al pa kaj je to, ko greš v trgovino pa uslužbenke ponekod ne znajo bit več prijazne.. sej zastopim, delajo cel čas ampak saj so zato tam da ti pomagajo? men če je kdo nesramen do mene al pa kaj skos jamra, kok je bogi, zamori čist cel dan..

Lastovica napisal/-a:Pa ko prides v kaksno trgovino s cotami, pa takoj prodajalka prileti in : " A vam lahko kaj pomagam!!" Kaj naj ji recem?? NEE.... mir mi daj, da sama pogledam vse kar hocem, ce bom rabla pomoc, pa te bom ze vprasala.![]()
MorningStar napisal/-a:Joj ena tema zame. Delam v samoplačniški okulistični ambulanti. Na sploh sem zelo prijazna, ustrežljiva in kar se da nasmejana, v službi pa sploh. Jaz še v življenju nisem nobenega nardla, sploh pa ne koga, ki ga ne poznam. Kaj je potem zame lepše kot to, da me vsak dan nadere pet ljudi po telefonu pa ene trije v živo?
Pri nas so stranke naročene na 15 minut ker pregled traja 10 minut (5 min je rezerve) ampak to očitno nekaterim ne pomeni, da 13:15 pomeni res 13:15 in zamudijo 10 minut . Nekateri so pa bolj ziheraški in pridejo 10 minut prej. Fino fajn, ko ti ob eni uri pridejo tri stranke. Ena ki je zamudila 15 minut, ena ki je prišla 15 mint prehitro in ena, ki je bila točna. Vsi trije izpolnijo obrazec in najprej gre tisti, ki je naročen ob uri potem pa še ostala dva. Meni je to logično, tudi kot stranki bi se mi zdelo. Ampak ne! Nekaterim ni.
Ravno zadnjič me je nardl gospod, ki je prišel, se vsedel na kavč, niti ne pozdravil in očitno tam sedel 10 minut. Jaz ga nisem opazila ker so bile okoli mene tri druge stranke. Kar naenkrat pa začne vpiti, da kakšen sistem to imamo, da sploh ne ve kdo je na vrsti, da je glasba preglasna in da se ne sliši, ko pokličem po zvočniku (btw mikrofona za klicanje strank sploh ni, kar mu nisem mogla dopovedat, je bilo preveč vpitja z njegove strani), da čaka že 10 minut in ga niti pozdravila nisem, ko sem povedala, da mora najprej izpolniti obrazec se je začel še bolj dreti, da zakaj nisem prej povedala in da on nima očal, da mamo sistem v moškem spolnem organu, da on pregled plača in da ne misli čakat... V glavnem 5 minut sem poslušala in prijazno odgovarjala na vse očitke, mu izpolnila obrazec (vmes se je pomiril ker je videl, da me ne bo razburil) in poslala naprej. Na koncu pa pride možakar ven ves nasmejan, kok mamo mi fajn zdravnico in da smo res fajn in prijazni.![]()
![]()
Vsak dan se najde najmanj en s takim 'problemom'. Da ne začnem o tem koliko ljudi me nadere, češ kako to da njegova očala še niso narejena, ker pač on gre na dopust jutri, očala je pa dal delat že včeraj... Zadnjič je bila tud ena gospa 'faca', kao naj se znajdemo in iz lufta dobimo stekla in ji zmonitramo in pošljemo po pošti tako da bo še isti dan dobila.![]()
Več maš opravka z ljudmi, večkrat se vprašaš, kdo je zdaj normalen, ti al vsi ostali... Sam se mi zdi, da bolj si prijazen, bolj jih zatreš ker vidijo, da te ne gane vseskupaj.
(uh, dolg post)
*Selena* napisal/-a:Lastovica napisal/-a:Pa ko prides v kaksno trgovino s cotami, pa takoj prodajalka prileti in : " A vam lahko kaj pomagam!!" Kaj naj ji recem?? NEE.... mir mi daj, da sama pogledam vse kar hocem, ce bom rabla pomoc, pa te bom ze vprasala.![]()
Ja točn to, rečeš pač ne in si ogleduješ lepo naprej. To je stvar kulture in spoštovanja do stranke. Treba je tut pomislt, da tem trgovkam nadrejeni naročijo, da se mora vsako stranko to uprašat.
Nasplošno gre pa tut men na živce neprijazen in nepotrpežljiv folk, sej se lahko samo nasmejiš in s tem že nekomu polepšaš dan oz. sam sebi...
*purple bitch* napisal/-a:...Ampak me zanima zakaj tak odnos do soljudi?
zakaj se nekateri ljudje tako nesramno obnašajo in še brez razloga?
Zakaj ne odstopijo vsi sedeža starejšim ljudem v avtobusu?
Zanima me zakaj in čemu tak odnos..Kaj imajo taki ljudje, ki to počnejo v glavi?čemu treba taka nesramnost in nekultura?