Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.
Odgovori
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a allessya »

Hočem povedati, da je ona kar veliko pri njih, skupaj sta že več kot 5 let in se lahko kdaj pa kdaj zasuče po kuhinji. :) Sploh pa zato, ker vem, da njegova mama bolj ko ne za vsako stvar zavija z očmi. :D Sicer pa, kakor jim paše. Jaz sem sam to povedala, kar si mislim jaz, kaj pa kdo dela, pa itak njegova stvar. :)
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Jst pa okol 14 al 15 let nism jedla mesa. Enostavno mi ni sedlo in pač pol ne. Pol sm pa začela jest pršut in ga še jem, pa recimo kdaj kak dunajski mam rada.. Tuno v sendviču al pa iz konzerve (Rio Mare), pa kake čevape. Govejega mesa niti pogledat ne morem.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Midva s fantom skup živiva in sva oba skor vegetarijanca, včasih kupva kšn pišč.file, pa še to se skušava odvadt...in to zame ni nobeno preseravanje, je pač odločitev nekoga, da ne bo jedel živali! A je pol to tud preseravanje, da nekateri jejo meso in se na veliko pobija živali, če mamo pa tolk nemesnih proizvodov?!? Ne obsojam nobenga, vsak se zase odloča, ampak, če se mi živali smiljo, jih spoštujem in ne maram, da tko trpijo in se zato odločm, da jih ne bom jedla, mi ne bo noben reku, da je to preseravanje. Drugač pa tko k sm rekla, vsak zase ve, kako se bo odloču in zakaj. Men je sam žalosto, da je to postala ena masovna proizvodnja, da živali sploh nimajo enga dostojnga življenja, cel life je v hlevu na verigi in ko je dost rejena, pa gremo lepo v klavnco in sploh nima nobene možnosti, da bi se branla...to je men grozn. Da nam je ratal vse tko samoumevno. Spoštujem pa tiste, ki morjo žival sami ujet, za preživetje, jo celo pojejo, porabijo tud kožo, kosti...in imajo do nje še zmer en spoštovanje. Jst mam pa pač to možnost, da se lahko odločim, a bom jedla meso al ne, ker mi ni nujn zato, da preživim.
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pussyka »

Jaz pa jem meso in si ne morem predstavljati, da ga ne bi. Saj, ne rečem, včasih ga mam res že čez glavo in ga pač par dni ne jem, da bi se mu pa dokončno odpovedala, to pa ne bi šlo. Zame je vegetarijanstvo čisto preseravanje (evo, scotajte me, ker izražam svoje mnenje) ampak ok, če je nekomu to všeč, kar... nihče pa me ne more prepričati, da je vegetarijanstvo zdravo. Po moje ni zdravo ne eno in ne drugo, ampak od nečesa pač moreš živeti, od česa, pa je odločitev in stvar vsakega posameznika.

Aja, pa še ena zgodbica - moja znanka je iz familije, kjer so vsi čisti vegetarijanci, skupaj pa je s fantom, pri katerem doma je pač čisto nasprotje. In pride ona lepo k njim za vikend, pa ji fantova mama mora posebej delati kosilo. Mislim, če ma že svoj način prehranjevanja, naj si vsaj sama kuha svoje obroke, ne pa da ma nekdo pol dvojno delo.

najprej ti neki povem: če si v mogoče kdaj v družbi kakih mlajših(4-6), lahko vidiš da sami odklanjajo meso in se mi zdi d se ne preseravajo. in s tem ti mislim povedat, da so novodobni otroci tle zato da "rešjo" ta naš planet kok se ga še rešt da. no pa to ni čist dobr primer.

mesa ne jem eno leto pa še mal pa od takrat nism bla niti 1x bolana tko da...

ne draga moja to zihr ni preseravanje , ker mislim da se za vegetaeijanstvo odločmo ljudje, ki ful premišljujemo o življenju, to pomeni, da vege. sigurno ne bo postal tist, ki ne pomisli na to kak meso na njegovem krožniku sploh pride do njega, sicer pa sm že na prejšnji strani napisala, da boš po tvoji logiki čez 5 let ti tista k se preseravaš, kr vrjem da bo takrat vsaj 30% manj mesojedcev!!!

