis svetu...jes polet mulatka, on pa rdeč albin :D Pol je pa tle še karakter-jes hiperenergična, on pa hiperlen :) Ampk morm priznat da je zabavno... :)
Kaži da me nisi voleo,kaži da si mi odoleo,kaži bilo šta al naivno, još niko me nije preboleo..
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

Moje mnenje: se privlačijo, ampak do neke meje. Če je preveč razlik, različnih mnenj in pogledov, pride hitro do konfliktov, vsaj moje izkušnje so take.
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a marateja »

buffy-ann napisal/-a:Moje mnenje: se privlačijo, ampak do neke meje. Če je preveč razlik, različnih mnenj in pogledov, pride hitro do konfliktov, vsaj moje izkušnje so take.

Mene pa to pri nama ravno žene naprej in fascinira. Vedno imava kako temo več za pogovarjat. In nikoli ni dolgčas.
Je pa res, da moraš v taki zvezi vložiti velko potrpljenja, dobre volje, vsakodnevno prilagajanje, v glavnem moraš velik delat na njej, da uspe.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
samjaz
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a samjaz »

Nasprotja so tista, kar te v začetku najbolj privlači in tisto kar ti gre kasneje najbolj na živce!

Nekaj nasprotij mora bit, da je bolj zanimivo, sam največkrat so lih te stvari krive, da se ne razumeš s partnerjem. Če uživaš v drobnih prepirčkih so kul, ker teh ziher ne bo manjkalo ;)
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

ne znam si predstavljat... kako bi funkcionirala s tipom, ki je moje totalno nasprotje ...hmmm... verjetno nikakor.

prej kot nasprotje mi privlači podobnost
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a majaoko »

Tut midva se v določenih stvareh razlikujeva, ampak jz v tem ne vidim nič slabega. Kako dolgočasno bi pa bilo, če bi se v vsem strinjala :)
jancy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jancy »

mi2 sma ko črno pa belo. takega človeka, ki bi mi bil tak drugačen, še sploh nisem nikoli prej spoznala. in ja zna bit težko ampak zanimivo. :wink:
I don''t have to worry.
My mother does it for me.
Loesje
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Zame to ne drži, nikakor.
Z bivšim sva si bla ful različna, kar nekako niti ni bila ovira, dokler nisva začela skupaj živeti, ker tedaj šele pride vse na dan, pa sva bila prej skupaj 8 let, ko sva se imela finofajn. Takart si skupaj takrat, ko se oba za to odločita, zato, ker si tega želiš in preživiš tistih nekaj uric ali vikend tako, da je čimbolj lepo.
Ko pa si z nekom 24 ur na dan, pridejo do izraza čist banalne vsakdanje stvari, življenjske navade posameznika...midva se na koncu že nisva mogla več dogovort, kako in kje in s kok bova preživela vikend, kam bova šla na dopust, kaj bova jedla...ker sva imela čist preveč različna pričakovanja in želje.
In jst priznam, da nimam ne volje ne energije se nekomu stalno prilagajati, da se bom celo življene morala dogovarjat za neke kompromise...ne, hvala. :roll:

Razliko vidim sedaj, ko sva si z mojim fantom čist enaka, ko si enostavno oba želiva isto in ne izgubljava časa z dogovarjanjem in prilagajanjem...
Tud pričakovanja od življenja imava zelo podobna, enake predstave o tem, kako bi preživela dan, oba sva tipa, ki ju gospodinjstvo niti malo ne gane, sva čist nezahtevna in ne pričakujeva, da bova doma imela vse tipitopi porihtano, kot je blo z bivšim, ki je mislu, da mu bom jaz špilala mamo za štedilnikom..ma take čist vsakdanje stvari, ki so še kako pomembne pri življenju v dvoje.
Pa zaradi tega nama niti malo ni dolgčas! :)
mal sm naložila, sam ta trditev je zame absolutno nerealna - da se nasprotja privlačjo.
O zunanjosti in izgledu se mi pa itak zdi v tem kontekstu škoda izgubljati besed...
tinna19
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: krško

