Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

A Krčan je?! Suuuuuper! Pol sem pa prow napisala. :D
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Milijon je pisalo sam z enimi i-jem se mi zdi, pa eno piko sem prečrtala, pr nekem števniku, pa vejico... se mi zdi
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

Tudi moji občutki so mešani. Ene stvari so šle gladko, druge pa so bile kar nekaj ... :roll: Pa tudi časa bi lahko bilo malo več. Lahko rečem, da sem kar hitro reševala naloge; ko je minilo 45 minut sem imela poleg pritožbe le še nekaj nalog za rešiti, potem pa je čas kar naenkrat tako hitro minil, da sem pritožbo pisala čisto do konca in nisem imela niti časa iti nazaj na stvari, ki jih nisem vedela (ker pri takih nalogah se nisem zadrževala), ali pa vsaj preverit vse skupaj. No ja ... Glavno, da naredim. :D
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

Ja predzadnja je bila ful smotana, pa 4točke. Jst sem dodala -i pri miljon, prečrtala eno vejico, pa eno dodala. Ne vem, to mi je blo ful čudn.
Ja men je blo tut ful malo časa, sploh nism mogla it vse še enkrat skos.
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
evie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a evie »

No, men pa šlo bolš kot sem pa pričakovala. Al mam pa sam tak filing. :D
Ni mi blo tak težko, no... Čeprav tista S-struktura pa zadnja naloga pred pritožbo mi nista bli všeč. :) Sem gledala 5min v un stavek pa nobene napake našla...pol na koncu sam vejico pa piko prečrtala...
No, kdo je reku, da moraš še priloge dodat pri pritožbi? To ni res! Ka bi pa sploh lahk dodal pri tem primeru :?:

Zdej pa k mat...še sploh nisem kej dost delala... :?
estrella19
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a estrella19 »

hmm..js sm tut pr zadnji nalogi i dopisala pr miljon, pa eno vejico sm dala stran, eno dodala..pol sm pa kr še pr "dolarjih" prečrtala d pa napisala t-->tolarji :razz: čeprou ne vem če je tole prou :)

drgač pa za pritožbo..priloge pomojm niso nujne. čeprou js sm dala - kar tri! :oops: in sicer: poročilo društva seizmologov (da je to res potresno ogroženo območje), peticijo krajanov-da so proti pa še zapisnik s sestanka krajanov, kjer so govorl o tej tematiki..tko nekak,no.. :cool:
prošnja se mi je zdela kul..
francija
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Obala

Neprebrana objava Napisal/-a francija »

Vprašanje

Če piše v navosilu- izpiši samo besedno zvezo, ki prikazuje bla bla bla ...
A to besedo pol na dano črto zapišeš z malo začetnico brez pike, ali z veliko in z piko?

Dam primer:
Zagotavljam vam, da vam ob njej ne bo dolgčas. Izpiši, besedo, kjer se vidi, da je besedilo subjektivo.

a) Zagotavljam vam.
b) zagotavljam vam

Katero je pravilno al niso tako kritični glede tega in je vseeno :?:

:banned: :help:
estrella19
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a estrella19 »

pomoje niso tako kritični glede tega, drgač pa..js bi napisala: zagotavljam vam
torej b.
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: *med zemljo in zrakom*
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MissBitch »

jaz bi tud b dala ja... :)

golede slovenščine pa: zajebana je bila, ali občutek mam kar dober... zajebala sem priredje pa odvisnike ker se mi slučajno niso sanjali vezniki za nobene... (saj ne ka sem še tabelo delala glede tega doma!! grr) in pa ovo slovnico... jaz sem dodala i v miljon pa nekaj sem še bvz bluzla... 5x sen ga prebrala pa se mi sanjalo ni kak pa kaj...

drugače pa moja pritožba je brez prilog... jupi... samo mislim ka sen jo kar ql napisala... :?

drugače pa kaj bo bo, zaj se bvz sekirat... zaj se lahko glede mat sekiram!! jupi!
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

sofia83 napisal/-a:
legally blonde napisal/-a:haha, ne to je zato, ker se nasi old spinster prfoksi na gimbez ne da ukvarjat z nami in rajs pise svoje eroticne pesmi, pol pa sam na hitr prebere glavne stavke iz ucbenika :P

Korunova in "Jelen, posili me"? :rofl:

That's the one :wink:

Drugac pa ni blo ful tezko, ce bi se mogoce ucila vec k sam eno uro, bi vedla da se tvorniku pa trpniku rece glagolski nacin, pa uno iz slovarja bi znala poimenovat.
Pr unih napakah sm pa js precrtala piko za 23 pa dodala eno vejico, vec pa nism vidla, ceprov je sigurn blo, ker je bla naloga vredna 4 tocke :P ampak js sm bulla u uno poved pa nism mogla not spravt se ksne vejice, men se je zdel cist u redu pa se spregledala sm, da manka i pr miljon. Ah ja... mene tista Gausova krivulja tolaz :D
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Lj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Naughty grl »

Oooo budala jz, jz pa že k sm besedilo brala sm vidla da je tista številka narobe zapisana in pol pr zadnji nalogi sm takoj sam številko spremenila (namest pike sm dala vezaj) druzga pa sploh nism gledala :stupid:
ah ja no :D
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

francija napisal/-a:Vprašanje

Če piše v navosilu- izpiši samo besedno zvezo, ki prikazuje bla bla bla ...
A to besedo pol na dano črto zapišeš z malo začetnico brez pike, ali z veliko in z piko?

Dam primer:
Zagotavljam vam, da vam ob njej ne bo dolgčas. Izpiši, besedo, kjer se vidi, da je besedilo subjektivo.

a) Zagotavljam vam.
b) zagotavljam vam

Katero je pravilno

Če smo čist natančni, je prav tako, da dobesedno prepišeš besedno zvezo iz teksta - torej v tem primeru Zagotavljam vam (ker je pač začetek povedi in se piše z veliko začetnico, vejico lahko mislim, da tudi spustimo)
Pa to je zelo nepomembno, dvomim, da bodo tu iskali napake :)

Večja napaka je to, da napišeš: z piko :D
Lalama
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lalama »

mya, js sm pa našla 3 napake...pač piko pr 23. letih sm skenslala, pol sm 3 vejce dodala k je biu še en vrinjeni stavek, pa ta i pr miljon...bomo vidl ane :D
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Lalama napisal/-a:mya, js sm pa našla 3 napake...pač piko pr 23. letih sm skenslala, pol sm 3 vejce dodala k je biu še en vrinjeni stavek, pa ta i pr miljon...bomo vidl ane :D

jst sm pa piko prečrtala, dala i v miljon, pa eno vejico prečrtala, eno pa dodala
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

evie napisal/-a:No, kdo je reku, da moraš še priloge dodat pri pritožbi? To ni res! Ka bi pa sploh lahk dodal pri tem primeru :?:

Ma kako ni res če zdej gledam v učbenik in piše, da se pritožbi dodajajo tujdi priloge. Mogoče ni obvezno, se pa dodajajo. V tem primeru bi pa lahko dal kakšna poročila ekologov in drugih strokovnjakov, pa kakšno peticijo...Sej je ena punca gor neki napisala o tem. :)
Zaklenjeno