glede tiste zgodbice: sej ta mama mnde ne kuha vsakič kakšno mesno enolončnico kar kol že, da se tej revci, ne da vn mesa pobirat al kaj!
sej pr men tut sam jst ne jem mesa pa zato namesto zrezka dobim sojin polpet al pa sam kromir pa zelenjavo karkoli že je, pa sm ti že gor napisala kok dolg nism bla bolana, pa mi čist nč ne manjka!

mogoče boš misnla, da te nadiram, sam s tem, ko si rekla da je vegetarijanstvo preseravanje, me res skrbi za tebe kr očitno v svojem življenju ne premišljuješ o ničemer, kar bi pripomoglo k tvojemu in našemu boljšemu jutri!
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ushergirl »

jst mam eno uprašanje za vegeterjance. recimo da doma skuhajo neko omako za kosilo, ki vsebuje tut meso. zanima me, a daste vi meso stran in pojeste recimo tisto omako al se sploh ne prtaknete jedi?
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

od kot pa imate podatek, da otroci ne marajo mesa? :eek: jaz mislim da otroci ne marajo zelenjavne župce in podobnih zadev :gruebel:

drugač pa ne vem zakaj imate neko debato kdo jé meso in kdo ne. pač osebna odločitev. glede preseravanja - ja nekateri se res zelo preseravajo. resno to, poznam eno ki zmeri razglaša kakšna vegeterjanka je in podobno, potem pa jo zalotim , ko jé pršut :eek: . pri nas zaenkrat te zadeve še ne rastejo na vrtu.
no, poznam tudi eno drugo, ki je glede tega čist skulirana. pač ga ne jé in s tem je zadeva zaključena. nikoli je še nisem slišala da bi komu solila pamet glede zdravja... pač briga se zase.
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

js pa mislim, da se velik, al pa kar večina vegetarijancev res samo preserava in so nehali jest meso samo zato ker je to moderno :roll: taki mi grejo totalno na živce. nimam pa nič proti tistim, ki ga ne jedo iz nekega prepričanja in za njim trdno stojijo. taki se, tko kot je rekla mily, ponavad res brigajo zase. čeprav se ne strinjam z njimi, ker mislim da je človek pač mesojedo bitje - takšne nas je ustvarila narava in živali je ustvarila za hrano, jih vseeno ful spoštujem: ampak res samo tiste ki z vegetarijanstvom izražajo svoje mnenje, protest, in za tem stojijo. tistih vegetarijancev ki so to postali zaradi modne muhe pa ne prebavljam :evil:
to infinity and beyond!
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Js pa ne pojem skor nč mesa, pa ne zato kr bi se tko odločila, ampak zto k mi pač ne sede. Pa še ful zbirčna sm glede tega-jem namreč samo piščančji file-oz.prsni koš, tko da nimam kj za zbirat. Kšne svinjine al pa govedine še povohat n morm, čeprou sm do nedavnega jedla še faširan meso. Bljak
rastalove
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a rastalove »

Jst ne jem mesa že šesto leto in priznam, da se počutm velik bolje, kot pa prej. Za vegetarijanstvo sem se odločla predvsem zaradi ljubezni do živali, se mi preveč smilijo, da bi jih lahko jedla. Obstaja toliko druge hrane, da res ni treba uživati mesa. Vse vitamine, minerale, železo ipd. se pridobi z drugo vrsto hrane, je pa res da se je treba seznaniti s pravilno prehrano, ker je treba živalske maščobe, beljakovine... nadomestiti z drugo hrano.

Zame to ni preseravanje ali modna muha, ampak sem se zavestno odločila za zdravo prehranjevanje in posledično tudi za zdravo življenje.

