Pred kratkim je ena moja prijateljica naredila samomor..
Res kruta zadeva samo res mi ni jasno zakaj ljudje pomislijo na to. zakaj se jim zdi, zapustiti svet, najboljsa resitev iz tezav? Da bo s tem vse reseno...Le kako in zakaj tako?
Je kdo izmed vas ze pomislil na kaj takega?
+ (združena tema)
Taddo napisal/-a:Samomor iz ljubezni... Vaše mišlenje o tem ?
Popolnoma resno ne..da bi dejansk bla prpravljena to naredit!
Sm pa že pomislila tko bežno, k sem mela pred parimi leti ful bad trenutke.
Mislim, da se taki počutijo na svetu odveč, ne vidijo smisla, ker vse kar najdejo je bolečina...in pol se strga...
ne zamert tisti ki je na to pomislu sam men se zdi da taki ljudje ki to pocnejo,pa jih ni malo, to nardijo iz razloga ker so malo prevec razvajeni. vse jih gre lepo pol pa pride kriza in ne znajo iz nje in pac pomisljo na samomor. ne recem da to nardijo vsi ampk nekateri pa...
nekateri pač mislijo, (če jih npr.: zapusti fant ali punca), da jih več nihče nima rad, in da bi bli vsi veseli če jih več ne bi blo na svetu. mogoče pa je še kaj drugega v ozadju, o čemer mi ne vemo..... jaz sem tudi znala tako razmišljat, ampak na samomor pa niti mislila nisem.....po mojem se vse da rešit, in če potrebuješ pomoč, se samo moraš obrnit na nekoga, ki ti bo zagotovo pomagal....
Žal je tako,da ko si žalosten(ali celo v depresiji)se ti zdi vse obupno in bi najraje umrl.Nekateri ostajajo samo pri misli na to drugi to res storijo.Odvisno je tudi od človekove volje:ali si optimist ali pa pesimist.Pesimist pa vidi svojo situacijo še bolj črno kot je.Sama sem optimistka ampak sem zadnje čase veliko žalostna ter imam občutek,da bolj slabo kot je ne more biti.Vendar mislim da to pri meni ne bo trajalo dolgo ter da je to "popraznična kriza".Vendar vseeno imam v sebi neko praznino,kot da mi nekaj manjka.
Samomor(ali kakršen koli način samouničenja)ni način!Takemu človeku je potrebno prisluhniti vendar nekateri to tako zelo skrivajo(da so obupani)da jim ne moreš pomagati,ker za njihovo stisko ne veš.
Moje sožalje! Ne vem kakšne razloge je tvoja prjatlca mela, kr je to odvisno od človeka! Sam d to nardiš rabš velik poguma in res ne vidš več drugega izhoda! Na koncu ti je vseen kolk ljudi boš s tem prizadel! Takim ljudem je ponavad ful hudo!
"No laws. No limits. One rule. NEVER fall in love."
sm ze ene parkat pomisnla.
js u teh trenutkih k sem cist na dnu in razmisljam in tuhtam in pridem do odgovara da ljudem okoli sebe samo povzrocam tezave, probleme brez katerih bi dost lazi zvel
Na to še nikoli nisem niti malo pomislil in tudi pomoje nebom, saj me v življenju čaka precej dobrih stvari....Zakaj bi torej to zamudil....
Če pa katero morda kdo razočara pa se zagotovo najde tudi kdo, ki vas potolaži in popelje proti izhodu iz krize. Samo brez skrbi in z nasmehom v nov dan.
The best way to have a good idea is to have lots of ideas.
Mark napisal/-a:Na to še nikoli nisem niti malo pomislil in tudi pomoje nebom, saj me v življenju čaka precej dobrih stvari....Zakaj bi torej to zamudil....
Se strinjam. Včasih k ti je hudo, pa ti gre vse nekam, pa recmo pomislš na samomor, ampak čez par mescou, k ti je pa ful dobr, pa vidš kaj vse bi zamudu, če bi ga tkrt naredu.
Kitten, a to una iz Bršljina?
Nekoč ni dolgo še tega v deželi res ne vemo kje živela je čebelica imela lepo je ime...
Kitten napisal/-a:Prd kratkim je ena moja prijateljica naredila samomor.. Res kruta zadeva samo res mi ni jasno zakaj ljudje pomislijo na to. zakaj se jim zdi, zapustiti svet, najboljsa resitev iz tezav? Da bo s tem vse reseno...Le kako in zakaj tako? Je kdo izmed vas ze pomislil na kaj takega?
Eni pac ne vidijo vec izhoda... tudi jaz sem v eni situaciji pomislila na to, vendar sem si rekla, da ne smem biti tako egoisticna, moram biti mocna, preziveti situacijo, ki se je zgodila in pomagati bljiznjim, da bo tudi njim lazje.
Se zgodi, da pomislis, samo potem je vse odvisno od karakterja in voljo in pa predvsem tvojega razmisljanja.
jaz sem se že hotla ubiti... v prvem leniku, sem mela resne probleme sama s sabo, in če ne bi bilo mojega najboljšega prijatelja mene tud ne bi več bilo... mel je izjemen čut, da me je poklical ravno v trenutku ko sem si hotla žile sporezati, tak ka se lahko samo njemu zahvalim da sem zdaj živa in srečna...
no zdaj če gledam nazaj, mislim, da se ne splača delati samomora, ker vedno je nekaj, za kaj se splača živeti, če ne drugo jutro, ko te zbudi sonček...
tak ka kaj naj vam rečem... uživajte življenje ion ne mislit na to da bi se ubile!!! ni stvari, ki jo bolj obžalujem kot ta, da sem hotela oditi...
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Da nekdo naredi samomor mora bit že res ful v bedu in res ne idi več izhoda in svetlobe.
Priznam da sem velikokrat pomislila na samomor, a nikoli poskusila.....nekako se imam preveč rada da bi sama sebe uničila.
Sicer pa je življenje tako ali tako prekratko, zakaj bi si ga krajšai še sami....vedno moramo sprejeti dobro in slabo. In kot pravijo, da za dežjem vedno posije sonce......v življenju moraš biti mal optimista, če ne te potolče
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti. Jean de La Bruyere
jst moram priznat da sem ze pomislil na to, hm, sem tudi hotel narest samomor pa me je vedno zmanjkalo v hlacah. enostavno nisem videl resitve iz vseh problemov tako, da se mi je samomor zdel kot najboljsa resitev...
...ja nemam vise razloga zivjeti bez tvoga imena... 14/8/2005