Jaz pa jem meso in si ne morem predstavljati, da ga ne bi. Saj, ne rečem, včasih ga mam res že čez glavo in ga pač par dni ne jem, da bi se mu pa dokončno odpovedala, to pa ne bi šlo. Zame je vegetarijanstvo čisto preseravanje (evo, scotajte me, ker izražam svoje mnenje) ampak ok, če je nekomu to všeč, kar... nihče pa me ne more prepričati, da je vegetarijanstvo zdravo. Po moje ni zdravo ne eno in ne drugo, ampak od nečesa pač moreš živeti, od česa, pa je odločitev in stvar vsakega posameznika.
Aja, pa še ena zgodbica - moja znanka je iz familije, kjer so vsi čisti vegetarijanci, skupaj pa je s fantom, pri katerem doma je pač čisto nasprotje. In pride ona lepo k njim za vikend, pa ji fantova mama mora posebej delati kosilo. Mislim, če ma že svoj način prehranjevanja, naj si vsaj sama kuha svoje obroke, ne pa da ma nekdo pol dvojno delo.
najprej ti neki povem: če si v mogoče kdaj v družbi kakih mlajših(4-6), lahko vidiš da sami odklanjajo meso in se mi zdi d se ne preseravajo. in s tem ti mislim povedat, da so novodobni otroci tle zato da "rešjo" ta naš planet kok se ga še rešt da. no pa to ni čist dobr primer.
mesa ne jem eno leto pa še mal pa od takrat nism bla niti 1x bolana tko da...
ne draga moja to zihr ni preseravanje , ker mislim da se za vegetaeijanstvo odločmo ljudje, ki ful premišljujemo o življenju, to pomeni, da vege. sigurno ne bo postal tist, ki ne pomisli na to kak meso na njegovem krožniku sploh pride do njega, sicer pa sm že na prejšnji strani napisala, da boš po tvoji logiki čez 5 let ti tista k se preseravaš, kr vrjem da bo takrat vsaj 30% manj mesojedcev!!!
glede tiste zgodbice: sej ta mama mnde ne kuha vsakič kakšno mesno enolončnico kar kol že, da se tej revci, ne da vn mesa pobirat al kaj!
sej pr men tut sam jst ne jem mesa pa zato namesto zrezka dobim sojin polpet al pa sam kromir pa zelenjavo karkoli že je, pa sm ti že gor napisala kok dolg nism bla bolana, pa mi čist nč ne manjka!
mogoče boš misnla, da te nadiram, sam s tem, ko si rekla da je vegetarijanstvo preseravanje, me res skrbi za tebe kr očitno v svojem življenju ne premišljuješ o ničemer, kar bi pripomoglo k tvojemu in našemu boljšemu jutri!