:?: Naj podam vprašanje za razmislek... Bi človeka tudi pojedli? Saj je konec koncev tudi le meso... :?: :!:
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a allessya »

od kot pa imate podatek, da otroci ne marajo mesa? :eek: jaz mislim da otroci ne marajo zelenjavne župce in podobnih zadev :gruebel:

No, tudi jaz še nisem vidla, da kak otrok ne bi jedel mesa, pa mamo kar precej malih otrok v sorodstvu.

Druga stvar je, če otrok sploh nima šans, da bi meso poskusil, ker sta pač mama pa fotr vegetarijanca in to vsiljujeta tudi svojim otrokom.

Jst ne jem mesa že šesto leto in priznam, da se počutm velik bolje, kot pa prej.

It's all in your head. :D Isto kot če nekomu daš injekcijo vode, pa mu rečeš, da je ravnokar dobil zdravilo proti nevemkerim bolečinam in potem ga naenkrat nič več ne boli. Vse stvari izvirajo iz naše glave. Ampak, spet ponavljam - kakor komu paše! :)

Naj podam vprašanje za razmislek... Bi človeka tudi pojedli? Saj je konec koncev tudi le meso...

Na tak način so preživeli nekateri, ki so z letalom strmoglavili v Andih... :P
Zadnjič spremenil allessya, dne 31. Jul. 2006 10:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Prov je, da se to vsak zase zavestno odloč, kaj bo jedu in ne da se mu neki ne vsiljuje. Če bojo moji otroci radi jedl meso, nej ga jejo. Jst jih za to, zaradi svojih prepričanj, ne bom prikrajšala. Sigurn jih bom pa vzgajala v duhu, da se živali spoštuje, da si zaslužijo lepo življenje in da jih imamo pri naši hiši radi...ko bojo pa dost stari, bojo pa že sami razmislil o tem, al bojo mesojedci al ne. Njihova stvar.
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a majaoko »

Končno mi spet net dela. 4 dni sem bila brez pa sem že čist panična :)
Confusedgirl hvala za odgovor. No mogoče bom pa septembra šla na piknik,če bo res v LJ
Drugače se pa tut jz strinjam, da žival čuti kaj se bo zgodilo. Po mojem je še v večjem šoku, če so bili prej do nje prijazni potem pa kar na enkrat nož v vrat ali karkoli že :nixweiss:
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a majaoko »

Snoopcatt se strinjam s tabo. Tudi meni so nekateri rekli, da zaradi mene ne bo umrlo nič manj živali in , da jaz ne morem spremenit sveta. To je mogoče res, samo jaz gledam na to drugače. Če se odloči en človek, pa še en in še en .... potem nas je že več in na tak način lahko pomagamo. Še enkratz bom napisala, če je slučajno kdo spregledal. Človek v svojem življenju poje okoli 800 živali! Nekateri manj nekateri več.
Pa še odgovor na vprašanje če jemo omako iz mesa. Jaz je ne jem.Ne jem ničesar kar je iz mesa. Smrdi mi celo hrana, ki se je samo dotikala koščka mesa. Od takrat, ko sem postala vegetarijanka kuham zase posebi al pa enostavno jem npr. samo krompir in solato.
Jogurt 3,2
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Jogurt 3,2 »

jebeš te vegeterjance
jest to nikol ne bom
in nej PETA še naprej šir to glupo propagando
načeloma nimam nč proti vegetrjancem
sam k mi pa ačnejo utrujat kako lahko meso jem se mi pa strga
al pa takat k me prsiljo da morm vegetrjansko hrano jest
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pussyka »

jebeš te vegeterjance
jest to nikol ne bom
in nej PETA še naprej šir to glupo propagando
načeloma nimam nč proti vegetrjancem
sam k mi pa ačnejo utrujat kako lahko meso jem se mi pa strga
al pa takat k me prsiljo da morm vegetrjansko hrano jest

si že s prvim stavkom povedala, da nimaš nč proti vegetarijancem ja.
sej nekateri spoštujejo odločitve drugih nekateri ne, ti si tista 2ga.

sicer pa nej gre za preseravanje al ne važn je namen; se pravi, da ostanejo vsaj nekatere živali žive
Odgovori