Klošarji

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Klošarji

Neprebrana objava Napisal/-a Frenkie »

Ali se kdaj ustavite pri kakem klošarju in mu daste kaj denarja? Kaj si na splošno mislite o njih? Se vam smilijo?

Jst jim ponavadi ne dam nič denarja, ker si s tem samo alkohol kupujejo. Najbolj smešno mi je to, ko pride do mene s škatlo cigaret v rokah, čist smrdeč po alkoholu in me prosi če mu dam kej denarja "za sendvič". Ja seveda, za cigarete in alkohol je imel denar, mene bo pa zdej fehtal za hrano.

Ok sej ne rečem da so vsi taki, recimo nekateri znajo bit čist kul in prijazni. Veliko je takih, ki se mi tudi smilijo. Pa v srednji šoli sva z enim prav fino pokramljala (:D). Na koncu sem mu dala 400 sit, čeprav ni nič iskal (kar je res redkost) in zdej me vedno pozdravi če ga vidim :lach:

Eksplicitno se pa izogibam kšnim mladim klošarjem (tam od 20-30 let). To so zame navadni delomrzneži in takih res ne bi nikoli podpirala.
Zadnjič spremenil Frenkie, dne 30. Jul. 2007 9:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: BLTNC

Neprebrana objava Napisal/-a Bulma »

Do zdaj sem samo enkrat dala neki drobiž klošarju. Ko sem bila na Dunaju. Saj se mi smilijo pa vse...ampak vseeno!!!! Če bi vsaj ta denar ki ga kao zberejo porabili za kaj koristnega-kakšen topel obrok,ali pa za kakšno odejo...ne pa za alkoho (ali pa drogo), potem bi jim mogoče večkrat dala kaj.
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a nutella »

Klošarjem ne dajem denarja, niti drobiža. Enkrat sem lepo zavrnila, da pač nimam drobiža in mi je čist zatežiu, kko sm lhk taka, da nočm dat. In sm ga vprašala, če ma roke, če ma noge in mu svetovala, da nej gre delat... ceste pometat, karkol...
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Klošarji

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Frenkie napisal/-a:Jst jim ponavadi nč denarja ne dam, ker si samo alkohol s tem denarjem kupujejo. Pa ful mi gre na živce, ko pride do mene z škatlo cigaret v rokah, čist smrdeč po alkoholu in me prosi če mu dam kej denarja
"za sendvič". Yeah right :roll: ... za cigarete pa pivo ma denar, za jest pa nima.
.

frenki, očitno še ne veš, da bi klošarji brez alkohola vsi pomrli...alkohol jih pozimi greje da ne zmrnejo, potem pa se je pač razvila odvisnost in ga pijejo še poleti..vsi mislte, da pa zdej oni pijejo za to ker jim je dolgćas..aha, mislm da bi rajš vse drugo kupil si za pojest, za pokrit al pa neki k res rabjo, kot pa da bi se z alkoholom nacejal..sam to je njihovo preživetje..rada bi tebe vidla pri minus 10 stopinjah in še več, celo zimo zunej spat..uf kok bi se šele ti, ker nisi vajena tega nacejala alkohola...in po večinsko pijejo vino, ker jih vino najbolj ogreje pa še ncenejše je......

jst dam klošarjem kšn drobž..enostavno se mi preveč smiljo in jim pač hočem pomagat..lih velik jim ne dajem ker še sama nimam denarja, se pa vedno najde kakšnih 100 tolarjev za njih..še rajš pa dam če je prijazen in toleranten in mi ne zabrusi takoj nazaj, če nimam denarja...

cigani pa...ne dam nič...oni so mi pa tolk anipatičen narod, da sm dala samo enkart i še to me je napizdila, kao a sam 50 tolarjev...nisem mogla verjet svojim ušesov, da mi je baba res kej tazga rekla..in da svoje otroke izkoriščajo da grejo fehtat, same pa kavico pijejo na pločniku..nene, njim pa ne!

nuttela...veš kolk manj možnosti ma klošar za službo...in noben jih noče vzet v službo..v ljubljani mamo klošarja, ki ma narejen doktorat pa ni mogel najt službe, zdej pa še manj ker je klošar..in cestarjev je pa že veliko in preveč, pa predvsem taka javna dela zadnje čase namenjajo invalidom..tko da bi mu mogla manjkat kšna roka, da bi šel rožice sejat in kontejnerje v tivoliju praznit........
Zadnjič spremenil *purple*, dne 12. Jun. 2006 12:01, skupaj popravljeno 1 krat.
**bonita**
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a **bonita** »

nutella napisal/-a:Klošarjem ne dajem denarja, niti drobiža. Enkrat sem lepo zavrnila, da pač nimam drobiža in mi je čist zatežiu, kko sm lhk taka, da nočm dat. In sm ga vprašala, če ma roke, če ma noge in mu svetovala, da nej gre delat... ceste pometat, karkol...

sj prov tko
You were there for summer dreamin',
And you gave me what I need.
And I hope you'll find your freedom,
For eternity, for eternity.
Kileldear
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Kileldear »

jst dam če se mi kaka kovina vala po žepih, čene pa ne.
tru Cosmopuran!
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Jaz nism niko dala še klošarju denarja...no če bi srečala kako starko al pa kej tacga bi dala kak tolar...

