nedolžnost?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

pri katerih letih ste izgubile nedolžnost?

je še nisem
420
25%
14 ali manj
73
4%
14 - pod 16
350
21%
16 - pod 18
455
27%
18 - pod 20
230
14%
20 - pod 22
77
5%
22 - pod 25
55
3%

Skupaj glasov: 1660

*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

pehta napisal/-a:Sistem vrednot je popolnoma porušen.

s tem s epopolnoma strinjam..dandanes ljudje res neznajo več ceniti ničesar..vswaka stvar, ki je nekoč pomenila veliko, danes ne pomeni nič...
pehta meni je žal!sicer ne tako, d abi zdaj objokovala in obžalovala mojo izgubo nedolžnosti, a vseeno mi ni prijetno ko se spomnim nazaj..ker, glede na to da je bil to moj bivši fant, ni bil vreden tega mojega koraka h ženskosti.sem bila pač mlada in firbčna i se je zgodilo...pripomogel pa je tudi vpliv okolice in mojih "kolegic" name--žal, in vem d ana veliko punc, tudi danes vplivajo kolegice, ki slučajno niso več nedolžne (pa se imena tistega ki jim je nedolžnost vzel sploh ne spomnijo, ampak zgubit je nuja!)
in potem valda vedno večji pritsik in vprašanja in delanje norca če si pri 16 še devica..ja takšno je danes življenje :roll:
sicer pa zdej če nekomu sede zgubit nedolžnost pijan in zadrogiran in v bakusu na poscanem wcju-zakaj pa ne?!lahko da se bo imel stokrat bolje in lepše in bo z ljubljeno osebo, kot pa nekdo ki bo nedolžnost zgubil v posteljici doma, posejani z vrtnicami..vse je odvisno od vsakega posameznika, kako mu pač paše..in če punce ne obžalujejo hvala bogu-zakaj pa bi mogle, če se jim je dopadlo in so imele pravega ob sebi.
in skomentirala bom malo še tvoj zadnji sestavek..
nedolžnost za fante ni najlepše darilo-brez skrbi...no kakor za koga, vendar dandanes so fantje kvečjemu samo veseli ker imajo to čast in ker imajo ratzlog za hvaljenje pred svojo populacijo..torej jest si nekako predstavljam, da je za kar veliko fantom ženskina nedolžnost kvečjemu zadetek na lotu, kot pa kakšno prelepo romantično darilo...hvala bogu, pa za tiste ki si to res tako vzamejo!
sicer pa, sva ugotovile da je sistem vrednot porušen..se pravi je s tem porušen tudi pomen izgube nedolžnosti, kajne?!nič ni več tradicionalno, ampak se vse premika modernejšemu svetu naproti..ženske zelo zgodaj zgubljajo nedolžnost, veliko je pritiskov iz strani kolegic, medijev itd...tukej čisto nič ne moreš pomaagt..lahko se samo ne sikiraš in uživaš svoje življenje, tako kot si si ga postlala-in upam da čimbolje in lepše :wink:

brez zamere, nič nisem nesramna, pišem samo moje mnejne :)
u_k_i
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a u_k_i »

okej se strinjam s pehto pa purple... okej meni ni žal za prvega, čeprov nisva več skupaj in do zdaj je še vedno bil on moja največja ljubezen.

mi je pa grozno poslušat mlade frkljice, ko razlagajo s kolikimi so že, kje vse,... jaz še z mojim ne bi na poscanem wcju kaj šele s kar enim, po možnosti nezaščiteno, pa ... blek...popolnoma preveč paranoična glede raznih bolezni, pa popolnoma preveč se cenim... resda vsaka po svoje, da ne obsojam takih ljudi, ampak razumem jih tudi ne.... sploh tistih,ki pravijo da so se hotele nedolžnosti "znebit"... sama sicer nedolžnosti nisem smatrala za nek "dar fantu", sem pa blazno vesela, da je bilo prvič lepo, nežno, s svčkami,ki so gorele okoli, lepo, da je bil pozoren in da sem bila vanj noro zaljubljena :P
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Frenkie »

*purple bitch* lepo si to napisala. Sploh pa zelo resnično!

Pehta to kar ti govoriš je vse lepo in prav, vendar ti moram reči, da ti živiš v iluziji.

pehta napisal/-a:A nikoli niste pomislile, da bi vašemu ''pravemu'', dolgoročnemu partnerju s svojo nedolžnostjo lahko podarili najlepše darilo.

