Karamela napisal/-a: Človek, ki ga obožujem!
Jaz pa Hitlerja!

Emina napisal/-a:Karamela napisal/-a: Človek, ki ga obožujem!
Jaz pa Hitlerja!
Inanna napisal/-a:ce smo ze natancne. jaz sem prebrala Juliette in Justine ... na trenutke kar prehudo. ce pa katera zeli imeti to knjigo naj kupi Novice 3.6. ali 6.6., takrat bo ta knjiga zraven
Dorotea napisal/-a:shaMa napisal/-a:evo lih zacela sem brat Incest in se mi zdi zanimivo kako on zna prtisnt lih na tiste tocke k so za nas najvecji tabu in nesprejemljive ...
se oglasim, ko jo preberem
ja, daj poročaj-če bo dobra bom jo tudi jaz prebrala.....
Emina napisal/-a:Karamela, sej je ok. Sam primerjaš ti, ne jaz.
S tistim:" Jaz pa Hitlerja:" sem mislila le to, da De Sade ni glih človek, ki bi ga oboževala (tako kot to ni Hitler). Samo to. Različna mnenja.
winterfresh napisal/-a:hmmmm...js sm tudi začela brat juliette justine...
prvih nekaj strani...
in čeprav imam dober želodec in ne obsojam drugačnosti...
je bil en del too much zame....
in sicer ko opisuje razdevičevanje 9letne deklice...
od tu naprej nisem mogla več brat...
in cel dan mi je rojilo po glavi kako nekdo lahko napiše kaj takšnega
oz. še huje naredi (s tem ne mislim na de Sada ampak kogarkoli)
in nisem mogla prit k sebi...
ker sem zelo liberalna do početij odraslih ljud ki karkoli počnejo prostovoljno in pri tem ne škodujejo drugim...naj bo to sadizem(kot prostovoljna odločitev obeh/vseh udeležencev) ali karkoli drugega....
ampak da v zgodbe vpletaš otroke (ki so zame nekaj "svetega")je pa res....no recimo temu IZPRIJENO...
kar se pa tiče sloga oz. jezika mi v tej knjigi ni bil všeč...
ne vem mogoče gre za slab prevod ampak meni je vse skupaj delovalo ceneno,vulgarno... še posebej če upoštevamo v katerem času je delo bilo napisano...
tako da definitivno ni avtor ki bi mi ustrezal...
Karamela napisal/-a:Zanima me, če se ste kaj brali/berete de Sada?
... Osebno mi je de Sade noro všeč. ... V bistvu je pisal to kar je pač pisal zato, da je obsojal dvoličnost takratne družbe... Vsekakor mislim, da je de Sade eden največjih piscev kar jih je - po mojem okusu.