Nevem no mam slabe izkušnje ko je mamica hotela pomagat...

je blo pred trgovino in naju je ustavil en klošar in je prosil 200 sit za sendvič. Mami je pa šla v trgovino in je nazaj grede prinesla sendvič s poli salamo in je bil prov vesel...no čez kake 4 dni je bilo isto ampak šok je bil to, da mu je prinesla samo žemljo in kaj je naredu? namesto, da bi se zahvalu je reku zakaj pa denarja ne? Pa je mami rekla zato ker bo za alkohol ane? Pa je reku da ne..no in mu je dala tisto žemljo v roke in se poslovila...v tistem ko sva naredili 5korakov se pa zadere:"Baba butasta hočm dnar kdo pa bo jedu sam žemlo!!!" in ji vrgle pred celmu folkam v hrbet žemljo...

Folk je sam :eek: :eek: in od takrat se ga čist vsak izogne se prov vid, da se je s tistim dejanjem zafrknu...

No in takrat so ljudje rekl mislim nehvaležneš ane...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
×mishy×
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ×mishy× »

ne dajem denarja, niti drobiža.. ne vem zakaj.. mogoče ker ga sama nimam ? :wink:
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a allessya »

Jao, saj... zato se jih tudi jaz izogibam v velikem krogu. :roll: Rad bi pomagal, pol pa še teži, da si dal premalo - pismo, lahko je srečen, da je sploh kaj dobil.

Mamo pa v našem okolišu enega starčka, ki ponavadi pred večjimi trgovinami prodaja metle, ki jih sam naredi in si s tem poskuša prislužiti kak tolar za hrano. Siromak se mi res smili, izgleda kot dober človek, zato mu ponavadi vedno kaj damo, pa čeprav ne kupimo metle. Ni alkoholik, zelo težko hodi in pri tem uporablja obe bergli in s težkim srcem ga gledaš kako z veseljem pride iz trgovine z velikim sendvičem - z malim zadovoljen... :(

Žalostno je to, da ima otroke, ki se naokrog prevažajo z mercedezi, pa ne poskrbijo zanj, ampak ga raje vozijo pred trgovine, da tam lahko prodaja svoje metle. Saj ne vem zakaj je tako, mogoče je grdo ravnal z otroci, mogoče je svoje čase pil ali kaj podobnega, ampak vseeno ne moreš tako ravnati s svojim očetom, pa četudi je bil najslabši človek na svetu.
Zadnjič spremenil allessya, dne 12. Jun. 2006 12:31, skupaj popravljeno 1 krat.
s.j.parker
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a s.j.parker »

Men se je zgodl nekaj podobnega kot Hely_3. Sam da je bil otrok pa sem mu tud senvič dala pa ga je za prvim vogalom v koš vrgel. sem ga vidla. In zdaj se jim izogibam.

Nevem no....odvisno kakšne izkušnje maš. To kar je Hely_3 napisala je res :eek: . In potem naj še komu kaj daš in si še prijazen.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ah kje....zatočiš za zimovanje klošarjev je veliko premalo..njihovo zimsko in letno zatočišče je pod mostom vzporedno z roško cesto..če se kdaj pelješ zvečer mimo, vidiš svečke in klošarje ki so tam...država ima slabo pošlihtano za klošarje..kar jim dajo je tistih 30 postelj (v ljubljani) ostalih 250pa naj gre kamor hoče..pa še izpolnjevat moraš njihove načela, da lahko bivaš tam notri, in še to se menjavajo in ne sme bit en več kot določeno časa v zatočišču..

in če si kdaj gledala preverjeno ali pa na tvslo je tud ena podobna oddaja, so klošarji govorili svoje zgodbe, zakaj so postali klošarji...in vseprej, kot da so bilivsi piojanci..kašen izmed njih že, vendar pa vsekakor ne velika večina..eni so pač izgubili službo, niso mogli najt druge, vsi so pomrli jim in niso mogli sami vzdrž
evat vsega..veliko zgodb se najde...poglej samo, koliko je v sloveniji ubogih družin, ki so na pravi poti, da postanejo klošarji..brez vode, brez elektrike, 5 članska družina živi z eno plačo v eni sobi, ker si več ne morejo privoščiti in še tisto si komaj...če bereš iskrico v dnevniku vidiš veliko primerov, ki so z eno noho že klošarji..ampak niso še, zato jim probava folk še pomagati...a če bi izgubili vse, bi pač tud folk dal roke stran od njih, ker bi pač postali klšarji in o klošarjih se misli vse najslabše....
kar se tiče oblek, veš da jih dobijo prek darovalcev rdečega križa in karitasa...si ne predstavljam, da bi sredi zime bil oblečen v kratki majici...nekdo pač že more malo poskrbet za njih..lahko bi poskrbela država in ustanovila recimo en del jhavnih del za klošarje, tako kot so za invalide...vse se bi dalo rešiti, vsaj toliko da se postavijo na noge, dalje pa naj se znajdejo..samo potem so še odvisnost od alkohola in tako dlaje...tole je težko, da košar hodi delat...kdo bi pa hotel odvisneža od alkohola na svojem delovnem rajonu..mislm da čisto noben delodajalec....prvo kar bi pač morali narest bi bilo to da bi se odvadili alkohola..ampak to je dolgotrajen postopek in še država nebi financirala, ker jo bolj skrbi kako se bodo z vzpenjačo lahko turisti vozili na ljubljaski grad in kako so bogu ljudje v darfurju, namesto da bi poskrbeli za teh par socialnih problemov pri nas.......

