Kako se zrediti?
če mene vprašaš lahk bl mal nardiš ker maš pač take gene in kar poješ se te nič ne prime.se mi zdi da je kle fora v metabolizmu, da gre vse kuj skoz tebe. mam jst tud tak problem.in ne mislt da je to nek blagoslov, da maš take gene, k že celo življenje mami poslušam da sm presuha,da mam zih že bulimijo pa anoreksijo itd.in enkrat je šlo že tko daleč da je resno razmišljala da bi me peljala v bolnico.pa naj rečem da resno nisem presuha (170cm visoka, 60 kg težka- po njenem sem že grozno pod normalno mejo teže) in resno ne jem premalo.jem kr dost sam nč se me ne prime.
.. ne morm verjet, kake probleme mate ene punce... !
za se zredit: poskuste jest vedno in povsod, kolkor se pač da (v smislu kolkor situacija dopušča), pa se skor nč ne migat. v glavnem je treba povečat vnos oglljikovih hidratov.
pa ja, jest bolj pozno, npr. okrog 21.ure, pa spet okrog 24.-ih, pol pa it spat. ampak take reči k redijo... npr. mleko in kekse (recmo najmanj 30,40 dag in 2-3 dcl mleka), pa bureke, pice...
skratka... sej veste. totalno nezdravo hrano. bote vidle kolk hitro boste prdobile.
sicer obstaja v lekarni tudi en sirup, ki povečuje apetit in baje omogoča, da kar poješ, se te tud 'prime'. to je Megace in ni lih poceni. aja, pa nevem, če se ga da dobit brez recepta.
poskuste oz. vprašte v lekarni.
lp,
za se zredit: poskuste jest vedno in povsod, kolkor se pač da (v smislu kolkor situacija dopušča), pa se skor nč ne migat. v glavnem je treba povečat vnos oglljikovih hidratov.
pa ja, jest bolj pozno, npr. okrog 21.ure, pa spet okrog 24.-ih, pol pa it spat. ampak take reči k redijo... npr. mleko in kekse (recmo najmanj 30,40 dag in 2-3 dcl mleka), pa bureke, pice...
skratka... sej veste. totalno nezdravo hrano. bote vidle kolk hitro boste prdobile.
sicer obstaja v lekarni tudi en sirup, ki povečuje apetit in baje omogoča, da kar poješ, se te tud 'prime'. to je Megace in ni lih poceni. aja, pa nevem, če se ga da dobit brez recepta.
poskuste oz. vprašte v lekarni.
lp,
Jst bi tud rada mela vsaj 3-5 kg več ampak enostavno ne gre. Ni važn kok pojem, mene se kilogrami nikol ne primejo. Že od malga sem bl suhcana.
Sicer mi vse frendice pravjo, da mam popolno postavo in da bi vse nardile, da bi ble take kot jst. Pri svojih 1.69 cm tehtam točno 50 kg. Men se to zdi premal
Sej ne rečem, da bi bla rada ful debela, z nevem kašnim trebuhom... pravim samo da mi 3 - 5 kg ne bi škodilo.
Punce hočejo povedat, da jim par (povdarek je na PAR) kg ne bi škodilo, ker bi s tem boljše izgledale. To kar si ti naštela je prav bolano.... s takim načinom življenja ne dočakaš niti 30 let. Ne pridobiš samo kilograme ampak čez par let fašeš sladkorno, žile se ti zamašijo, pojavijo se težave z srcem in s tem tud nevarnost infarkta.
Govorimo o zdravem načinu prehranjevanja, ne pa da se ob pol noči nabašeš z burekom, dodaš kos pice, se posladkaš z škatlo čokoladnih piškotov in nato vse skupi zaliješ z mlekom

Sicer mi vse frendice pravjo, da mam popolno postavo in da bi vse nardile, da bi ble take kot jst. Pri svojih 1.69 cm tehtam točno 50 kg. Men se to zdi premal

sascha80 napisal/-a: poskuste jest vedno in povsod, kolkor se pač da.... pa se skor nč ne migat.
pa ja, jest bolj pozno, npr. okrog 21.ure, pa spet okrog 24.-ih, pol pa it spat.
ampak take reči k redijo... npr. mleko in kekse, pa bureke, pice... totalno nezdravo hrano.
Punce hočejo povedat, da jim par (povdarek je na PAR) kg ne bi škodilo, ker bi s tem boljše izgledale. To kar si ti naštela je prav bolano.... s takim načinom življenja ne dočakaš niti 30 let. Ne pridobiš samo kilograme ampak čez par let fašeš sladkorno, žile se ti zamašijo, pojavijo se težave z srcem in s tem tud nevarnost infarkta.
Govorimo o zdravem načinu prehranjevanja, ne pa da se ob pol noči nabašeš z burekom, dodaš kos pice, se posladkaš z škatlo čokoladnih piškotov in nato vse skupi zaliješ z mlekom

