Jehove priče
-
- Komunikatorka
- Kraj: Odvisno od števila sončnih peg
Frenkie napisal/-a:Za to nošenje čolnov ne vem če je res, po moje gre sigurno gre za kšne izmišljotine. Je pa res da ne sprejemajo transfuzijo krvi, ker oni verjamejo, da se z prenosom krvi mešajo duše.
Jehovova vera (se opravičujem če ni pravilno izraženo) ni vera ampak vrsta sekte. In ravno to je tisto kar me pri njih rahlo moti.
Sekta namreč nastane vsakič, ko si nekdo prebere neko versko knjigo, npr. Sveto Pismo, in si nekatere posamezne dele razlaga po svoje. Najde še nekaj somišljenikov in nastane sekta.
Problem sekt ni v veri kot taki, temveč v razlagi vere, ki je odvisna le od ene same osebe, njenega razmišljanja in njenih želja.
hmmmm... potem so vse vere sekte. tudi katoliška vera je v veliki meri posledica enega človeka, namreč tistega (pozabil sem, kako mu je bilo ime, se opravičujem), ki je (i)zbral evangelije. in potem cele vrste papežev, ki so oblikovali vero v to, kar danes je. še danes je papež "nezmotljiv" kar se tiče vprašanj vere. torej, če se danes papež odloči, da je bil jezus v resnici nezemljan, mu bodo morali pač vsi katoliki verjeti.
tudi martin luter je začel sekto. pa islam je tudi sekta (obe smeri). pa budizem etc.
~NIA~ napisal/-a:ma ja.. sam en razumem.. folk je zmer bl nevern..ni več velik mladih k bi veroval.. vera upada in nevem zakaj se še razvijajo nova verovanja, sekte, če pa se (pomojm?) večina mladih ne bo odločila za to.. starejši pa tud če se odločjo itak ni prihodnosti?
pa še to.. kako pridobivajo člane? na kašn način? kolk ljudi se spreobrne iz ene vere v jehovsko oz. kako jih sploh prepričate, tiste k jih pač prepričate? a se sploh splača? kok možnosti je da bo vera obstala?
mogoče mal preveč uprašanj sam me res zanima
Ja res je, da je čedalje manj ljudi, ki so verni, ampak vseno se stalno razvijajo nove religije, sekte; zakaj? ker človek išče neko notranjo zadovoljstvo; ker nam je to potrebo vcepil tudi bog, ker edino prave duhovne stvari dajejo človeku trajno srečo, kot pravi v Mateju 5:3 "srečni tisti, ki se zavedajo svojih duhovni potreb"
In tako mlade kot starejše, čaka lepe prihodnost, kot je to zapisano v bibliji.
Jehovove priče oznanjujemo samo za to, ker je to naša (od boga dana) naloga, in ker želimo pomagati ljudem, da bi na podlagi svetega pisma zadovoljli svoje duhovne potrebe. In ubistvu sploh ni pomembno koliko posameznikov se pridruži,
Jehova v svetem pismu pravi: "in potresem vse poganske narode, in pridejo dragocenosti vseh narodov" (Hagaj 2:7) pomembno je torej, da se najdejo takšni, ki so dragoceni; se pravi: ni važna KOLIČINA, važna je KAKOVOST

pozdravljeni vsi!
prav zanimivo je brati vaše izjave o Jehovovih pričah.
naj povem, da sem eden izmed njih. Doma sem iz okolice Krškega, čist slučajno sem naletu na ta forum.
ljudje tolk mate enih vprašanj,na katere želite imeti odgovore, to je lepo in hkrati zanimivo. zato sem se odloču, da vam dam moj e-naslov,da se tisti ki ga zanima karkoli o Jehovovih pričah, Bibliji, Bogu lahko posreduje svoje vprašanje, jaz se pa bom trudo na njih s pomočjo Biblije zadovoljivo odgovoriti in podkrepiti z dokazi.
