Izpit za avto
- **SiMoN@**
- Kofetarica
- **SiMoN@**
- Kofetarica
Jaz imam pa zelo negativne izkušnje glede ur pred vozniškim izpitom.
Saj veste, kako je to, ko se prvič usedeš za volan, pa pelješ 40 km/h po cesti, pa se ti zdi, da vsi dirkajo okoli tebe... no, jz sem imela ful smolo z nevzgojenimi cestnimi soudeleženci - ko vidijo avtošolo, vsi noro prehitevajo...
In potem me je 1x, pri nekje 25. uri vožnje (ko sem že šla vse vaje čez), v križišču na zame prednostni cesti izsilil en avto z ene strani in motorist z druge hkrati (oba sta imela stop znak) in sta speljala, kljub temu, da sem bila jaz v križišču. Če mi ne bi inštruktor pritisnil na zavoro, bi bila nesreča, saj sta onadva kar odpeljala
jaz pa sem se tresla, kot šiba na vodi.
Potem pa, 2 dni za tem, ko sem prišla 1. na avtocesto, me je na ljubljanski obvoznici eden skoraj zrinil s ceste, (bočno se mi je približal na ene 10 cm, kar je na avtocesti precej malo pri hitrosti nad 100km/h!) ker je bežal pred policijo in je vijugal sem in tja v škarje
tudi tu je moj inštruktor rešil zadevo, je pa za las manjkalo, pa bi se vsi na glavo preobrnili.
Najbrž mi ni treba posebej omenjati, da sem na izpitni vožnji najbrž predvsem zaradi teh dveh izkušenj potem čez 2 tedna pogrnila, ker so se mi še vedno tresle noge od strahu
in mi je zablokiralo na avtocesti (se še na gas nisem upala stopit
no, potem, čez en mesec je pa šlo brez problemov, zdaj, po 8 letih pa je sploh fajn
Bi pa opozorila vse "stare" voznike, da naj malo gledajo na novopečene avtošolarje, ker jim ni lahko
Jaz se vedno trudim biti potrpežljiva z njimi, pa naj jim še tako 3x crkne avto v križišču, itd.

Saj veste, kako je to, ko se prvič usedeš za volan, pa pelješ 40 km/h po cesti, pa se ti zdi, da vsi dirkajo okoli tebe... no, jz sem imela ful smolo z nevzgojenimi cestnimi soudeleženci - ko vidijo avtošolo, vsi noro prehitevajo...
In potem me je 1x, pri nekje 25. uri vožnje (ko sem že šla vse vaje čez), v križišču na zame prednostni cesti izsilil en avto z ene strani in motorist z druge hkrati (oba sta imela stop znak) in sta speljala, kljub temu, da sem bila jaz v križišču. Če mi ne bi inštruktor pritisnil na zavoro, bi bila nesreča, saj sta onadva kar odpeljala

Potem pa, 2 dni za tem, ko sem prišla 1. na avtocesto, me je na ljubljanski obvoznici eden skoraj zrinil s ceste, (bočno se mi je približal na ene 10 cm, kar je na avtocesti precej malo pri hitrosti nad 100km/h!) ker je bežal pred policijo in je vijugal sem in tja v škarje

Najbrž mi ni treba posebej omenjati, da sem na izpitni vožnji najbrž predvsem zaradi teh dveh izkušenj potem čez 2 tedna pogrnila, ker so se mi še vedno tresle noge od strahu

no, potem, čez en mesec je pa šlo brez problemov, zdaj, po 8 letih pa je sploh fajn

Bi pa opozorila vse "stare" voznike, da naj malo gledajo na novopečene avtošolarje, ker jim ni lahko

sončk napisal/-a:Ja sej valda no nism tok neumnaSam potem kao ni dobr, ker morm čist mejčkn stegnt stopalo do sklopke, katera more bit baje čist na dosegu - da sam prtisneš
ja,meni je rekel moj inštruktor,da med sedežem in nogo mora bit razlika za 1 roko in pol je čist ql in itak,da noga ne sme tikat volana.
ej sončk,samo ko sem prebrala tvoj post moram priznat,da sem se kar fajn nasmejala,

- **SiMoN@**
- Kofetarica
kaj pa je na občinskih težkega? al kaj tebe uničuje olhica? men je blo to u izi nardit..na rpedavanja sm hodila mela rešitve-seveda napačne
- k sm a polo v roke dobila sm jo mela v 10 min rešeno!
joj jst mam v četrtek republiške..sm že čist zmešana se dudlam k nora...bomo vidl kaj bo..drugač pa zdej že veselo vozm..v avtošoli in tko izven
joj da me dobijo 

joj jst mam v četrtek republiške..sm že čist zmešana se dudlam k nora...bomo vidl kaj bo..drugač pa zdej že veselo vozm..v avtošoli in tko izven

-
- Cosmopsiho
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
- Kontakt:
sončk napisal/-a:Mene je pa mtka doma učila vozit (v hondi civic - mičken nizek avto), js mam pa dolge noge in sm skor znorela, k ji nism mogla dopovedat da se ne morm udobno uštimatker mi je skoz morila s tem da morm bit mal bližje sklopki, ampak takrt se men noge dotikajo volana
tk da punce kk ste ve to težavo rešle - une k mate dolge noge?
Lej nikakor nesmeš imeti kolenov da se dotikajo volana...
Sedež se dej nazaj toliko, da ko boš pritsnila sklopko, da jo boš lepo pritisnila do konca ne da bi stopila na prste tako, da bi ti lahka ušla...to je najbolj pravilni položaj...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
sončk napisal/-a:Mene je pa mtka doma učila vozit (v hondi civic - mičken nizek avto), js mam pa dolge noge in sm skor znorela, k ji nism mogla dopovedat da se ne morm udobno uštimatker mi je skoz morila s tem da morm bit mal bližje sklopki, ampak takrt se men noge dotikajo volana
tk da punce kk ste ve to težavo rešle - une k mate dolge noge?
jaz sem imel hondo civic 6gen. - bingo, imam 196 cm, pa sem v njej sedel kot lord, tako da ne vem, kaksne probleme bi ti lahko imela...

**SiMoN@** napisal/-a:kaj pa je na občinskih težkega? al kaj tebe uničuje olhica? men je blo to u izi nardit..na rpedavanja sm hodila mela rešitve-seveda napačne- k sm a polo v roke dobila sm jo mela v 10 min rešeno!
joj jst mam v četrtek republiške..sm že čist zmešana se dudlam k nora...bomo vidl kaj bo..drugač pa zdej že veselo vozm..v avtošoli in tko izvenjoj da me dobijo
?????? 1. na občinskih ni predavanj
2. mislm da si mal pomesala.... ker imas samo CPP in pa OBCINSKE
pri CPP so predavanja, cpp so u easy te sm tud jst u 10 min resila brez napak
te k jim pa ti pravs republiski... to so pa obcinski. In so zelooo tezki

jozica1 napisal/-a:te k jim pa ti pravs republiski... to so pa obcinski. In so zelooo tezkijst masm u sredo spet.
Niso težki, res je, da postavijo bolj čudna vprašanja, sam če dober prebereš ni panike

Sicer je pri men res že ene 4 let nazaj k sem to delala...sam men se res ni zdelo težko. Pač tiste znakce morš znat par osnovnih pravil in itak križišča - to je pa itak najbolj u izi

Boš vidla, da boš nardila, do zdej ne poznam nobenga, ki še ni naredu občinskiga (če ni u prvo je pa u drugo al pa tretje

Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you