Rezanje
Rezanje
Zapadla sem v veliko depresijo....vsakokrat ko se mi zgodi kaj za kar se mi zdi da ni dobro, se začnem rezati po rokah. S tem bi rada dokončno končala vendar ni tako preprosto. Če se s kom skregam ali kaj podobnega grem v sobo in naredim nekaj zarez...samo potem imam občutek da sem že bila kaznovana za mojo napako.
To so opazili moji prijatelji in starši, toda noben mojega problema ni vzel resno. Ali pa...predlagali so mi obisk pri psihiatru.
Vem da ne ravnam prav, zato bi rada da mi poveste kaj bi bilo najbolje storiti...morda bi res morala k psihiatru in se resno pogovoriti.
Vem, da me mnogi ne boste morali razumeli in boste res mislili da sem nora, toda tisti, ki so že imeli tako težavo mi lahko pomagajo, saj le oni vejo kako se počutiš ob vsem tem. hvala! :
To so opazili moji prijatelji in starši, toda noben mojega problema ni vzel resno. Ali pa...predlagali so mi obisk pri psihiatru.
Vem da ne ravnam prav, zato bi rada da mi poveste kaj bi bilo najbolje storiti...morda bi res morala k psihiatru in se resno pogovoriti.
Vem, da me mnogi ne boste morali razumeli in boste res mislili da sem nora, toda tisti, ki so že imeli tako težavo mi lahko pomagajo, saj le oni vejo kako se počutiš ob vsem tem. hvala! :
- sunnydayka
- Komunikatorka
- Kraj: lj
- **SiMoN@**
- Kofetarica
Definitivno k strokovnjaku. To ni namreč problem, ki bi se lahko reševal samo preko foruma.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
Vir: SSKJ
-
- Komunikatorka
- Kraj: Primorska
čimprej hodi do kakega strokovnjaka pa se pogovori s kom, d si ne boš še kej hujšega počela...
kr poznam jst tudi enih par k se režejo...sam to ne reši nobene probleme, prej ti nakoplje nove težave...čeprav se tega na začetku ne zavedš
vendar jih je kar nekaj spoznala, da s tem nč ne rešjo in so končali s tem... upam da boš tudi ti med njimi, oz. verjamm vate!
pa me veseli da si pršla do faze ko veš da to kr delaš ni prav, tuki je že pol narjenega...
kr poznam jst tudi enih par k se režejo...sam to ne reši nobene probleme, prej ti nakoplje nove težave...čeprav se tega na začetku ne zavedš

pa me veseli da si pršla do faze ko veš da to kr delaš ni prav, tuki je že pol narjenega...
Resno obišči strokovno pomoč.Pomagalo ti bo, če ne drugače ti bodo prepisali antidepresive, ki ti bodo pomagali priti iz depresije in zaživeti življenje.
Poiskusi najti kakšno drugo pot, da pomiriš svojo slabo voljo. Mogoče bi ti pomagalo, da greš v tistem trenutku teči in tečeš toliko časa, da se ti zbistrijo misli.Ali pa poiskusi kupiti boksarsko vrečo in takrat boksaš v vrečo. Mogoče bi ti pomagalo, da bi v trenutku ko se želiš rezati vzameš v roko zvezek in svoje misli zapišeš.
Zaupaj vase in zaupaj v življenje. Vse se bo uredilo, samo moraš biti dovolj močna, da si najdeš pomoč. Verjamem vate :knuddel:
Poiskusi najti kakšno drugo pot, da pomiriš svojo slabo voljo. Mogoče bi ti pomagalo, da greš v tistem trenutku teči in tečeš toliko časa, da se ti zbistrijo misli.Ali pa poiskusi kupiti boksarsko vrečo in takrat boksaš v vrečo. Mogoče bi ti pomagalo, da bi v trenutku ko se želiš rezati vzameš v roko zvezek in svoje misli zapišeš.
Zaupaj vase in zaupaj v življenje. Vse se bo uredilo, samo moraš biti dovolj močna, da si najdeš pomoč. Verjamem vate :knuddel:
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
jap... strokovna pomoč, ker očitno tvoji starši nimajo niti toliko pojma, da se ti lepega dne lahko zgodi da se bojo mogli zdravniki borit za tvoje življenje.. če že ne bo prepozno....
poslušaj.. karkoli te muči ... ni vredno da se režeš.... itak pa kako sploh lahko to delaš?... meni slabo rata ko smao pomislim da bi vzela noč ali karkoli pač, pa neke črte risala po moji roki... bljak
.. p asem ž evečkrat bila močno prizadeta, razočarana, jezna...
rezanje ni rešitve!... postavi se za sebe!.... povej kaj ti ni všeč... ali misliš da to delajo odrasli, da ko majo problem da se zaprejo v sobo pa se režejo?
... ne, spopadejo se s težavo!
predlagam tudi da raje kot rezanje si omisli dnevnik, zapisuj svoja čustva tja not ne pa da jih izlivaš na svojo roko, ki mora zgledat obupno z vsemi tistimi rezi!!!
res groza no....
poslušaj.. karkoli te muči ... ni vredno da se režeš.... itak pa kako sploh lahko to delaš?... meni slabo rata ko smao pomislim da bi vzela noč ali karkoli pač, pa neke črte risala po moji roki... bljak

rezanje ni rešitve!... postavi se za sebe!.... povej kaj ti ni všeč... ali misliš da to delajo odrasli, da ko majo problem da se zaprejo v sobo pa se režejo?

predlagam tudi da raje kot rezanje si omisli dnevnik, zapisuj svoja čustva tja not ne pa da jih izlivaš na svojo roko, ki mora zgledat obupno z vsemi tistimi rezi!!!
res groza no....
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
-
- Kofetarica
- Kontakt:
mam ene par crtic
in mi je zdj zal za to. jst mislim pa najsi bodo to strokovnjaki, prijatelji, ali ti sama nekdo te mora spravt k temu da bos negala to pocet. in da bos ugotovila zakaj to delas.... glede na to da se rezes po rokah gre mogoce majhen procent za vzbujanje pozornosti. ker drugace bi to lahko skrivala in delala kje drugje.
rabs pomoc. kje jo bos nasla pa sama presodi. kdo mislis da bi te lahko *prepical* v nasprotno? Kot prvo pa moras dato to depresijo skozi. tudi s tem bo problem scasom izginil. bodi mocna.

rabs pomoc. kje jo bos nasla pa sama presodi. kdo mislis da bi te lahko *prepical* v nasprotno? Kot prvo pa moras dato to depresijo skozi. tudi s tem bo problem scasom izginil. bodi mocna.