Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.
Odgovori
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

skinny napisal/-a:
Jela napisal/-a:
rinca napisal/-a:zakaj pa ne bi smel živali jest? sej človek je narejen tako, da je vsejed. jst kar nekaj časa nisem jedla mesa, ampak ne iz tega razloga. in tud nobenmu "mesojedcu" nisem nikol najedala da je ŽIVAL...

pač skinny ne je mesa zard živali.. ne gre se to o tem kaj kdo sme pa kaj ne sme.. če ga noče jest je to njena stvar.. in noben nobenmu ne najeda.. sej jz tud ne jem mesa zard tega razloga pa kaj pol.. :roll:

hvala jela. :bussi: očitno samo ti razumeš kaj sem s svojim postom želela povedati! :? torej rinca:
belo meso, rdečo meso...jebiga katero koli meso!vse je žival. samo to sem želala povedati in nikomur nisem najedala!osebno pa nikogar nisem silila, da se odpove mesu, tko da me ne napadaj! :evil: zdaj pa če me je katera narobe razumela njen problem!

aja, jaz nikoli nisem napisala da se ne sme živali jest! :roll:

ok, sorry, če si to vzela preveč osebno, ne maram vegetarijancev, ki težijo ostalim, ki jejo meso - NA SPLOŠNO. sam s tem ko si pa napisala da je meso žival, pa tud ne vem kaj si hotla povedat. ja, strinjam se s tabo, ne glede na barvo mesa, je meso žival, za vse ki še ne veste.
Zadnjič spremenil rinca, dne 26. Apr. 2006 16:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

pač povedala sem svoje mnenje za tisti post. :wink: in to je full bedno,da se hvalite v temi za vegetarijance, da jeste belo meso! :D
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ok skiny sorči sam pač samo povemo a ne :D ne bom šla druge teme odperat kjer bom to povedala...

in če nekdo ne je mesa zaradi živali, mislm da nebi smel jest ničesar od raznoraznih živalskih izdlkov niti morske hrane...ker če ne je ta vegeterjanc ker ne mara mesa in se sam dela da je neki za živali.no moje mnenje pač :D
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

moj prešnji post ni letu na tebe purple! :D (preberi pe enkrat in boš ugotovila, da ni namenjen tebi!) jaz sem se povedala, da je tudi belo meso žival, nič drugega. pa ste me kar začele napadat!

aja, obstaja veliko vrst vegetarijanstva.tudi makrobiotika je neke vrste vegetarijanstvo, samo da lahk uživaš poleg (mislim, da :? ) perutnino.in tisti, ki imajo pač mnenje, da drugih živali ne bodo jedli, ampak samo perutnino jih ne smeš obsojati purple!pač se jim svinja smili, kokoš pa pač ne. smo različni!in hvala bogu, da smo! :D

jaz osebno ne jem nobenega mesa, pa me drugače full moti, da nas tako obsojate kakšni vegetarijanci pa smo zato ker pač jemo npr. jajce! :roll: smo takšni kot smo!
jaz jem moko, jajca in druge stvari. in imam dobro vest, ker vem, da to živali ne škoduje!in me tudi ni sram tega povedati...

zdaj pa se nehajmo kregat! :wink:
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
Uporabniški avatar
cokolada
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cokolada »

js sem tut poskušala in sej mi rata, zrezki pa to... temu se lahko uprem. ampak ko pa zavohaš kake čevapčiče na pikniku... mnjami... takrat me vse mine :D ribam se tut ne bi mogla upret.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.
(Mary Kay Ash)
Heart
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Fantasyland

Neprebrana objava Napisal/-a Heart »

1 leto sem bila vegetarijanka. Potem pa sem šla na zdr. pregled za službo, kjer so odkrili nenormalno minimalno količino pozit. in negat. holesterola v krvi. Svetovali so mi, naj začnem jesti meso, saj lahko pomanjkanje pozit. holesterola pripelje do osteoporoze čez leta. In zdaj spet jem meso. in če povem po pravici, se mi zdi, da mi je fuuuuuuuul manjkalo. Njami! :P Počutim se pa, presenetljivo, tudi bolje in imam več energije. Prej pa sem meso nadomeščala s sojo v vseh oblikah in s sejtanom. Tudi njam. Imam tudi veliko receptov, sploh pa se v knjižnicah dobi marsikaj na temo vegetarijanstva.
Use your imagination...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

skinny napisal/-a:moj prešnji post ni letu na tebe purple! :D (preberi pe enkrat in boš ugotovila, da ni namenjen tebi!) jaz sem se povedala, da je tudi belo meso žival, nič drugega. pa ste me kar začele napadat!

aja, obstaja veliko vrst vegetarijanstva.tudi makrobiotika je neke vrste vegetarijanstvo, samo da lahk uživaš poleg (mislim, da :? ) perutnino.in tisti, ki imajo pač mnenje, da drugih živali ne bodo jedli, ampak samo perutnino jih ne smeš obsojati purple!pač se jim svinja smili, kokoš pa pač ne. smo različni!in hvala bogu, da smo! :D

jaz osebno ne jem nobenega mesa, pa me drugače full moti, da nas tako obsojate kakšni vegetarijanci pa smo zato ker pač jemo npr. jajce! :roll: smo takšni kot smo!
jaz jem moko, jajca in druge stvari. in imam dobro vest, ker vem, da to živali ne škoduje!in me tudi ni sram tega povedati...

zdaj pa se nehajmo kregat! :wink:

ne sej nisem vzela kot napad nase...sam sm pač povedala da je riba tud žival in tud meso.sicer pa mene niti ne moti a je kdo vegeterijanec, al pa ni.kukr pač kermu paše :wink:
Uporabniški avatar
Tanja__
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tanja__ »

kiki* napisal/-a:kakšne debate :roll:

evo jst ne jem mesa niti rib niti morskih sadežev! zadovolne? jem pa jajca in mlečne izdelke ker nism veganka ampak vegetarijanka! ok? :?