dodala bom še to, da pač vem da znajo bit kakšni klošarji res vzkipljivi in zadirčni, ampak tako jih je anredilo življenje...men se tud za malo zdi, ko pride mimo baba v krznenem plašču in z dior torbico, pa gucci čevlji, in ga tudi ne pogleda, pa bi mu komot dala 1000, ki se ji nebi poznal sploh......

http://24ur.com/bin/article.php?article_id=2001334
tuki piše kolk je brezdomcev

http://24ur.com/bin/article.php?article_id=2049398
tukej kolk postelj imajo

http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3067362
in ugotovitve v kanadi
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ANGELgirl »

Hm..Purple bitch lepo, da imaš o klošarjih lepo mnenje.Vendar očitno še nisi imela slabih izkušenj z njimi in se še z nikomur nisi pogovarjala. Tisti klošarji, ki so izgubili službi in niso mogli dobiti nove...Kaj pa zavod za zaposlovanje?Če se ne motim so potem tudi upravičeni do socialne podpore, kajne?Večina klošarjev, ki jih jaz poznam so alkoholiki že kar nekaj časa preden so prišli na cesto.So jih starši ali pa življenski sopotniki vrgli na cesto, ker nobena stvar ni več pomagala, da bi jih spravili v red.

Nekaj najhujšega kar se mi je pa lahko zgodilo, ko sem na cesti srečala svojega bivšega sošolca, ki je prosil za denar.Njega so pa mamila čisto uničila.Groza!

P.S. Sicer pa kar pogosto dam denar, če ga seveda imam.
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
maru
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a maru »

ANGELgirl napisal/-a:Nekaj najhujšega kar se mi je pa lahko zgodilo, ko sem na cesti srečala svojega bivšega sošolca, ki je prosil za denar.Njega so pa mamila čisto uničila.Groza!

Men se je isto zgodil. Pred kratkim sem srečala enga tipa, ki je bil v srednji res največji srček in smo ble vse čist nore nanga, zdej je pa ves zapit in zabuhel v faco. :eek:

Drugače pa velikokrat dam keš, sam cigankam se pa izogibam. Halo??!!
Vsaj ne me fehtat z najnovejšimi najkicami na nogah!!!
Čudovito je bilo, da so odkrili Ameriko, še bolj čudovito bi bilo, da bi jo zgrešili.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ne lepo mnenje, realno mnenje, ker niso to kar mislijo ljudje da so...in sem se že pogovarjala z njimi, imela sem tudi kakšen konflikt, pa kaj, seveda je človek živčen če neve, ali bo lahko danes kaj jedel/pil, ali bo to šele čez tri dni...klošarji so povečini odvisno od mimoidočih in če jih še ti zatirajo bodo res izumrli vsi skupaj..tega pa si jst nekako ne želim no, ker so tudi ljudje in imajo isto pravico živet in vse druge pravice kot mi...zavod za zaposlovanje pa itaq tud nebi rad alkoholikov pošiljal na delovna mesta......
treba je o klošarjih malo pšremislit sistem, šele potem obsojat...
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

joj, ne dam klošarjem, ker me vedno fehtajo isti, pa še pir majo v roki al pa vino tm na klopci. sj očitno dost dobijo - pa si namest da bi si kupl sendvič kupjo alkohol. prov, njihov problem. sam dokler nam mela svojih dohodkov in me bosta žvela fotr in mt (s sploh ne visoko žepnino) jim js dnarja nam dajala. sploh je pa tko, da ne veš a res rab denar al ne (namigujem na tiste, ki sedijo na čopovi in majo s sabo kartone na katerih je napisan, da so lačni in ne vem kaj - takim tud ni vsem za verjet pomojm).
še hujši so mi pa ti romi - enkrat smo ble s sošolkami v meku, pride en romski froc 10 let str fehtat dnar in nam kaže kopijo enga dokumenta kako njegov bratec rab operacijo in bla bla bla. sm mela ravno en drobiž v rok in mu dam ene 200sit. pol gremo pa domov in ga vidmo spodi v meku kako se baše z big macom. ej, mi je zavrel. od takrat naprej ne dam več, sploh ne romom :evil:
Odgovori