pozdravljam pa larika in tiso drugo (nika se ne spomnim), ki že vedo dosti o Pričah
lepo vas pozdravljam in upam, da bom tistim, ki bodo poslali vprašanja dobro odgovoril
vrtnarcek
evo š mojga maila:
leon.vrtnarcek@gmail.com
leon.vrtnarcek@gmail.com
petelin napisal/-a:hmmmm... potem so vse vere sekte. tudi katoliška vera je v veliki meri posledica enega človeka, namreč tistega (pozabil sem, kako mu je bilo ime, se opravičujem), ki je (i)zbral evangelije. in potem cele vrste papežev, ki so oblikovali vero v to, kar danes je. še danes je papež "nezmotljiv" kar se tiče vprašanj vere.
To pa sploh ni res, kar si zdej povedu! Vsaka vera ni sekta. Sekta je namreč zelo majhna verska organizacija in verska skupina, ki je nastala z odcepitvijo od cerkve. Zaradi tega je tud v nenehnem sporu z cerkvijo glede tolmačenja verskega nauka in verskih resnic, saj pripadniki sekte zavračajo poglaviten nauk kot napačen in da je njihova vera edina pravilna.
Največja verstva na svetu, kot so krščanstvo, budizem, islam, hinduizem in judaizem, nikakor niso sekte ampak svetovne religije, ki imajo po vsem svetu na milijone pripadnikov (budizem nekaj več kot milijardo). Imajo veliko in globoko zgodovino. Tega pa za sekto ne moreš rečt.
Vera na podlagi enega človeka nastane, če jo v večji meri sprejme večino naroda. Ima močen vpliv med ljudmi, ima velike verske ustanove (cerkev, tempelj, mošeja) in vodilnega vodjo, ki ga prizna in sprejme velika večina pripadnikov tega ljudstva. Vse kar ne poteka na tak način, je sekta.
princess napisal/-a:sam Jehovove price niso sekta. povj mi sam eno stvar, ki si jo razlagajo po svoje? ker je po moje ne bos nasla.
Samo eno stvar?? Jehovove priče pravijo, da je bil Jezus prbit na kol. Krščanska vera pa pravi, da je bil križan. Temu se pravi spreobračanje in razlaganje zgodovinskih dogodkov po svoje. In iz nečesa takega ne bo nikoli nastala vplivna, svetovno priznana in med veliko večino naroda sprejeta vera.
~NIA~ napisal/-a:no ja sej ni treba usega dokazvat z citati iz biblije.. =)
sam zakaj jehovci nimate marije? kako nj bi se pa po vašem rodil jezus? a pol tut betlehema nimate, pa božiča.. pa iz tega sklepam da tut ne svetih treh kraljev in usega kar je pač povezano z marijo??
pa če vam je bog dal nalogo da oznanjate to vero? zakaj se že enx ne odloč za eno stvar.. pol je pa tok zmede da res neveš al je res al ni? eni govorijo tko, drugi drgač, vsem je pa ISTI bog tko naroču?! ni čudn da zgubla svoje pruivržence če je pa use neki zmeden..
mah itak..js neštekam vere.. nč mi ni jasn, preveč je usega...
Hehe

hey nia!
najprej te lepo pozdravljam in upam,da ti bom na odgovore dobro odgovori,če pa kaj ne bo jasno pa vpraši. OK?
1.Zakaj nimamo Marije?
Moram te popravit in ti povedat, da sveto pismo jasno zapiše, da je bila mati Jezusa Kristusa devica in mi to verjamemo. Bog je bil njegov Oče.