Nisem vegi
..jem vse čisto normalno samo slabokrvna sem pa tudi vse zdravstvene probleme imam po mamici
... drgač sem se pa zredila med poletnimi počitnicami lani za 5kg, ko sem začela jesti kontr.tabletke tko da sm bla takrat zelo vesela + fantova družba me tok časa ni pustila od mize dokler nisem pojedla svoje porcije.. ki je bla zelo ogromna glede na to da že oni veliko pobašejo
sepravi da sem jedla njihovo porcijo 

Ok punce, en konkreten odgovor.
Kako pridobit težo? Point je v pridobivanju ZDRAVE teže, torej veliko mišic in čim manj maščob. Kako to doseči? Če se boste nažirale z mastno hrano in samo sedele boste posledično dobile samo maščobo....kar bo privedlo do tega, da vam telo ne bo več všeč.
Spremeniti boste morale svoje prehranjevalne navade.
Vem, da je v današnji noriji težko najti čas za večje število obrokov ampak če se le da se potrudite imeti VSAJ 4, nabolje 6 obrokov na dan. S čim se prehranjevati? Zajtrk naj bo poln ogljikovih hidratov, vendar tistih "ta dobrih", npr: ovseni kosmiči, sport musli ali kakšni drugi kosmiči. Jejte jih s polmastnim mlekom in kar pošteno porcijo si privoščite. Najpomembneje je da si izberete tiste kosmiče, ki so vam DOBRI in uživate v jedi z njimi.
Za malico si privoščite kakšno sadje (najbolje banana), ki vas bo napolnilo z energijo, lahko tudi kakšen sendvič (npr: črn kruh, piščančja/puranja salama, kakšen sir).
Kosilo naj bo sestavljeno iz mesa, jajc in kompleksnih OH-riž (veliko riža), testenine,...
Malica naj bo kakšen skutin napitek (skuta+sadje+žlica medu pa v mikser je super)
Večerja naj bo sestavljena približno tako kot kosilo ČE ste bile prej na kakšni fizični vadbi...pač meso, riž, testenine, riba
če treninga ni bilo, naj bo večerja pretežno iz beljakovin-recimo, tuna v lastnem soku, meso, riba, skuta,.... Če ne morete brez kruha, si privoščite majhen kos črnega kruha.
Pri pridobivanju mišične mase se izogibajte aerobni vadbi (kolo, aerobika, tek) in se posvetite treningu z utežmi (zdaj pišem za fitnes npr). Poprosite kakšnega fanta na fitnesu, naj vam pokaže par vaj, če pa želite fajn trening pa najamte osebnega trenerja za kakšne 3 ure da vam predstavi osnove.
Pa veliko sreče!
Kako pridobit težo? Point je v pridobivanju ZDRAVE teže, torej veliko mišic in čim manj maščob. Kako to doseči? Če se boste nažirale z mastno hrano in samo sedele boste posledično dobile samo maščobo....kar bo privedlo do tega, da vam telo ne bo več všeč.
Spremeniti boste morale svoje prehranjevalne navade.
Vem, da je v današnji noriji težko najti čas za večje število obrokov ampak če se le da se potrudite imeti VSAJ 4, nabolje 6 obrokov na dan. S čim se prehranjevati? Zajtrk naj bo poln ogljikovih hidratov, vendar tistih "ta dobrih", npr: ovseni kosmiči, sport musli ali kakšni drugi kosmiči. Jejte jih s polmastnim mlekom in kar pošteno porcijo si privoščite. Najpomembneje je da si izberete tiste kosmiče, ki so vam DOBRI in uživate v jedi z njimi.
Za malico si privoščite kakšno sadje (najbolje banana), ki vas bo napolnilo z energijo, lahko tudi kakšen sendvič (npr: črn kruh, piščančja/puranja salama, kakšen sir).
Kosilo naj bo sestavljeno iz mesa, jajc in kompleksnih OH-riž (veliko riža), testenine,...
Malica naj bo kakšen skutin napitek (skuta+sadje+žlica medu pa v mikser je super)
Večerja naj bo sestavljena približno tako kot kosilo ČE ste bile prej na kakšni fizični vadbi...pač meso, riž, testenine, riba
če treninga ni bilo, naj bo večerja pretežno iz beljakovin-recimo, tuna v lastnem soku, meso, riba, skuta,.... Če ne morete brez kruha, si privoščite majhen kos črnega kruha.
Pri pridobivanju mišične mase se izogibajte aerobni vadbi (kolo, aerobika, tek) in se posvetite treningu z utežmi (zdaj pišem za fitnes npr). Poprosite kakšnega fanta na fitnesu, naj vam pokaže par vaj, če pa želite fajn trening pa najamte osebnega trenerja za kakšne 3 ure da vam predstavi osnove.
Pa veliko sreče!
Sarica napisal/-a:Jess,pred spanjem ni dobro jest!!
Drugače imam pa tudi sama enako težavo stem da sem stara 17, "visoka" 157cm in tehtam 39-40kg, tudi meni pravijo da sem anoreksična in nevem kakšna, samo čudno, oče pravi da sem pa čist fajn in da naj se ne sekeram, ker sem kao zaradi tega tako grdo shujšala (???). Če se pa čisto slučajno zredim, se še to za boge pol kile in še to v rit namesto v prsi, moram povedat da zelo velik pojem ampak se tudi meni čisto nič ne pozna, noben mi ne verjame, samo oče ker se skupaj "baševa"
S.
js mam skor isto, 17 let, 157cm ,sam da 43 kil, pa tud ne bi škodla kaka kilca več, čeprav je kr kul. ampak čudno, rit pa joške mam pa kr dost vlke, čeprav sm drgač tk drobna, pa edino kam mi gre hrana je to trebuh

