FILM =

!!!!
Pričakovala sem malo, dobila pa še milijonkrat manj! Obup od obupa!
Zdele vam bom dala en nasvet in ne vem, če sem kdaj že dala tako koristen nasvet, kot ga bom zdej dala: tisti, ki niste brali knjige, nikar ne it gledat filma!!!! Ker je res
škoda, da bi šli gledat tako obupen film in da ne bi prebrali knjige. Verjemte mi! In tudi tisti, ki ste že prebrali knjigo, ta film ni vreden 5 tolarjev, kaj šele 1100!!
Če pa boste vseeno šli gledat film: kar nekaj stvari je spremenjenih, veliko zanimivih stvari iz knjige je žal izpuščenih, tudi samo igranje je bedno. Dolgčaaaaas!
Sami veste, kako debela je knjiga in lahko si predstavljate, koliko so lahko sploh stlačli v dve uri in pol dolg film. Stvari so preveč poenostavljene in na hitro razložene, tako da za tistega, ki ni bral knjige, je vse skupaj preveč nametano. Torej, lahko vam samo to povem: žal vam bo, če ne boste prebrali knjige, ker film je preprosto beden.
Meni je bil film tako dolgočasen, da sem začela že počasi spat in ravno v trenutku, ko sem pogledla na platno, je kazalo prometno nesrečo, ko je bila Sophie majhna. Mater, sem mislila, da me bo kap!!!

To je bil edini trenutek, ki me je predramil iz polspanca.
No, edina dobra točka je bil Silas. Dobro je bil odigran, čeprav na žalost (ali pa na veselje) ni tako robusten, kot ga v knjigi prikazuje.
Še končna ocena: od 1 do 10: -2. Več mu ne dam.