torej verjamemo vse kar o njej pravi Bblija
2. Kako naj bi se rodil Jezus?
Rodil se je tako kot nam poroča sama Biblija v poročilih iz evangelijev, kjer so podrobno opisani dogodki v tistem času. Najbolj podroben je opis v Matejevem evangeliju 1,2, poglavje
3. Betlehem, Božič
Betlehem je bilo mesto v katerem se je rodil Jezus. Ker sta bila v Izraelu dva Betlehema, nam biblija celo omeni v katerim se je rodil Jezus, zapiano je v proroku MIhu 5:1:.... Betlehem Efreata
Božiča pa ne praznujemo, ker v bibliji njkjer ne piše točen datum Jezusovega rojtva. to pa sploh ni moglo bit v Decembru ker Biblija poroča, da so v tistem času, ko se je rodil Jezus, pastirji s svojimi čredami na polju, ampak,če bi to bilo decembra , pastirji ne bi bili na paši, ker je v tem mesecu zlo mrzlo. Jezus se je rodi enkrat jeseni, Biblija pa nam ne pove točnega datuma.
3.oznanjevanje
Oznanjujemo zato, ker nam je to zapovedal sam Bog Jehova,nmreč, da bodo njegovi služabniki oznanjevali dobro vest o božjem kraljestvu. Tudi Jezus je to zapoved ponovil za vse prave kristjane. Matej28:19,20
in to se danes izpoljnuje po vsem svetu
4. zakaj tolk zmede
Jehovove priče učimo s pomočjo biblije v kateri so zapisane preproste resnice, glede človeštva, morale..... Ostala verstva pa svoje člane učijo o zapletenih na človeških filozofijah temelječe nauke, ki so težko razumljivi in brez dokazov in podlage za verovanje v njih. posledica tega pa je da so ljudje zmedeni, ker se bojijo prihodnost
js sem se potrudo ti odgovorit na kratko in čim bolj razumljivorazložit, če kaj še ni jasno al pa maš kako novo vpršanje pa mi piš
lp
vrtnarček
najprej te lepo pozdravljam in upam,da ti bom na odgovore dobro odgovori,če pa kaj ne bo jasno pa vpraši. OK?
1.Zakaj nimamo Marije?
Moram te popravit in ti povedat, da sveto pismo jasno zapiše, da je bila mati Jezusa Kristusa devica in mi to verjamemo. Bog je bil njegov Oče.
torej verjamemo vse kar o njej pravi Bblija
2. Kako naj bi se rodil Jezus?
Rodil se je tako kot nam poroča sama Biblija v poročilih iz evangelijev, kjer so podrobno opisani dogodki v tistem času. Najbolj podroben je opis v Matejevem evangeliju 1,2, poglavje
3. Betlehem, Božič
Betlehem je bilo mesto v katerem se je rodil Jezus. Ker sta bila v Izraelu dva Betlehema, nam biblija celo omeni v katerim se je rodil Jezus, zapiano je v proroku MIhu 5:1:.... Betlehem Efreata
Božiča pa ne praznujemo, ker v bibliji njkjer ne piše točen datum Jezusovega rojtva. to pa sploh ni moglo bit v Decembru ker Biblija poroča, da so v tistem času, ko se je rodil Jezus, pastirji s svojimi čredami na polju, ampak,če bi to bilo decembra , pastirji ne bi bili na paši, ker je v tem mesecu zlo mrzlo. Jezus se je rodi enkrat jeseni, Biblija pa nam ne pove točnega datuma.
3.oznanjevanje
Oznanjujemo zato, ker nam je to zapovedal sam Bog Jehova,nmreč, da bodo njegovi služabniki oznanjevali dobro vest o božjem kraljestvu. Tudi Jezus je to zapoved ponovil za vse prave kristjane. Matej28:19,20
in to se danes izpoljnuje po vsem svetu
4. zakaj tolk zmede
Jehovove priče učimo s pomočjo biblije v kateri so zapisane preproste resnice, glede človeštva, morale..... Ostala verstva pa svoje člane učijo o zapletenih na človeških filozofijah temelječe nauke, ki so težko razumljivi in brez dokazov in podlage za verovanje v njih. posledica tega pa je da so ljudje zmedeni, ker se bojijo prihodnost
js sem se potrudo ti odgovorit na kratko in čim bolj razumljivorazložit, če kaj še ni jasno al pa maš kako novo vpršanje pa mi piš
lp
vrtnarček
-
- Komunikatorka
- Kraj: Odvisno od števila sončnih peg
Frenkie napisal/-a:petelin napisal/-a:hmmmm... potem so vse vere sekte. tudi katoliška vera je v veliki meri posledica enega človeka, namreč tistega (pozabil sem, kako mu je bilo ime, se opravičujem), ki je (i)zbral evangelije. in potem cele vrste papežev, ki so oblikovali vero v to, kar danes je. še danes je papež "nezmotljiv" kar se tiče vprašanj vere.
