SunRose napisal/-a:In zadnjič smo bli skupaj v restavraciji...On je naročil lignje...Začel mi jih je ponujati in me učiti d to ni meso...
In tud ostalih ne razumem, ki mislijo d ribe niso meso....Smisel vegetarijanstva je na nek način neodvisnost od živali...Torej riba ni žival, al kaj?
Kaj pa je potem po mnenju tistih, ki mislijo, da to ni meso?
takole bom rekla: jaz (nekako) razumem vse tiste, ki jedo ribe. vem, da se živali ne smilijo vsem vegatarijancem in da je veliko vegetarijancev postalo zaradi zdravstvenih razlogov ali enostavno zato, ker jim meso ni dobro. obstaja milijon razlogov. enim se krava smili, riba pa pač ne. ljudje smo različni. nikoli ne bomo enakega mnenja. jaz nikoli ne obsojam vegetarijancev, da so se odločili da jedo ribe. to je njihova stvar. meni se zdi to vtikanje v prehranjevalne navade človeka enako, kot da bi se vtikali v njegovo življenje. vsak človek ima pravico odločiti kaj bo jedel in kaj ne. in meni se zdi enostavno bolano, da ljudje drug drugega obsojajo kako jedo. od tega kar človek poje ne moreš sklepati kakšen karakter ima. kot najpametnejša živa bitja bi se morali tudi tako vesti. moti pa me le, da je veliko mesojedcev nasršenih proti vegetarijancem. ko jaz povem, da sem vegetarijanka takoj začnejo obračati z očmi in me napadati. meni se to zdi bolano. jaz nikoli nisem nikomur rekla, da je nor ali kaj podobnega, ker je meso.
da jaz ne jem mesa še ne pomeni, da želim da vsi ne jedo mesa!
ampak bi bilo zelo lepo, če bi se mesojedci ( ne govorim o vseh, ampak o teh s katerimi imam izkušnje ) začeli malce drugače vesti.
zanimive so tudi te raziskave:
Če bi se obdelovalne površine na zemlji uporabljale predvsem za pridelavo vegetarijanske hrane, bi planet lahko zlahka nahranil 20 milijard ljudi, in več.
nikogar v nič ne silim, ampak se mi zdi, da bi vegatarijanstvo lahko rešilo veliko lakote po svetu.