Glupo se mi zdi razmišljanje, da se odločiš čakat z sexom samo zato, da lahko rečeš da si fantu z svojo nedolžnostjo darovala nekaj najlepšega. Če bi se kadarkoli odločila čakat z sexom potem bi se za to odločila zaradi sebe, ne pa zaradi tipa. Sexu se priprisuje prevelik pomen in ne razumem žensk in tipov ki tako razmišljajo da je nedolžnost/sex najlepše darilo ki ga lahko partnerju daš. Velik več je pomembno darilo v smislu, da si zvesta, prijazna, spoštljiva, da znaš cenit nekatere stvari v zvezi… Dvomim da te bo moški bolj spoštoval in cenil samo zaradi tega ker je bil pač on tvoj prvi. Sex je lahko en trenutni užitek, lahko tudi velik dokaz in občutek ljubezni, ni pa nekaj z čemer bi se lahko izgraditi lep in dober odnos.

pehta napisal/-a:Ni mi pa jasno, da izgube nedolžnosti v alkoholiziranem stanju, na enonočnih avanturah, zabavah in koncertih, ali pa v enotedenskih ''zvezah'', ne obžalujete.

Brezveze je zdej tuhtat, razmišljat in se kesat za nekaj kar sploh ni temelj nekaterih stvari v življenju. Iskat nekega pravega tipa s katerim boš doživela svoj prvi sex je brezsmiselno, ker se ti lahko zgodi da v vsem tem iskanju nikoli ne boš najdla pravega. Itak pa dober sex in prijetne izkušnje pridejo šele kasneje.

purple bitch napisal/-a:sicer pa zdej če nekomu sede zgubit nedolžnost pijan in zadrogiran in v bakusu na poscanem wcju-zakaj pa ne?! lahko da se bo imel stokrat bolje in lepše in bo z ljubljeno osebo, kot pa nekdo ki bo nedolžnost zgubil v posteljici doma, posejani z vrtnicami..vse je odvisno od vsakega posameznika, kako mu pač paše..in če punce ne obžalujejo hvala bogu-zakaj pa bi mogle, če se jim je dopadlo in so imele pravega ob sebi.

Ja točno tko! Kok primerov poznam ko so ženske čakale in načrtovale prvi sex, pol so pa čist depresivne ratale, ker so imele prevelika pričakovanja.

Vsaka ženska mora imet pri sebi razčiščene nekatere stvari, zato da ji potem ne bo žal. Ne vidim nikakršnih prednosti in ne slabosti če čakaš z sexom ali pa ne. Če se nekdo odloči čakat, naj to počne zaradi sebe. Če se pa odloči na hitro to narest, naj bo to tud zarad sebe, vendar naj se zaveda nekaterih stvari, tako da ne bo potem jockanja in obžalovanja.
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Frenkie »

Aja pa še neki sm pozabla oment.

Zelo odvisno kako gledaš na te vrednote. Men se zdijo današnje vrednote veliko boljše kot prej. Zakaj? Zato ker danes mladina veliko več ve o sexu in zaščiti kot pa pred 20 leti, ko so veljala stroga pravila in je bilo vse v povezavi z spolnostjo en velik tabu.

Verjemi, tud prej se je sexalo, le da se tega ni govorilo okoli kot zdej.

Dans veljajo čist drugačna, po mojem mnenju boljša, pravila. Dans ženske, kljub temu da začnejo zgodi sexat, majo vseeno boljšo izobrazbo in si ustvarijo boljšo kariero kot pa ženske 20, 30 let nazaj. Tako da jst na te vrednote ki so veljale prej, zelo skeptično gledam.

Prej ženske niso čakale z sexom zato, ker so znale bolj ceniti nekatere stvari, ker so ble bolj spoštljive, bolj moralne... amapk zato ker si tega niso upale počet, saj so veljala stroga pravila doma, v družbi, šoli... in si ful hitrej prišel na slab glas kot dans.