To pa sploh ni res, kar si zdej povedu! Vsaka vera ni sekta. Sekta je namreč zelo majhna verska organizacija in verska skupina, ki je nastala z odcepitvijo od cerkve. Zaradi tega je tud v nenehnem sporu z cerkvijo glede tolmačenja verskega nauka in verskih resnic, saj pripadniki sekte zavračajo poglaviten nauk kot napačen in da je njihova vera edina pravilna.
Največja verstva na svetu, kot so krščanstvo, budizem, islam, hinduizem in judaizem, nikakor niso sekte ampak svetovne religije, ki imajo po vsem svetu na milijone pripadnikov (budizem nekaj več kot milijardo). Imajo veliko in globoko zgodovino. Tega pa za sekto ne moreš rečt.
ja ta moja trditev samo sledi iz tvojega posta. večina svetovnih verstev je nastala, ker je nekdo nekaj prebral in ob tem doživel 'razodetje'. torej so po tvoji definiciji sekte. tudi krščanstvo (in ne samo katolicizem, tudi vse ostale veje; na podlagi tvoje burne reakcije domnevam, da si kristjanka) je sekta, saj je nastalo, ker so si nekateri pač razlagali judovsko vero po svoje in so mislili, da je jezus odrešenik.
torej... ali so vere samo 'velike' sekte ali so sekta samo 'majhne' vere? sicer med njimi pač ni večje razlike (ok, razen v trajanju obstoja in posledično v zgodovini). kar ti trdiš je precej enako rasizmu, le da ne ločuješ ras na 'nadrase' in 'podrase' temveč ločuješ verovanja na 'nadverovanja' (po tvoje vere) in 'podverovanja' (po tvoje sekte), čeprav v bistvu običajno med njimi ni velikih razlik. in ločevanje verovanj na vere in sekte se mi zdi v tem kontekstu skrajno žaljivo.
čeprav se sam ne strinjam z jehovimi pričami (pa tudi marsikaterimi drugimi verovanji), jih za to ne mečem v različne več in manj vredne koše na podlagi njihove starosti, še manj pa na podlagi njihove družbene sprejetosti ali absolutnega števila članstva. takšna merila o verovanju ne povejo nič drugega kot to, kako dobre instrumente za reprodukcijo in širjenje ima. in, kot vidimo, so nekatere sekte (ali vere, če to raje slišiš) pri tem pač uspešnejše kot druge. toda zaradi tega še niso čisto nič boljše (ali slabše).
manuelaa napisal/-a:Ja Larika, itak!![]()
Tukej je; "da bo Sin človekov izročen grešnikom v roke, da bo pribit na kol..." (Luka 24:7) Sam to je Prevod Novi svet, včasih se v drugih izvodih prevaja drugače, npr. križ. V izvirnih grških spisih pa se je uporabljala grška beseda stauros, in ni nikjer dokaza, da bi grška beseda stauros pomenila križ, ampak to besedo prevajajo s pokončnem kolom ali drogom. o tem da je Jezus res umrl na kolu pa govori tud dejstvo, da je bil takrat takšen način usmrtitve (na kolu) običajen. (obstajajo še daljše razlage zakaj)
tukj mas ze razlozen glede kriza. ce je pa razlaganje izvirnih grskih sposou spreobračanje in razlaganje zgodovinskih dogodkov po svoje pa jes tut ne vem. pozneje so to isto besedo za "kol" zaceli uporabljati se za "kriz"...odtod zmeda.