Jaz sem 8 let jemala Trinovum. Vmes se mi je morda dvakrat zgodilo, da se je pojavila neke vrste vmesna krvavitev (med samim jemanjem tabletk), ker so z leti postale tabletke prešibke zame. Po prenehanju jemanja Trinovuma sem prvo menstruacijo dobila z zamikom par dni, nato se je stanje uredilo.
Po letu dni sem ponovno pričela s KT in sicer z Logestom. Lani aprila sem jih po dveh letih jemanja nehala jemati in menstruacija je normalna (na 22 dni) in krajša kot med jemanjem KT.
Zdaj pa bo počasi čas za otročička...
Torej, nič se bistveno ne spremeni (vsaj pri meni se ni). Lahko le povem, da sem postala manj "sitna", seks je bolj "moker" in tudi večja je želja po njem.
Je pa tudi res, da je moja prijateljica imela ogromne probleme po jemanju KT. Problem je bil v tem, da je začela jemati KT še preden je dobila svojo prvo menstr. Po prenehanju jemanja je izgubila menstr., hormoni so ji ponoreli in je potem morala jesti neke hormonske tablete, ki so izzvale menstruacijo. Po tem se je grozno zredila, kar pa je najhuje so se ji pojavile še ciste na jajčnikih in je morala na operacijo. Takrat so ji rekli, da bo imela verjetno težave pri zanositvi, no, danes pa je ponosna mami 2 letne štručke.