Nevarnost psov

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori

Kaj po vašem mnenju narediti z psi, ki so že nekoga napadli?

Uspavanje
40
49%
Prevzgoja
21
26%
Vedno ga na vrvici držat
17
21%
Ne vem
3
4%

Skupaj glasov: 81

skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

ja, purple ma prov. samo ni vedno tako. včasih izurjeni psi napadejo in poškodujejo človeka. tako da... ob tem se res več ne ve kdo je kriv. :?
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ja lahko je izurjen, pa še vedno mu je nekaj manjkalo..vse je odvisno kakšen zgled mu daje lastnik in kako se lastnik obnaša do psa in kako ravna z njim...če ga pogladi po glavi medtem ko ga malo ugrizne kao za hec v nogo, pes misli, da je naredu prav in da lahko to dela..če mu da pa tskoj jasno vedet in ga mal po smrčku frcne, bo vedel da tega več ne sme..čist odvisno..recimo pasja šola je samo en del šolanja, psa je treba pa celo življenje šolat in učit...
petelin
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Odvisno od števila sončnih peg

Neprebrana objava Napisal/-a petelin »

*purple bitch* napisal/-a:ne bit tok nesramna, ker niso oni krivi ampak lastnik, ker jih ni izučil!!

ja se bo treba pač sprijaznit, da včasih tudi nedolžni (oz v tem primeru ne-krivi) potegnejo ta kratko.

c'est la vie.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

na žalost res..ponavadi vedno tist nastrada ki je najmanj kriv in tist ki je napačno vzgojen :(
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

Pa meni ni jasno, kako so bili spet trije psi, ce so takrat, ko so napadli onega moskega, policaji enega ustrelili?? A si je ze novega kupla al kako?
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

a ni to neki druzga
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Lastovica napisal/-a:Pa meni ni jasno, kako so bili spet trije psi, ce so takrat, ko so napadli onega moskega, policaji enega ustrelili?? A si je ze novega kupla al kako?

bli so štirje prej, go figure...
sej ko sva midva z lubijem učer vidla tole, sva se samo spogledala in rekla: kaj a so še vedno živi?
mislim, groza, pa sramota. ne vem kje je ta ženska dobila idejo da je šla za zdravnico, očitno ji je vseeno za ljudi...
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

Ja jz se psou grozno bojim..pa mi pač nihče ni hvala bogu (trkam na les) ni še nič storil....da bi pa pred sabo zagledala tako marcino ki jo je ena že prej nalimala bi me pa kap...panika :eek: ....
sem pa defenitivno za ospavanje psou ki so že napadali!!!!!!!!
Jz res ne vem ali se v našem državnem zboru praskajo ali so vsi že celo leto na dopustu...že ko se je prvič v medijih pojavilo da so psi napadali bi morali dati vn zakon ki bi ščitil folk in na veliko kaznoval lastnike teh psou...potem bi pa folk prav na hitro ukrepov proti svojim ljubljenčkm (zverinam)...da bi se zavarovali pred zakonom....jz bi uvedla zakon da pač naj na sprehodu ima VSAK pes nagobčnik in da je ob enem na vrvici!!!
razne kršitelje bi pa moral zakon na veliko udariti po denarnici!!!!!!Amapk to se v slovenijo dokler nau kdo zaradi tega umrl (žal je vedno tako) ne bo uredilo!
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

pomoje da bi morali te tri pse ločiti. predstavljajo svoje krdelo in najbolj napadalen pes je vodja. če bi jih ločili bi videli ali se da kaj narediti iz njih. tako so pa še vedno napol divji trop psov. :roll:

me prav zanima kaj bodo naredili z njimi :?:

drugače se pa strinjam z nincy da bi morali imeti psi na sebi nagobčnik kadar so nekje zunaj na sprehodu (no jaz bi jim pustila prostost, da so lahko spuščeni, valda ne v mestu, ampak recimo v tivoliju :) ), samo pomoje da ljudje nagobčnike povezujejo ravno z nevarnimi psi...in se bolj bojijo psa ki ima nagobčnik kot psa ki ga nima...

drugače imam pa ful rada pse, tut take velike zverine, in včasih ko tečem po tivoliju prav upam da bo kateri pritekel do mene, samo me vsi ignorirajo, smotke male :roll: :D
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a LARIKA »

Se strinjam z zvončico :wink: Ja pse je treba ločit.
Mene je pred leti napadla ena psica, za napad sem pa bila kriva sama, ker sem jo pobožala takrat ko to zanjo ni bilo primerno- ko je jedla. Sicer so lastniki z njo ravnali precej grdo, še posebej od sošolke oče je bil z njo zelo grob. In me je ugriznila v roko. Še dobro d me je druga sošolka potegnila stran, vendar je potem napadla njo. Ugriznila jo je v stegno in ji skoraj odgriznila del mesa. Šivali so obe. In zaradi tega napada so potem to psico hoteli uspavat, vendar po temeljitem razmisleku in raziskovanju o ravnanju z njo, smo se odločili, da tega ne bomo naredili. Tako, da so jo prodali oz podarili nekomu, ki se bo z njo ukvarjat na primeren način. Lastnik ni bil nikoli kaznovan zaradi tega napada.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
hana*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: na robu ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a hana* »

oi,moje mnenje je da je uspavanje psa ki je že 1x napadel butasta stvar.res je,pes je napadel,ugriznil nekoga in ga poškodoval psihčno kot fizično,vendar kot so že nekatere prej dejale,za to ni kriv pes ampak lastnik!če je na vajah pohvaljen ko napada namišljenega sovražnika(mislim pri obrambi)in potem to vidi v resničnem živleju oz.je podobna situacija bo naredil isto.logično,saj so psi pametne živali.moje mneje je,da psi ,ki se ukvarjajo z obrambo morajo imeti nagobčnike saj bodo le tako lahko ostali v svoji "panogi" dobri in pri tem ne-poškodovali ljudi.vendar to so le redki.