pri nas pravijo da se ne smeš poročit če nimaš vsaj 50 kg, tk da se morm potrudit da ne bo župnik na poroki ne reko

- metuljčica*
- Cosmofrik
ancy007 napisal/-a:če mene vprašaš lahk bl mal nardiš ker maš pač take gene in kar poješ se te nič ne prime.se mi zdi da je kle fora v metabolizmu, da gre vse kuj skoz tebe. mam jst tud tak problem.in ne mislt da je to nek blagoslov, da maš take gene, k že celo življenje mami poslušam da sm presuha,da mam zih že bulimijo pa anoreksijo itd.in enkrat je šlo že tko daleč da je resno razmišljala da bi me peljala v bolnico.pa naj rečem da resno nisem presuha (170cm visoka, 60 kg težka- po njenem sem že grozno pod normalno mejo teže) in resno ne jem premalo.jem kr dost sam nč se me ne prime.
Tole pa res ni presuho. No ne vem, odvisno tudi od telesne konstrukcije.
Jaz imam pri tej višini 2 kg manj, pa niti približno nisem presuha, lahko bi dala še stran recimo 3 kg.
Za mary-kate and ashley bigg. Jaz sem imela isti problem. Visino in tezo sem imela tocno tako kot ti. Jedla sem velike porcije, vso vrsto hrane, vsi po mi govorili koliko sem suha, nihce pa ni bil tako pameten da bi mi povedal kako naj se zredim. Poskusala sem tudi jesti dosti teh redilnih stvari, ampak sem to raje opustila, kajti se mi ni na zunaj nic poznalo, mastna in nezdrava hrana pa vsi vemo da ni glih najboljsa za nase telo. Mama mi je govorila naj se ne sekiram, kajti ko bom stara se bom pa se bojevala proti tem kilogramom.
Potem pa sem konec 4.letnika poleti kar naenkrat zacela nabirati kilograme, tako da jih imam sedaj 55-56kg in se mi ze vec kot 2 leti drzijo na isti stevilki. Ne spomnem se kaj sem takrat delala da sem se zredila, vem pa da se nisem nic vec hranila kot ponavadi. Kar tako slisim govoriti okoli menda da je dobro jesti dosti kruha, krompirja, da te stvari redijo, pa so se tolko zdrave.
Aja, jaz ze od malega jem ful pocasi. Mozno da tudi zaradi tega je moje telo lepo pocasi prebavljalo hrano in se mi ni nabiralo v mascobo.
Potem pa sem konec 4.letnika poleti kar naenkrat zacela nabirati kilograme, tako da jih imam sedaj 55-56kg in se mi ze vec kot 2 leti drzijo na isti stevilki. Ne spomnem se kaj sem takrat delala da sem se zredila, vem pa da se nisem nic vec hranila kot ponavadi. Kar tako slisim govoriti okoli menda da je dobro jesti dosti kruha, krompirja, da te stvari redijo, pa so se tolko zdrave.
Aja, jaz ze od malega jem ful pocasi. Mozno da tudi zaradi tega je moje telo lepo pocasi prebavljalo hrano in se mi ni nabiralo v mascobo.