Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

el bou napisal/-a:jz se ze celooooo noc to zgodovino ucim.... znorela boooooom....
:bussi: bošček. Sej bo res kmal mim pa boš lahk uživala.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objava Napisal/-a *ange|* »

el bou napisal/-a:jz se ze celooooo noc to zgodovino ucim.... znorela boooooom....

Ojoj... zdele mam pa jst slabo vest, ker se učer nism skor nič :? Zato sm pa danes že zgodj začela :razz:
Ko bi usaj vedli katere bodo jutr ...ma usaj en naslou ... :roll:
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
Uporabniški avatar
evie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a evie »

No, punce, še neki me zanima...je možno, da je kriterij pri matematiki za pozitivno oceno več ko 55%? Če vse pravite kk vam je blo easy... Al je določeno, da je 50procentni kriterij, če pa je cela generacija tok slabša pa se pol samo povprečje vseh zračuna in je lahk še manj ko 50%...? Al kako je s tem? Je sploh kriterij bil že kdaj več ko 55%? :eek:
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

jah js sicer ne vem, sam se mi pa ne zdi logično, da bi blo za dvojko treba več kot 50% ... ne vem če je blo to kdaj v praksi. tud v šoli, ko smo kdaj mel zlo dobre ocene (pri kkšni glasbi) ni pol kr zvišala kriterija, da ne bi mel tok lepih ocen. sicer pa ne skrbi, če teb ni blo lahko, sigurno nisi bla edina od neki čez 20.000 maturantov (al kolko nas je), tko da je vseen možno, da nižji kriterij bo, višji pa no way :)
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica

Ej nič bat glede matematike. Pr nas je full folka reklo, da je bilo težko...nevem no. Meni sicer ni bla težka, sm pa dost stvari zajebala (recimo sm mela postopek prou pa rezultat nrobe pr velik nalogah...). Pa kriteriji so blizu 35 % za 2. Tko, da tut , če je bila večini dokaj lahka ne verjamem, da se bo kriterij zvišau za 20% ... ni šans.
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Ampk a pol se kriterij zniža tud za ostale ocene al sam za dvojko? :?:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
Uporabniški avatar
evie
Sramežljivka
Sramežljivka

urszika napisal/-a:jah js sicer ne vem, sam se mi pa ne zdi logično, da bi blo za dvojko treba več kot 50% ... ne vem če je blo to kdaj v praksi. tud v šoli, ko smo kdaj mel zlo dobre ocene (pri kkšni glasbi) ni pol kr zvišala kriterija, da ne bi mel tok lepih ocen. sicer pa ne skrbi, če teb ni blo lahko, sigurno nisi bla edina od neki čez 20.000 maturantov (al kolko nas je), tko da je vseen možno, da nižji kriterij bo, višji pa no way :)

Sej tud po moji logiki več ko 50% kriterij neb smel bit... Eh...si že vse možne kriterije računala kok procentov mi bo ratalo skup spravt... :wink: Se bo treba za ustne super naučit pol mi dvojka ne uide. :) Aja, pa menda nas je maturantov nekej čez 11.000 tak da upam, da jih je vsaj par tisoč takih antitalentov za matko ko sem js. :wink:

Gemini, js mislim, da se pol kriterij za vse ocene zniža, če se tud za dvojko...
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Ma...kje ste sploh slišali, da se kriterij viša? :eek: Jaz še nikoli nisem vidla česa takega. Sicer pa...pri nas je blo tut tko, da so vsi govorili kok jim je blo lahko in oh in sploh...rešli so pa po 6, 7 nalog. Tako da...pomojem ne bo lih tričetrt generacije pisalo 100%. :) Pa uni z maturitetnega so vsi rekli, da jim je šlo zlo slabo (jaz zdej seveda govorim za našo šolo) In poleg tega...sej je vsako leto junijska matura iz matematike precej lahka...pa je kriterij vedno bil tam okrog 40%. Tko da pomojem...ni lih neke panike. Chill. :)
Zdej se pa jaz zgodovino gulim...Kok je teh datumov butastih. :roll: Pa Slovenci v prvi Jugoslovanski državi... *bruh*
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

evie napisal/-a:
Gemini, js mislim, da se pol kriterij za vse ocene zniža, če se tud za dvojko...

superca :tanz: a se komu kej sanja kaki so bli lan kriteriji za ocene?
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

Ja mene tut zanima, kolk procentov je za 4? No sej to se itk ne ve, sam tko, kolk je blo kej v preteklih letih?
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Mislim, da je blo lani 41% za dva...ostalo pa ne vem. Sam lanska matura je bla za moje pojme (pa sem les za matematiko) RES lahka. Zlo lažja od letošnje.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

aja ups... 11.000 nas je (pomojm sm js gledala po tem kolk se jih je vpisal na fakulteto za naslednje leto) :D
no evo, ni treba skrbet, sploh če so rešl 6,7 nalog. še js sm vse rešla in sm skor šur da bom povsod dobila vsaj pike za postopek, ker mam vsaj tega prov, če že rezultat ne.
sicer še vedno ne vem, a majo vsako leto izhodiščni kriterij pod 50% in ga pol če je treba, spreminjajo z Gaußovo krivuljo, al kako to gre... sj pomojm tud ne bomo zvedle, sam js sm se kr naenkrat začela obremenjevat s tem, pa s pikami od seminarske in vaj za gefo, da bi si hipotetično oceno zračunala. namest da bi se gefo učila :evil:

vso srečo jutri vsem na zgodli!
Uporabniški avatar
evie
Sramežljivka
Sramežljivka

Tiavanna, sama še tud nisem slišala, da bi se kriterij lahk zvišal, če so mature dobr napisane, sam me pa samo zanima, če je to sploh možno..?
Sicer ne vem kaki so bli kriteriji lani, vem pa da je bil leta 98 kriterij za 2 znižan na 38% k takrat je naša profesorca za mat delala maturo in nam povedala... In to je bil baje najnižji kriterij do zdej...
estrella19
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a estrella19 »

Punce, ko so znani rezultati mature se iz njih nardi gaussova krivulja. to pomen, da zmerej 2% folka pade in 2% folka nardi s 5. pol jih ne vem točn kuk, -ampk men se zdi d mal čez 30%- (x%) nardi z dve in istu x % s štiri. ostalih je največ in nardijo s 3. to je gaussova krivulja. očitno so bli rezultati lansko leto tok nizki, da sta 2% tistih k so padl mel manj k ne vem...35%,41%, kokr je pač blo. tko nekak.
se prav..teoretično se lahko zgodi, da bi biu kriterij clo 70% - v primeru da bi samo 2% maturantov pisalo manj k 70%. ampk u praksi je to pomojm skorej nemogoče.

uglavnm - kriterij za 2 je vsako leto odvisn od 2% populacije k nardijo najslabš..... :roll:

pa ne se sekerat punce, boste vidle julija, da niste v tistih bogih 2%...cheer up! :razz:
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica

Tiavanna napisal/-a:Zdej se pa jaz zgodovino gulim...Kok je teh datumov butastih. :roll: Pa Slovenci v prvi Jugoslovanski državi... *bruh*

Same here... Slovenci v prvi Jugoslovanski državi je pa ja najlepša tema no :D Rimsko nemško cesarstvo je *dvojni bruh* :evil:
Ne se učit datume no...plonkce na pisat pa v modrček dat... :D
Zaklenjeno