Prej je ženska mislila, če se je dol dala z enim tipom, da je primorana, da z njim ostane za vedno.
Kr neki no :?
debilka
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a debilka »

Pehta fajn si tist napisala, Purple bitch ti pa isto! :gut: Jst sm istega mnenja kar se vrednot tiče danes. Kar se pa mladine tiče, je dans čist drugače kot včasih...se mi zdi da je bil večji filing včasih, ko si se pogovarjal o tem, pa čeprav je bla TO FUULLL TABU TEMA, kot pa dans ko ti vsak malinovc pametuje o sexu pa je star 14 al 15 let pa blage o življenju nima, in bi sam f...! Ma nevem več kwa bi še rekla...mal je takih tipov ko cenijo nedolžnost, kwečjemu se ti še v faco smeji tip če nisi, pa te podjebava za koga se šparaš češ...in ti s tem da vedit da bi te sam "podrl" in to je to.FUCK THAT! Jst že nism podlegla niti kolegicam, niti takim debilom...pa sm prvič pr 22-tih in mi ni žal da sm tak pozn :D Prav fajn se mi zdi, še posebi zato kr se je tip trudo...pa ni blo svečk, pa romantične večerjice...and stuff like that...pa mi je blo vseen fajn, kr vem da me ma full rad jst pa tud njega! :hallo:
_vanessa_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a _vanessa_ »

Frenkie napisal/-a:Aja pa še neki sm pozabla oment.

Zelo odvisno kako gledaš na te vrednote. Men se zdijo današnje vrednote veliko boljše kot prej. Zakaj? Zato ker danes mladina veliko več ve o sexu in zaščiti kot pa pred 20 leti, ko so veljala stroga pravila in je bilo vse v povezavi z spolnostjo en velik tabu.

Verjemi, tud prej se je sexalo, le da se tega ni govorilo okoli kot zdej.

Dans veljajo čist drugačna, po mojem mnenju boljša, pravila. Dans ženske, kljub temu da začnejo zgodi sexat, majo vseeno boljšo izobrazbo in si ustvarijo boljšo kariero kot pa ženske 20, 30 let nazaj. Tako da jst na te vrednote ki so veljale prej, zelo skeptično gledam.

Prej ženske niso čakale z sexom zato, ker so znale bolj ceniti nekatere stvari, ker so ble bolj spoštljive, bolj moralne... amapk zato ker si tega niso upale počet, saj so veljala stroga pravila doma, v družbi, šoli... in si ful hitrej prišel na slab glas kot dans.

Prej je ženska mislila, če se je dol dala z enim tipom, da je primorana, da z njim ostane za vedno.
Kr neki no :?

u bistvu se čist strinjam s tabo...

in za komentar ko je napisala da nam ni žal...men osebno res ni ker nikol nism pričakovala nč več od njga in sva mela zadeve popolnoma razčiščene....da bi pa čakala do poroke ''kot darilo'' se mi pa ne zdi smiselno...u bistvu odvisno kakor za koga...če ti je kul tok časa čakat pol pa ok..... men osebno ne
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

pehta napisal/-a:A nikoli niste pomislile, da bi vašemu ''pravemu'', dolgoročnemu partnerju s svojo nedolžnostjo lahko podarili najlepše darilo.
Vcasih je blo to, da se je zenska nedolzna porocila, bilo darilo zato, ker je moski lahko vedel, da nima spolnih bolezni, pa da ni z drugim noseca.

Pa kot je ze ena zenska omenila, ce tako dolgo caka, ima ponavadi prevelika pricakovanja od seksa in bo razocarana.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

pehta napisal/-a:Moram rečt, da me prav čudi, kako skoraj vse po vrsti zatrjujete, da vam ni nič žal, pa čeprav s tistim tipom niste več. A nikoli niste pomislile, da bi vašemu ''pravemu'', dolgoročnemu partnerju s svojo nedolžnostjo lahko podarili najlepše darilo.
Namesto tega pa zganjate patetiko z kao (kakor) romantičnimi večerjicami ob svečkah, kupujete razne medvedke (ki naj bi bili dokaz ljubezni in ljubkosti), vabite fante na ogled romantično pocukranih filmov (ob katerih se vaša čustva kar topijo), na pomolih in skalah ''romantično'' v dvoje opazujete sončne zahode, pišete verze in mu jih pošiljate v simpatičnih pisemčkih, vse našteto kot izkaz povezanosti in ljubezni.

