Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.
Odgovori
c0nfusedGirL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a c0nfusedGirL »

majaoko napisal/-a:Sem že razmišljala tudi o tem, da bi prenehala piti mleko, jesti jajca..Po vsem, kar sem videla, me je res prizadelo. A mogoče kera ve če je to res, da bi krave trpele če jih nebi pomolzli?

ne vem, verjetno bi....ker imajo v sebi mleko in če ga ne pomolzejo se jim kar nabira in nabira, tega se pa morejo nekak znebit ane, ker če ne kaj - bodo eksplodirale :D ?
sem videla enkrat eno, ki je čakala na molzenje - se je komi premikala, ko je mela tisto tako veliko.....
c0nfusedGirL
Sramežljivka
Sramežljivka

*purple bitch* napisal/-a:me hre pa na živce da vsak hoče tko uturit svoj način življenja drugmu da je kar groza.......pač eni jejo mesi, drugi ne......če nebom jedla jst mesa ne bo nobena žival manj ubita, ker na dan nardijo tolk in tolk zakolov in je.ne maram pa da nekdo hoče prepričat da je meso nezdravo in adaada, ker ni meso nezdravo.tud zdravo ne......je pa dobro če ga jemo....

ni ne dobro, ne slabo jesti mesa (ubistvu prej slabo oz. kruto)...zato ker se ga da nadomestit....tako da, če veš kako nadomestit meso ni treba da ga ješ....
lojalistka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lojalistka »

Zvoncica napisal/-a:
a ti sploh veš kaj pišeš? :roll: :D No dej izvedi svojo primerjavo zobovja, pa boš najbrž ugotovila da so sprednji zobje vsi SEKALCI, namenjeni trganju mesa. A si kdaj pogledala v usta recimo konju kok ima ploščate zobe, ki so za mletje hrane? Ljudje smo VSEJEDCI in ne rastlinojedci. Se pravi potrebujemo tudi beljakovine iz mesa. Če se zdej odločiš da mesa ne boš jedla, še vedno potrebuješ nadomestke.

vsejedci. seveda :roll:
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a majaoko »

purple bitch samo za informacijo. Sem gledala en zanimiv filemček . 10 razlogov zakaj naj ne jemo mesa... uglavnem, ko si napisala, da če ti neboš jedla mesa, da nebo umrlo nič manj živali... v tem filemčku so povedali, da človek v svojem življenju poje okrog 800 živali. No priznam, da se je to še meni zdelo veliko, samo tudi če je polovica od 800 je veliko. Je pa res,da vsi ne jeste toliko mesa kot nekateri.

Samo zakaj pa potem nekateri vegetarijance ne pijejo mleka?:nixweiss:
tjaska
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a tjaska »

majaoko napisal/-a: Samo zakaj pa potem nekateri vegetarijance ne pijejo mleka?:nixweiss:

Ker smo se tako odločili :D
First to Know

Tres tres chic.
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

tjaska napisal/-a:
majaoko napisal/-a: Samo zakaj pa potem nekateri vegetarijance ne pijejo mleka?:nixweiss:

Ker smo se tako odločili :D

:rofl:
jaz pa zato, ker mi ni dobro. :D
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Jz pa obožujem mleko. Včasih sem ga spila skoraj cel liter na dan. Samo to tudi ni zdravo. Za jajčka se mi je pa težko odličit, ker je skoraj v vseh sladicah jajce, npr. palačinke. Čeprav se mi uboge kokoške zelo smilijo :cry:
c0nfusedGirL
Sramežljivka
Sramežljivka

js sm glede mleka ista....že ko sm bla mala sem ga skozi pila......hehe...zdej pa večkrat kupim sojin napitek - nč živalskega mleka noter, sicer je okus drugačen, ampak je vseeno dober.....z jajci pa isto - ful velik jedi je iz njih tko da.....kot sem že rekla - zaenkrat jem oboje, bomo pa vidli kako bo....
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Frenkie »

Ne želim nikogar prepričevat ali je bolje biti vegetarijanec ali ne, hočem samo to povedat, da opustitev mesa definitivno škodi telesu in slej ko prej se pojavijo težave z zdravjem, saj telo brez mesa ne dobi dovolj hranilnih snovi, ki jih potrebuje.

Sploh pa je človek genetsko zasnovan kot vsejed. To pomeni, da naše telo potrebuje hrano
rastlinskega in živalskega izvora, saj s pomanjkanjem hrane kateregakoli izvora, škodi telesu.
Ljudje imamo anatomsko predispozicijo za uživanje mesa. Kajti če je ne bi imeli, bi nam telo zavračalo meso in bi imeli velike probleme ob uživanju le-tega.

