Matura [Združena tema]
blek..matematika? kaj je že to?
Jst se bom jutr začela učit...danes še uživancija
FairyAngel... ja mislim, da je to to...sam k vi še namest teme lahk dobite poezijo al neki takega
Hmm..ja na osnovnem je tut slikica...maš prou Petra

FairyAngel... ja mislim, da je to to...sam k vi še namest teme lahk dobite poezijo al neki takega

Hmm..ja na osnovnem je tut slikica...maš prou Petra

Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
-
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
- FairyAngel
- Kofetarica
- Kraj: Svet mojih sanj :)
- Kontakt:
¤MajC¤ napisal/-a:ushergirl napisal/-a:uuu mene pa nekaj zanima. če se v srednji šoli ne učim španskega jezika ampak se učim nemškega kot drugi tuj jezik; a lahko na maturi uzamem španščino?
ja. pač nimas priprav. ampak sam pises ko je datum.
V tem primeru mora vaša šola nuditi to ... ali pa te pošljejo drugam. Pri nas npr. ne moreš delati filozofije, zato lahko greš na drugo gimnazijo opravljat ta predmet. Če pa želiš iti študirat španščino pa pri omejitvi obvezno potrebuješ ocene, zato je bolje, da jo imaš kot predmet. Kar nekaj dijakinj z naše šole ni vpisalo španščine le zato, ker je v šoli nimamo in bi bile prikrajšane za procente pri omejitvi.

Tiavanna, Cankarjeva Lepa Vida?

legally blonde napisal/-a:tinna19 napisal/-a:a katera morda ve, kako to poteka pri matematiki???
so vprašanja deljena, da dobiš enega iz 1. enega iz 2. , 3. ali pač četrtega letnika?
ali je tudi možnost, da dobiš dve vprašanji iz istega letnika??
dobis karkoli. Pa mislm da so sam 3 uprasanja (?)
Da, vprašanja so 3, dobiš pa lahko karkoli ... V maturitetnem katalogu imaš vsa vprašanja (tako za osnovni kot za višji nivo). Jaz se bom učila samo iz tiste knjige Zbirka odgovorov na ustna vprašanja iz maturitetnega kataloga za matematiko, ker mislim, da je to čisto dovolj. Zbrani so vsi odgovori, čeprav se mi zdi, da pri nekaterih preveč komplicirajo. Upam, da lahko na ustnem to bolj po domače razlagamo.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
kwa pa je scena d uzameš španščino če je sploh nimaš, mislm ko lah tok znaš d maturo nrdiš....ok, mejbi nism dojela...sam pomoje je to dost risky, pa še ne vem če lah to vzameš, če je nimaš...
ja za anglo je 100% tko kt sm napisala...tut slikca je na osnovnem...
pol za mto tista naloga s kompleksnimi k je bla na osnovnem..lahka, tko d te navjo razvelavl, vrjetn tisto na višjem...
ustni za mto pa sam wtf....ker mi smo kao pr pouku 1x delal vaje pa smo melalistke iz prejšnih let...in maš lah čist pomešan lah pa kj podobnga...tok d je čist odvisen od sreče...
drgač pa tiste knige k so kao za mto ustni...res je ful zakompliciran napisan, pa tut ni rečen d bodo ista vprašanja...tko d sm se js začela sprašvt če ne bi blo drugač bolš d bi šla skos zvezke...
ja za anglo je 100% tko kt sm napisala...tut slikca je na osnovnem...
pol za mto tista naloga s kompleksnimi k je bla na osnovnem..lahka, tko d te navjo razvelavl, vrjetn tisto na višjem...
ustni za mto pa sam wtf....ker mi smo kao pr pouku 1x delal vaje pa smo melalistke iz prejšnih let...in maš lah čist pomešan lah pa kj podobnga...tok d je čist odvisen od sreče...
drgač pa tiste knige k so kao za mto ustni...res je ful zakompliciran napisan, pa tut ni rečen d bodo ista vprašanja...tko d sm se js začela sprašvt če ne bi blo drugač bolš d bi šla skos zvezke...

- FairyAngel
- Kofetarica
- Kontakt:
rammsteingirl napisal/-a:drgač pa tiste knige k so kao za mto ustni...res je ful zakompliciran napisan, pa tut ni rečen d bodo ista vprašanja...tko d sm se js začela sprašvt če ne bi blo drugač bolš d bi šla skos zvezke...
Zakaj pa bi jih potem dali v katalog, če ne bodo ista?

Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
FairyAngel napisal/-a:Tiavanna, Cankarjeva Lepa Vida?Vse kar imam na seznamu o tej Vidi je slovenska ljudska Od lepe Vide ... Prešernove pa sploh nimam. Ali nimamo na ustnem delu istih stvari? Nam je profesorica v šoli dala seznam del, ki jih moramo vedeti, v veliko primerih je možnost "ali eno ali drugo", tako, da sem zdaj naštela 53 različnih del, ki jih moramo poznati. Vi niste dobili tega? Ali pa ne govorimo o slovenščini ...?
Tole sem za dramaturgijo potrebovala, ne za slovenščino.

Anyway, odpisala sem dramaturgijo...wiii. Pa ful mi je šlo dobro.

Tko da zdej sem končala kar se pisnega dela tiče.

- FairyAngel
- Kofetarica
- Kontakt:
Tiavanna napisal/-a:Tole sem za dramaturgijo potrebovala, ne za slovenščino.
Anyway, odpisala sem dramaturgijo...wiii. Pa ful mi je šlo dobro.
Tko da zdej sem končala kar se pisnega dela tiče.
Aja ... Še dobro, ker sem že mislila, da imam v glavi gromozansko črno luknjo.