Pri tem pa pozabljate, da bi bila nedolžnost najlepše darilo za vsakega iskrenega fanta. Sam, okej, če je ni več, je pač ni več, to je jasno. Ni mi pa jasno, da izgube nedolžnosti v alkoholiziranem stanju, na enonočnih avanturah, zabavah in koncertih, ali pa v enotedenskih ''zvezah'', ne obžalujete.
Sistem vrednot je popolnoma porušen.

pehta,
vse lepo in prav, vendar...

jaz sem iskren fant, vendar zame dekletova nedolžnost ne bi bila najlepše darilo. njeno najlepse darilo zame je, da me spoštuje, mi zaupa, da jo vidim srečno ob sebi, da me osrečuje, da me tolaži, ko/če je potrebno, zame je največje darilo ona sama. pa naj je prišla v razmerje z mano nedolžna ali ne.

kot sem že dejal, mene preteklost žensk oz. kvantiteta njenih bivših hebačev ne zanima oz. ni merilo za odločitev, če bom z njo ali ne. pri dekletu mi je pomembno to, kaj je zgradila iz sebe, kakšne ima poglede na svet, kakšna je njena vizija za prihodnost, itd. dejstvo pa je, da tudi seksualnost v preteklosti vpliva na njen jaz v sedanjosti. in če njen je njen jaz takšen, ki me privlači, je morebitna kvantiteta bivših le plus.

če pa imaš slučajno te obžalovanja vredne ženske za kakorkoli nečiste....obstajajo intimna mila...
Xenna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Xenna »

Točno tako! Pojma nimam kakšno darilo naj bi bila nedolžnost za moškega?? Morda je darilo za takšnega, ki ne prenese kritike :D

Aja, potem pa nedolžna ženska najprej nekaj mesecev itak noče seksat s tipom, potem se nekako spravita k temu in ta ista nedolžna ženska po nekaj letih ugotovi, da ji spolnost z njenim dragim ne ustreza? Ali pa to slej ko prej ugotovi on. In čez nekaj let se znajde na svetu kot samska, brez nedolžnosti. Kaj bo torej ponudila naslednjemu?
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Anchi »

Jz se v veliki meri kar strinjam s Frenkie...in ostalimi, ki trdijo, da nedolžnost ni ravno darilo. Ja, okej, res je lepo, če ženske ni povozu avtobus poln moških in obratno za moške.... razen s tem:
Frenkie napisal/-a:Zato ker danes mladina veliko več ve o sexu in zaščiti kot pa pred 20 leti, ko so veljala stroga pravila in je bilo vse v povezavi z spolnostjo en velik tabu.

Meni se zdi, da je vsa ta ozaveščenost in kao znanje o seksu in zaščiti, katastrofalna med mladimi in na nič kaj višjem nivoju, kot je bila včasih. Najlepše se to vidi po raznih forumih, ko oba spola postavljata taka vprašanja v zvezi z zaščito, da ne veš, a bi se jokal ali smejal. Ali pa nekateri pametno trdijo, da oni pa TOČNO vejo, kdaj majo varne dneve in samo takrat seksajo. In takih ni malo...ogromno jih je.

Pehta, govoriš samo iz strani žensk, kako one lahko dajo najlepše darilo moškemu. Si upoštevala današnje (na žalost) razmišljanje mladih fantov in moških? Jz imam občutek, da se jih vse večje število boji zaplest v resno zvezo z punco, ki je še nedolžna iz enostavnega razloga: to dekle še ni nič izkusilo, tej se bo sigurno scufalo in me bo pustila, ker bo hotla sprobat druge. In seveda tudi obratno, dekle oz. fant, ki ima samo enega partnerja že več let, ji/mu vsi govorijo, da se bo njuna veza sigurno končala, ker še ni sprobal/a druge/ga. To je meni osebno najbolj bolan produkt medijev in vseh mogočih raziskav, ki nam to tupijo v glavo. Kakorkoli, jz takega razmišljanje definitivno ne odobravam, menim pa Pehta, da bi ga ti, pri tvoji argumentaciji o darilih nedolžnosti, morala.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
tjask
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a tjask »

pehta,
vse lepo in prav, vendar...

jaz sem iskren fant, vendar zame dekletova nedolžnost ne bi bila najlepše darilo. njeno najlepse darilo zame je, da me spoštuje, mi zaupa, da jo vidim srečno ob sebi, da me osrečuje, da me tolaži, ko/če je potrebno, zame je največje darilo ona sama. pa naj je prišla v razmerje z mano nedolžna ali ne.

kot sem že dejal, mene preteklost žensk oz. kvantiteta njenih bivših hebačev ne zanima oz. ni merilo za odločitev, če bom z njo ali ne. pri dekletu mi je pomembno to, kaj je zgradila iz sebe, kakšne ima poglede na svet, kakšna je njena vizija za prihodnost, itd. dejstvo pa je, da tudi seksualnost v preteklosti vpliva na njen jaz v sedanjosti. in če njen je njen jaz takšen, ki me privlači, je morebitna kvantiteta bivših le plus.

