Matura [Združena tema]
-
- Kofetarica
- Kraj: Lj
- Kontakt:
- FairyAngel
- Kofetarica
- Kraj: Svet mojih sanj :)
- Kontakt:
Jaz se že tri dni mučim s slovenščino.
Pozna se, da v prvem in drugem letniku nismo delali praktično nič (razen Prešerna), ker se stvari moram učiti in ne le ponavljati, zato mi gre zelo počasi ... Upam, da bo s književnostjo 3. in 4. letnika lažje, ker sem že popolnoma izgubila voljo.
Saj imam rada slovenščino, ampak tole mi kar noče in noče iti kot bi si želela.
Pa še eno vprašanje za vse maturant(k)e: ali je katera že začela z matematiko? Imam višji nivo pa me zanima, če je dovolj, da se začnem učiti v soboto (ustnega iz matematike imam v sredo)? ker prej verjetno ne bom predelala slovenščine ... Še vprašanje je, če jo sploh bom.
Kako pa imate drugače razporejene ustne?

Pa še eno vprašanje za vse maturant(k)e: ali je katera že začela z matematiko? Imam višji nivo pa me zanima, če je dovolj, da se začnem učiti v soboto (ustnega iz matematike imam v sredo)? ker prej verjetno ne bom predelala slovenščine ... Še vprašanje je, če jo sploh bom.
Kako pa imate drugače razporejene ustne?
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
-
- Kofetarica
- Kraj: Lj
- Kontakt:
Uff, zdej ste me pa prou mal ustrašle
Jz se slove drgač še ful ful spomnim, smo jo tud ponavlal čez let, tko da si nism delala prevelikih skrbi, sam fora je da nimam volje
Drgač mam anglo v pondelk, kar me tud ne skrbi, v sredo pa mato ... To se bom pa tok dobr napiflala da se bo kr kadil iz mene

Jz se slove drgač še ful ful spomnim, smo jo tud ponavlal čez let, tko da si nism delala prevelikih skrbi, sam fora je da nimam volje

Drgač mam anglo v pondelk, kar me tud ne skrbi, v sredo pa mato ... To se bom pa tok dobr napiflala da se bo kr kadil iz mene

... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
- FairyAngel
- Kofetarica
- Kontakt:
Naughty grl, saj če ste v šoli predelali vse kot se šika, potem ni problema. Mi pa nismo in zdaj komaj vidim, kako mi to manjka.
Skoraj vso voljo sem že izgubila, zato mi tudi gre vse tako počasi.
Upam, da mi bo uspelo ... Sicer imam slovenščino komaj v petek, ampak mislim, da se bom matematiko lažje naučila od sobote do srede kot slovenščino od srede do petka; pri angleščini, ki jo imam v četrtek, pa si tako ali tako samo književnost pogledam.

Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
- FairyAngel
- Kofetarica
- Kontakt:
Spelina, nam je profesorica povedala tako: pod točko 1. je glasno branje danega odlomka, pod točko 2. moraš govoriti o odlomku, delu, avtorju, obdobju, točka 3. pa je lahko jezikovno vprašanje (nekaj strani nazaj je nekdo prijazno dal povezave, tako da poglej tam). Naša profesorica nam je dala tudi nekaj primerov dodatnih vprašanj:
1. Povojne slovenske pesniške generacije
2. Roman in povest v verzih
3. Srednjeveško dogajanje pri nas in v Evropi
4. Bivanjska problematika v povojni slovenski poeziji
5. Socialni realizem; motivi, teme
6. Romantika na Slovenskem; značilnosti obdobja, predstavniki
7. Kulturni in literarni pomen Biblije ter njen nastanek in sestava
8. Književne smeri 20. stoletja
9. Vrste in značinosti ljudskega slovstva; vplivi na umetno književnost
10. Ekspresionizem v slovenski književnosti
11. Moderni roman
12. Elizabetinsko gledališče; Shakespearova tragedija
13. Pesništvo slovenske moderne
14. Značilnosti modernizma v sodobnem slovenskem pripovedništvu
15. Evropska romantika; značilnosti literarne smeri, predstavniki
16. Evropski realizem, značilnosti, predstavniki
17. Antično gledališče, antična tragedija, tragilno
18. Razvoj slovenske kratke proze od realizma do ekspresionizma
19. Pripovedništvo v renesansi
20. Zvrsti in vrste v književnosti slovenske moderne
21. Slovensko pesništvo med romantiko in realizmom
22. Razvoj slovenske dramatike v obdobju moderne
23. Idejne, kompozicijske in jezikovnoslogovne novosti v svetovni književnosti 20. stoletja
24. Evropska realistična in naturalistična dramatika
25. Antična književnost, mit o trojanski vojni; antični ep
26. Umetnostno in neumetnostno besedilo (razlike ob izbranem besedilu)
27. Knjižna zvrst in neknjižne prostorske zvrsti; interesne govorice (ponazorilo ob izbranem besedilu)
28. Knjižni jezik, prostorske zvrsti, slogovno zaznamovane besede
29. Besedni/nebesedni jezik (Kaj je jezik? , besedno/nebesedno sporazumevanje; nebesedne prvine jezikovnega sporazumevanja)
30. Oblikovanje knjižne norme v 2. polovici 19. stoletja; Levstik, Janežič
1. Povojne slovenske pesniške generacije
2. Roman in povest v verzih
3. Srednjeveško dogajanje pri nas in v Evropi
4. Bivanjska problematika v povojni slovenski poeziji
5. Socialni realizem; motivi, teme
6. Romantika na Slovenskem; značilnosti obdobja, predstavniki
7. Kulturni in literarni pomen Biblije ter njen nastanek in sestava
8. Književne smeri 20. stoletja
9. Vrste in značinosti ljudskega slovstva; vplivi na umetno književnost
10. Ekspresionizem v slovenski književnosti
11. Moderni roman
12. Elizabetinsko gledališče; Shakespearova tragedija
13. Pesništvo slovenske moderne
14. Značilnosti modernizma v sodobnem slovenskem pripovedništvu
15. Evropska romantika; značilnosti literarne smeri, predstavniki
16. Evropski realizem, značilnosti, predstavniki
17. Antično gledališče, antična tragedija, tragilno
18. Razvoj slovenske kratke proze od realizma do ekspresionizma
19. Pripovedništvo v renesansi
20. Zvrsti in vrste v književnosti slovenske moderne
21. Slovensko pesništvo med romantiko in realizmom
22. Razvoj slovenske dramatike v obdobju moderne
23. Idejne, kompozicijske in jezikovnoslogovne novosti v svetovni književnosti 20. stoletja
24. Evropska realistična in naturalistična dramatika
25. Antična književnost, mit o trojanski vojni; antični ep
26. Umetnostno in neumetnostno besedilo (razlike ob izbranem besedilu)
27. Knjižna zvrst in neknjižne prostorske zvrsti; interesne govorice (ponazorilo ob izbranem besedilu)
28. Knjižni jezik, prostorske zvrsti, slogovno zaznamovane besede
29. Besedni/nebesedni jezik (Kaj je jezik? , besedno/nebesedno sporazumevanje; nebesedne prvine jezikovnega sporazumevanja)
30. Oblikovanje knjižne norme v 2. polovici 19. stoletja; Levstik, Janežič
jej...fuj...jst se še nič nism učila...nekak mi se ne da
*lazyass*
Jst mam v torek matematiko, četrtek angleščino in petek slovenščino. Tok sm vesela, ker sm pri slovenščini v zadnji skupini (4.) in bom imela isti paket listkou kot je imela 2. skupina....tko, da če se malček pozanimam kdo je imel katerega se bom lahk sam enega naučila...YEY... bi gemini rekla: optimist
By the way...a se ne učite iz tiste knjige Književnost na maturi? Men je tisto čist tanajtabolše
Matematika? eeeee...tukej upam na vprašanja: nariši koordinatni sistem in ga opiši
optimist sm...vem ja
Angleščino se pa itak nimaš kej učit...

Jst mam v torek matematiko, četrtek angleščino in petek slovenščino. Tok sm vesela, ker sm pri slovenščini v zadnji skupini (4.) in bom imela isti paket listkou kot je imela 2. skupina....tko, da če se malček pozanimam kdo je imel katerega se bom lahk sam enega naučila...YEY... bi gemini rekla: optimist

Matematika? eeeee...tukej upam na vprašanja: nariši koordinatni sistem in ga opiši

Angleščino se pa itak nimaš kej učit...

Zadnjič spremenil *ange|*, dne 14. Jun. 2006 19:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
- FairyAngel
- Kofetarica
- Kontakt:
FairyAngel napisal/-a:Spelina napisal/-a:jezikovno vprašanje je, ali je lahko?
Nevem ... Ker tega dela ne razumem. Po moje da je lahko ali jezikovno vprašanje ali pa nekaj takega kar sem napisala zgoraj.
Ja tisto 3. vprašanje, ki je splošno...tam so vprašanja 20% jezikovni del , 80% pa vse ostalo
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
- FairyAngel
- Kofetarica
- Kontakt:
*ange|* napisal/-a:By the way...a se ne učite iz tiste knjige Književnost na maturi? Men je tisto čist tanajtabolše
Ja, jaz se učim iz tega in je res super. Tudi odgovore na zgoraj napisana dodatna vprašanja najdem tam pod zelo podobnimi naslovi.