velika večina psov NI socializiranih,vzgojenih in se počuti kot vodja krdela.ne upošteva nobenega 5 posto,oz. ima travme od pre(slabi lastniki in to).
tali lastniki morjao bit po mojem menju kaznovani in zdelo bi se mi prav,da se za vsakega psa da obvezna mala šola oz.osnove poslušnosti.

tudi če poberejo psa iz zavetišča in ima slabe izkušnje itd.,sem videla že veliko primerov ko je bil pes samo še za odpis po mnenju 95% ljudi(grizel vse kar je videl,seveda tudi lastnike,ni se pustil ujeti...),dali so ga na prevzgojo oz. v roke osebi,ki zna s psmi na pravi način in veste kaj...po 1 tednu sem jo kot popolna neznanka pobožala brez problema :)

rada bi samo še za konec povedala da tole z uspavanjem se mi zdi moralno vprašljivo...tudi človek ni popolen pa kaj,ne bo zato sedaj usak peti ubit?! uredu,obstajajo izjeme ki potrjujeo pravilo,samo v principu je vsak pes obvladljiv če je le delo z njim primerno.

lp :P
vrtnarka
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: celje

Neprebrana objava Napisal/-a vrtnarka »

moje mnenje je, da so krivi lastniki in ne psi..sama mam doma rotvajlerja, pa je tak cukrček, nobenmu nič ne nardi, tut če ga prvič vidi...mamo vrtnarijo pa vsak dan ful ljudi, pa nč ni blo...je pa res da je grozno razcartan in lepo vzgojen...tko da se je za vprašat, kdo je kriv... :roll:
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a allessya »

Tudi po mojem mnenju največjo krivdo nosijo lastniki, ki svojih psov ne znajo pravilno vzgajati, kupujejo pasme, ki jih ne poznajo, jim ne namenjajo dovolj pozornosti itd. Tudi jaz bi recimo imela dobermana (ker mi je to krasen, eleganten pes), ampak se zavedam, da to pri meni pod nobenim pogojem ne pride v poštev. Nimam dovolj časa, ki bi ga v veliki meri posvečala vzgoji, prav tako nimam izkušenj z vzgojo psov in se v kaj takega pač ne spuščam. Če bi ljudje znali ravnati z živalmi, ne bi prihajalo do takšnih tragedij kot se dogajajo. :roll:
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a krfjolca »

Psa je treba vzgajati celo življenje. In to je napaka lastnikov, ki mislijo, da ga bodo dali v šolo, potem bo pa pes do konca življenja cukrček.
Malo morgen.

Moja psica je bila zdajle samo 1 teden!!! v varstvu pri tastu in tašči, pa je totalno popustila v obnašanju. Ne moreš verjet, kako hitro lahko psa zafrkneš! Kar naenkrat fehta pri mizi, uide na sprehodu, ne uboga več ukazov, koplje luknje v vrtu in laja na mimoidoče.

Ok, smo sicer že vzpostavili nazaj disciplino in se je precej že popravila, ampak zanimivo pa je!
*belina*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *belina* »

Baje spadajo med nevarne pasme naslednji psi:

Kategorija 1 (agresivni in nevarni psi)

- Ameriški pit bull terier

Slika Slika Slika Slika

- Ameriški staffordshirski terier V Nemčiji so ga ponekod že strogo prepovedali, v večini evropskih držav ga brez pomisleka uvrščajo med tako imenovane ubijalske pasme in ga postavljajo med zelo nezaželene pse. Zelo rad se stepe in bolje je, če ne dobi prilike za šopirjenje pred vrstniki.

Slika

- Bullterier

Slika Slika

- Bordojska doga

Slika Slika

- Ameriški bulldog

Slika

Sledijo jim še Neapeljski mastif, Argentinska doga, Shar-pei ("kitajski bojni pes"), Bandog...

Kategorija 2 (potencialno nevarni psi):

Rottweiler, Doberman, Akbaš, Briard, Beauceron , Bull mastiff, Kangal, Kavkazijski ovčar, Srednjeazijski ovčar, Južnoruski ovčar, Komondor, Kraški ovčar, Kuvasz, Liptak, Mastif, Pirenejski mastif, Slovaški čuvač, Šarplaninec, Tibetanski mastif in mnoge druge pasme.

Ponekod obstaja tudi kategorija 3, ki vključuje vse pse, ki so težji od 20 kg in višji od 40 cm. Za te pse je predpisan obvezen povodec in nagobčnik.

1. Koristno branje
2. Koristno branje
3. Koristno branje
4. Koristno branje
Odgovori