če pa imaš slučajno te obžalovanja vredne ženske za kakorkoli nečiste....obstajajo intimna mila...[/quote]

hja, morm rečt, da se kr strinjam s tabo :)
pa res je to, kaj če je ženska nedolžna, pa bo pol s tipom, za kerga misl, da je popoln, se poročita in prvič sexata takrt... pol pa ženska ugotovi, da je tip sploh ne prvlač v pojstli in da je ne zadovolji... kaj bo pol s takmu tipim? je pa res, da ni lih kul, če se da pa kr z usakmu po vrst dol ženska a ne... in isto vela za tipe, k pr takih pa res pol ne veš kaj boš staknu pr nemu/njej....
Nikoli ne obupaj nad življenjem, ki je tako kruto... A živeti moramo... Čeprav za nič drugega, prav za lepe trenutke, ki jih je tako malo... A vendar so...
Nouvel
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Nouvel »

zgubila sem jo pri 17...na maturantskem izletu s sošolcem...bilo je noro...tudi danes sva dobra prijatelja kot pred tem.. :wink:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

~NIA~ napisal/-a:sex ni več tak tabu in itak se usi fukarjo okol.. js sexu ne pripisujem drugega kot dobr filing :)
eni pa delate big deal iz tega kda je nevem kaj..

jah sex ma mogoče tud kakšen globji pomen kot pa samo dober filing...mogoče si še mal premlada patega še ne dojemaš čist dobr..tud sama sem pri 16 mislna da je sex vsedrugo, kot pa to kar mislim danes..zame ni to filing, zame je to ena združitev z ljubljeno osebo, oz pač osebo ki mi je všeč in seveda izkazovanje nekega višjega čustva..ok,zdej pač ne štejem zraven sexa za eno noč, to je pač samo filing..a ko si z nekom ki ga ljubiš ti je sex, vseprej kot pa samo filing :wink:
u_k_i
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a u_k_i »

evo sem se lih hotla ob tale Nijin komentar obregnt...

sej res, da sex ni več tabu, pa da je vedno več sexa brez čustev, ampak samo dober feeling..to je pa že mal prehudo zame... tko kot je purple rekla, je to vseen med dvema osebama,ki si veliko pomenita, ki se ljubita, ne pa samo dober feeling.
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
pehta
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pehta »

tjask napisal/-a: pa res je to, kaj če je ženska nedolžna, pa bo pol s tipom, za kerga misl, da je popoln, se poročita in prvič sexata takrt... pol pa ženska ugotovi, da je tip sploh ne prvlač v pojstli in da je ne zadovolji... kaj bo pol s takmu tipim? ....

Prvič, kljub temu, da se folk vsepovprek multiseksično polaga, je iz dneva v dan več ločitev in več otrok razvezanih staršev. Torej najstniški in predporočni multiseks nista nikakršno zagotovilo za uspešno zvezo.
Drugič, ne mi nakladat, da ima polaganje po 1 tednu poznansta ali celo na drugem zmenku kakršnokoli povezavo s potrebo po spoznavanju partnerja, ki naj bi koristilo pri načrtovanju zveze. Takoj se sproba čevlje v trgovini ali pa cunjice, ne pa tipov in bejb.

Sicer pa Pehta nima nič proti predporočnemu seksu in tudi misli, da ni treba nič čakat nekih ceremonij in predstav, ki se jim reče poroka. Sem samo proti multiseksu in promiskuitetni razvratnosti, ko se dolčkajo brez kakršnihkoli globljih in dolgoročnih namenov.
''...vedno veckrat se mi zdi, da je pehta sem postavljena s strani cosmota da se debate razvijajo ker se folk razpizdi.. '' (A.B.)
Odgovori