Vegetarijanci morajo zelo pazit na to kako se prehranjujejo, saj morajo te snovi, ki jih ne dobijo pri mesu, nadoknaditi z vnosom drugih jedi. Se pravi nekdo, ki je striktni vegetarijanec mora pojesti 2x več hrane, če želi doseči enak energijski nivo.

In zakaj so vegani običajno bolj zdravi? Ko se odločiš tako drastično spremeniti svoje navade zagotovo ne ostane samo pri odrekanju mesa ampak na splošno začneš bolj zdravo živeti (se več gibaš, ne kadiš, ne piješ).
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Nevem če to ravno drži. Potem bi bili vsi vegetarijanci bolni in bi imeli težave, pa jih nimamo. Kot sem že napisala, tudi jaz že opažam spremembe odkar ne jem mesa in se počutim odlično. Mislim, da meso ni nujno potrebno človeku. Vsak pa ima svoje mnenje.
tjaska
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a tjaska »

Frenkie napisal/-a:In zakaj so vegani običajno bolj zdravi? Ko se odločiš tako drastično spremeniti svoje navade zagotovo ne ostane samo pri odrekanju mesa ampak na splošno začneš bolj zdravo živeti (se več gibaš, ne kadiš, ne piješ).

Okej, kadila nikoli nisem. Martini je pa moj življenjski spremljevalec, prav tako belo vino. Res. :)
Gibam se od postelje do računalnika in nazaj.
Nekaj časa sem dokaj redno uživala tudi ''snegec''.

Ampak moje zdravje je kljub vsemu neverjetno boljše, odkar sem postala veganka. In sploh ne zbolim več, alergije so vse šle papa, kašljanje (ki me je spremljalo zadnjih 7 let) se ni pojavilo niti enkrat, koža se mi je sčistila.

Čeprav pojem ogromno pomfrija, spijem ogromno martinija in pojem veliiiiiko čokolade.

Edina stvar, ki je živalskega izvora in si jo še privoščim, je ogromna sladoledna kokosova kupa. Njami!
First to Know

Tres tres chic.
*zoya*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *zoya* »

se mi zdi, da je glavna fora, zakaj so kao vegeterjanci bolj zdravi, kot tisti, ki jedo meso v tem, da se meso čist prevečkrat pripravlja na manj zdrave načine..pohano, ocvrto, prekomerno pečeno..maščoba pa pečenje v njej se mi ne zdita ravno kej preveč zdrava,no..mogoče je tuki vzrok :?

sama sicer mesa skorej ne jem, če že, potem samo kakšen golaž, paštete, meso z žara pa ribe pečene v foliji..drugače pa ..zelenjavaaa, njami, slastno :P
"Stvari niso nikoli slabe, takšen je lahko le tvoj pogled nanje."
ellizabeth
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ellizabeth »

jaz pa moram meso jesti vsaj vsak drug dan. prou ne morem brez njega.
sam a niso baje tisti ljudje, ki so še živeli v jamah živeli dlje, kukr egipčani ki praktično niso jedli mesa. človek je vsejeda žival.
a tisti, ki ste strogi vegetrjanci, ne jeste niti tort, ker vsebujejo jajca, ki so živalskega izvora. potem imata res zelo ozki izbor živil, saj skoraj vsako živilo vsebuje vsaj jajca ali pa mleko. jaz tega ne bi zmogla.
c0nfusedGirL
Sramežljivka
Sramežljivka

za vegance se dobi fuuul nadomestov (sojini zrezki, sir, - tofu) drgač so pa tud kuharice, k je not ful super dobrih receptov.....in se jih pač naučiš, in je jedilnik zelo raznolik potem
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

ellizabeth napisal/-a:sam a niso baje tisti ljudje, ki so še živeli v jamah živeli dlje, kukr egipčani ki praktično niso jedli mesa.

te v jamah so zihr jedli meso. sej veš, moški so lovci, ženske pa nabiralke, ali kako že gre. kaj pa recimo eskimi, ki praktično jejo večinoma samo meso? glih zanč sem nekje spet brala, da meso sploh ni tako škodljivo in blablabla, pa da so eskimi ful zdravi, nimajo nevemkerih bolezni? mensezdi da je bilo v lepi&zdravi. a je še kdo bral?
Odgovori