:wink: Sva že 2.
xxx_girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a xxx_girl »

..2 mesca nazaj k sm šla z mami u trgovino pa sm tm kokr usak dan zagledala največ mesa, sm se zamislila, kaj bi bilo če ni namesto živalskega mesa jedli človeško meso. Gotov ne bi bilo ravno okusno, že zarad ns samih. No in od tkrt naprej ne jem več mesa in rib, še vedno pa jem sir jajca, mleko in njim podobne stvari. Glede tega nimam predsodkov, zato k te izdleke ne stejem med živa bitja oz. med živali. =)
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a majaoko »

Pri men bo tudi že približno 2 meseca odkar ne jem mesa. Za to sem se pa odločila, ko sem na netu naletela na nekaj zelo krutih strani. Potem sem veliko brala, vidla zelo veliko grdih slikc in kako ogabno ravnajo z živalmi... Že tako sem pa zelo velika ljubiteljica živali in je to k teku le še pripomoglo. Sedaj mi je žal, da sem sploh kdaj jedla meso. Počasi že vidim tudi pozitivne spremembe.
Lp
c0nfusedGirL
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a c0nfusedGirL »

*purple bitch* napisal/-a:ok skiny sorči sam pač samo povemo a ne :D ne bom šla druge teme odperat kjer bom to povedala...

in če nekdo ne je mesa zaradi živali, mislm da nebi smel jest ničesar od raznoraznih živalskih izdlkov niti morske hrane...ker če ne je ta vegeterjanc ker ne mara mesa in se sam dela da je neki za živali.no moje mnenje pač :D

vegetarijanci:
delni vegetarijanci (nepravi vegetarijanci, ki jejo samo določeno vrsto mesa al pa jejo meso npr. 1X na mesec..)
ovo vegetarijanci (jejo tudi jajca)
lakto vegetarijanci (jejo tudi mleko)
laktovo vegetarijanci (jejo jajca in mleko)
pesco vegetarijanci (jejo ribe)
makrobiotiki (jejo le naravno - kar sami pridelajo)
vegansi (jejo le rastlinske izdelke)

mogoče je še kakšna oblika..nevem...

no torej, vegetarijanstva je več oblik, in jz sem laktovo vegetarijanka, zarad živali - pa zdej zato ker jem jajca in mleko, ne pomeni da se neki delam al pa karkol....mislm pa tudi sčasoma postat veganka.....
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a majaoko »

Sem že razmišljala tudi o tem, da bi prenehala piti mleko, jesti jajca..Po vsem, kar sem videla, me je res prizadelo. A mogoče kera ve če je to res, da bi krave trpele če jih nebi pomolzli?
Uporabniški avatar
SapraVeronika
Debatorica
Debatorica
Kraj: in the fairytale

Neprebrana objava Napisal/-a SapraVeronika »

js pa mesa ful malo pojem.. razn piščančjega pa rib..
drugače pa nič nimam proti takemu načinu prehranjevanja.. vsak naj je kar mu paše ane :)
Waves of sound they move my body
Touch my body, pull me deeper into you
So hold on to me, cause we're fallin weightlessly
Gravity callin, now I'm falling through.
lojalistka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lojalistka »

*purple bitch* napisal/-a:me hre pa na živce da vsak hoče tko uturit svoj način življenja drugmu da je kar groza.......pač eni jejo mesi, drugi ne......če nebom jedla jst mesa ne bo nobena žival manj ubita, ker na dan nardijo tolk in tolk zakolov in je.ne maram pa da nekdo hoče prepričat da je meso nezdravo in adaada, ker ni meso nezdravo.tud zdravo ne......je pa dobro če ga jemo....

To je neumnost. Človekova fiziologija v osnovi ni namenjena prehranjevanju z mesom. Preprost primer je, če izvedeš primerjavo med zobovjem mesojede živali in človeka. Prehranjevanje z mesom je nezdravo le ti skušaš opravičit svojo navezanost na meso...

Ločevanje rib od preostalega mesa je popoln nesmisel, ne vem s čem dandanes otroke v šoli filajo.

Nazadnje, ni delnih vegetarijancev, ali to si ali pač nisi.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

lojalistka napisal/-a:To je neumnost. Človekova fiziologija v osnovi ni namenjena prehranjevanju z mesom. Preprost primer je, če izvedeš primerjavo med zobovjem mesojede živali in človeka. Prehranjevanje z mesom je nezdravo le ti skušaš opravičit svojo navezanost na meso...

a ti sploh veš kaj pišeš? :roll: :D No dej izvedi svojo primerjavo zobovja, pa boš najbrž ugotovila da so sprednji zobje vsi SEKALCI, namenjeni trganju mesa. A si kdaj pogledala v usta recimo konju kok ima ploščate zobe, ki so za mletje hrane? Ljudje smo VSEJEDCI in ne rastlinojedci. Se pravi potrebujemo tudi beljakovine iz mesa. Če se zdej odločiš da mesa ne boš jedla, še vedno potrebuješ nadomestke.

:rofl:
Odgovori