jst sm imela danes matematiko. Full mi ni šlo.
1. vprašanje: definiraj linearno funkcijo, njen graf, kako vpliva smerni koeficient na graf, kakšni sta premici, če imata enak smerni koeficiet. Čist usa vprašanja sm vedla (še prehitr sm bila vesela zarad tega vprašanja) Pol so bili pa 3 primeri za narisat... in pogleda kako sm narisala...pa reče no pa še pred mano nariši y=-3x -2 ...narišem jst premico (pač sm sproti vstavljala npr za x=1 , x=-1, pa da ordinato seka pri -2 )...in on meni: " kaaaaaaaj...a se tko riše premica? a si ti v osnovni šoli?" Mogla bi pač po tistem drugem načinu...da gremo za eno točko v desno...pa za nevem kaj gor pa dol...ma kr neki...in zaradi tega mi je tukej odbiu 2 točki
2.vprašanje: opiši prizmo, prostornino, površino...kakšne prizme poznamo, nariši tristrano enakorobo prizmo, kaj pomeni enakoroba...neki takega... napisala sm prostornino in površino...pol pa nism vedla zračunat za tristrano nekej...in me dalje ni spraševau...dau mi je 1 točko...
3. vprašanje: kako poiščemo cele in racionalne ničle polinoma... in dan polinom (tut prehitro bila vesela)...tele ničle sm zračunala po hornerju...in pol me začne tam gnjavit, da kako sm pa vedla, da moram uzet -2 pri hornerju...in pol mu tam neki bluzim o prostem členu...in mi zateži, da to ni to... tule mi tut 2 točke odbiu...
Z eno besedo: katatrofa.