Tiavanna napisal/-a:Jaz sem tut nazaj s slovenščine...šlo mi je dobro, sem mela srečo z besedilom (Veliki briljantni valček ). Komisija je bla super, tut vzdušje je blo ful sproščeno tko da nisem bla nič živčna...Tko da super, res. One down!
ooo blagor js bi tud zadnjo snov! no sj bom vidla v pondelk
skrbi me pa mata, ker sm antitalent za mato in piflanje tko da sej to so take osnovne nalogice ane??
Tiavanna napisal/-a:Še eno vprašanje... A ma kera angleščino na višjem nivoju? In ima morda kaj več napisano o tisti poeziji, ki jo moramo znat?
Mnja, odvisno kaj je za tebe "več". Nam je prof. dala sam te pesmi pa pol še je mogoče tk na pol strani kej zraven napisano...interpretacija al pa rime al pa kej o avtorju... Nč kej dost v glavnem... Lahk skeniram pa ti pošljem, če misliš, da je to "več" ko maš ti.
Jaz imam tudi za angleščino 3 liste, sicer niso gor vse pesmi, je pa nekaj interpretacije. To pa je tudi vse, drugo bo potrebno malo improvizirati. Če kdo želi imeti, mi naj pošle ZS pa bom skenirala.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Bleh, kok vedno govorijo po TVju kako so bogi otrocici obremenjeni pa to. Jst nism cutil nobenega stresa, poskusne sm odlicno pisal, brez da bi se ucil, tko da na koncu sm se en dan za vsak predmet ucil in dobil 32 pik(bleh eseji mi niso sli pol je bla pa slova samo 6). V primerjavi s poljubnim izpitom na faksu je matura tak joke.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Tiavanna napisal/-a:Še eno vprašanje... A ma kera angleščino na višjem nivoju? In ima morda kaj več napisano o tisti poeziji, ki jo moramo znat?
Mnja, odvisno kaj je za tebe "več". Nam je prof. dala sam te pesmi pa pol še je mogoče tk na pol strani kej zraven napisano...interpretacija al pa rime al pa kej o avtorju... Nč kej dost v glavnem... Lahk skeniram pa ti pošljem, če misliš, da je to "več" ko maš ti.
Jaz imam samo pesmice, tako da je zame "več" karkoli, kar ni pesmica in je vsaj malo podobno razlagi pesmic. Če bi se ti (oz. vama) dalo poskenirat bi bla zlo hvaležna.
upam, d ti je to vredu!!! saj lahko mal skrčiš...to je pač bolj obsežno povedano....
Pollution is one of the greatest problem of our time. People care less for environment and more for the money, even one should be aware of the problem. The process of making air, water, soil dangerously dirty and not suitable for people to use.
Its causes are new technologies, chemicals, nuclear waste, oil, garbage, industrial discharge, cars, factoriest, airplanes, air conditioning, converters… Its consequences are global warming, greenhouse effect, thin ozone layer, acid rain…
Solutions: natural energy, recycling, cleaning devices, catalytic, converters…
The geer house effect: Earth is warming more and more because gasses (CFC's, methane, carbon dioxide) act like glass and allow sunshine and heat to pass in but not out again. This global warming is becoming more and more dangerous. And result is: global warming – increasing world temperatures – melting ice (higher water level flooded countries); bad conditions for agriculture; starvation; extinction for plants.
Water pollution: Every year, 14 billions pounds of sewage, sludge, and garbage are dumped into the world's oceans. The problem of ocean pollution affects every nation around the world, because water is able to transport pollution from one location to another. Water pollution has an influence on fish and other se animals and plants.
Today is a big problem drinkable water. In moast modern countries there aren't enought clean water.
Air pollution: it can cause breathing problems and eye, throat and skin irritation. When solid waste is not properly treated and disposed of, it can become a breeding for pets and disease can spread. Pollution makes the ozone hole and because of it the sun is even more harmful for skin.
Animals and plants: Animals are in danger, because the forests, rivers and lakes where they live are disappearing. Leaves find it difficult to manufacture food in polluted air. When trees begin to lose their leaves, they may eventually die. When there is too much chemical content in the water absorbed by the roots, it can also affect plant life.
Rain forest: Rainforests help to control global warming because they absorb carbon dioxide. In recent years, large areas have been destroyed, as the trees are cut down for wood or burent to clear the land for warming. The burning releases large amounts of carbon dioxide into the atmosphere.
Acid rain is harmful to buildings, kills trees, pollutes water.
Recycling is the processing of used objects and materials so that they can be used again. Recycling saves energy and raw materials and also reduces damage to the countyside. Glass, paper and aluminium cans can be recycled very easily. Many towns have bottle banks and can banks where people can leave their empty bottles and cans for recycling.
Today we have environmental organisations like Greenpeace which take care of environment. They protect national parks and do recycling actions.
The air could be cleaner if there were less cars; people should use bicyles more often or go on foot and use the alternative energy.
A to mamo mi pr angleščini vsi iste teme? Jz mam drgač pod 20. Thing we never said ... In pojma nimam kaj kle hočjo od tebe. A ste pr keri mogoče to delal? Men se tud sanja ne, kaj naj bi ji kle govoru. Podvprašanj pa tud ni. weird
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
Nobenih podrobnosti ti ni treba vedt. Kergakol pa dobiš pa ga povež z delom, k ga pač obravnavaš in obdobjem v katerem je ustvarjal. Jz sm recimo dobila Cirila Kosmača, pa sm povedala, da je biu primorec (pa to navezala s pokrajinskostjo, socialnim realizmom), da je pisu med obema vojnama, pa da je biu v največji meri novelist, pol sm pa vse skupi povezala s tantadrujem in je blo kul.
Haha, js ne bom mela pojma o avtorju, ce ne bo Slovenec, bom znala povedat kej, o nasih pa nimam pojma, k sm sla od realizma naprej dost hitr cez, k mi ni usec. Upam na knjizevnost do realizma, drgac pa ne bo lih najbols une prej pa karkoli, use mi je usec
V bistvu je fora v tem, da znaš velik več kokr mislš. Pa tud prfoksa te ne sili lih v podrobnosti. Pa ne vem nekak maš taka logična vprašanja, k jih itak znaš in tud o avtorju ni da ne bi znala ama prou nč povedat Sej nekih podrobnosti ti ni treba vedt, sam navežeš z delom v bistvu ... Poleg tega je pa to sam eno izmed cprašanj pod 2.točko, tko da če tud ne veš reeeees nč, sta to pomoje dol 1-2 točke, kar pa ni velik ane.
Uf hvala, si me kr potolazla. Kasno je pa kej 3. uprasanje? Ce dobis kej u povezavi z obdobjem? K u katalogu so dost osnovne stvari, kaj mors vedt o obdobju, a to je pol to?