Neprebrana objava Napisal/-a tinna19 »

na začetku je vsakemu super, da sta si različna, da spoznavaš stran, ki je ne poznaš, kasneje pa je lahko to grozna ovira....

s fantom sva skupaj 7 let (ni se), pa resno razmisljam o tem, da bi prekinila zvezo. sploh ne vem kaj naj naredim, vendar njegove ideje in pogledi, ki so daleč stran od mojih me tako frustrirajo, da nisem več sposobna!!

bolje mi je, da sva si enaka - tako že samo po sebi vem kaj kteremu ustreza!!
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Kratkoročno se lahko obnese različnost...dolgoročno je pa dosti pomembna podobnost...oziroma podoben pogled na svet.

Moj odgovor definitivno je ,da ta rek ne drži...ne vem kako sploh nastal?

Odvisno verjetno kaj se smatra za nasprotja se privlačijo?
Lahko osebnostno...lahko vizualno...karakterno...ne vem?

Jaz sem opazil, da ženske mnogokrat iščete neke skupne točke...ali pa naklučja, ki vodijo v isto pot pač...
Jaz si sebe ne predstavljam, da bi ustvarjal skupno življenje z osebo, ki ima popolnoma drugačne vrednote,cilje in dejanja v življenju kakor jaz.
Morda kratkoročno...toliko da si razširim obzorja...dolgoročno, pa zelo verjetno ne! :)
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

jaz se stud strinjam s tem, da kratkoročno morda ja, dolgoročna pa ne. ker jz nism tak človk da bi popuščala pri konfliktih, pa zelo mi je pomembno da imava podobno mnenje o stvareh. mam eno kolegico s katero sva si ZELO različne... pa morm rečt da mi gre kdaj zelo na živce. in nvem jz s takim človekom nebi mogla bit skupi! da mi v vsem nasprotuje kar rečem :roll:

za zunanjost pa ne rečm. možno je vse
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Midva sva si sicr v nekaterih stavreh različna, ampak še vseeno ZELO podobna.

Drugač pa tko.. Zame je sicr bolš, da sva si podobna, kot pa preveč različna.

Poznam pa dost parov, ki so res totalno nasprotje, in so že dolgo skupaj, s tem da res dostkrat poči zarad čisto običnih stvari.

Tko, da midva sva po mojem v ravno pravem razmerju oz. vedno znova ugotavljava še več podobnosti.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

Na tole zadevo bi rekla takole - v določenih primerih morata biti različna, v določenih pa ne.

Npr. dostikrat sem opazila, da so kašni uspešni pari, furajo firmo, jim uspeva, in to recimo zato, ker je moški totalni idealist, kreativec, vedno neki sanja, ma ideje, ženska recimo je pa totalno prizemljena, analitična, zorganizirana in stvari, o katerih moški sanja, lahko spelje. Osebnostno sta torej precej drugačna, ampak ravno to jima omogoča, da se dopoljnjujeta in funkcionirata uspešno.

Potem pa primer, kjer recimo ni šans, da bi bla z nekom - jaz recimo obožujem morje, lenarjenje, uživanje itd... Niti slučajno ne bi mogla biti z nekom, ki hodi v hribe, vsak dan kolesari in se na splošno nonstop ukvarja s športom. Ok, saj nekaj časa bi verjetno šlo, oba bi se malce prilagodila, ampak slej ko prej pride točka v življenju ko rečeš, ma ej, zakaj bi pravzaprav nekaj počel, kar mi sploh ne paše. Ali pa bila vedno sama, ker tega nočem početi in gre potem on sam?
Ne vem no, težko je tukaj rečt ja al pa ne - odvisno je od tega, na katerem področju prihaja do razlik in koliko je to pomembno za posameznikovo življenje.
Odgovori