Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

Potem pa tako, saj se res več ne spomnim ... :? Saj sem primerjala kako to vpliva na Sonjo in Izidorja. Upam ... Joj, jaz sem že čisto zmešana od razmišljanja o tem eseju ... :cry:
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Ženske, brezveze zdej paničarit. :D
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Saj ... Je kar je. :? Pred nami pa je še vse ostalo, tako da se zdaj moramo maksimalno potruditi še pri tistem.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: *med zemljo in zrakom*
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MissBitch »

*ange|* napisal/-a:
FairyAngel napisal/-a:
gemini napisal/-a:A ni pisal : primerjaj kako vpiliva to.... ?

Tudi meni se tako zdi, nisem pa 100%. :?

:ja: "primerjaj kako vpliva .... na njuna otroka" ...torej Sonjo pa Izidorja...ne pa primerjat njiju dva... :schlaumeier:

Lih zdej sm se spomnila, da sm namesto Katerina Ivanovna napisala Katarina...geezuss... :evil: :wall:

ja jaz tudi!!

seveda, kak klasično jaz!!

v šoli (pri šolskem eseju) pa je bil naslov raskolnikov-razumihin-sonja, pa še naslova nisem vedla prepisati in je kr razkolnikov ven ratal!

tak ka... jaz pa imena in prepisovanje... amen :)
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Spelina »

se da kje dobit rešitve za predmat. preizkus iz slovenščine (slovnica)
Uporabniški avatar
evie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a evie »

Men se je dans sanjalo o tem Marmeladovu. :D Eh..preveč študiram o vsem skup...sem že skor prepričana, da je moj esej čista polomija...

Drugače pa mislim, da je ful odvisno od tega, kaka ocenjevalca dobiš...prvemu se lahk zdi esej za 5+, drugemu pa sploh ne bo všeč.. Emm...pa mislite, da je ful pomembno, če maš dober stil oz. lepo izražanje? Kr po moje, da če ti vključiš vse potrebne odgovore na vprašanje, bi mogu dobit vse točke, kljub temu če npr. ni preveč "pametno" napisano... Al se motim? :)
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

evie, v takem primeru dobiš točke za vsebinsko pravilne odgovore, jih je pa zato manj pri slogu. Ocenjevalci imajo kriterije, ki se jih morajo držati, zato tak velik razpon med dvema ocenama ne more biti. Vsak esej namreč popravljata 2 ocenjevalca in če je med njunima ocenama oz. točkovanjem razlike za več kot 3 točke, potem esej oceni še tretji ocenjevalec.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Tiavanna napisal/-a:Ma jaz sem ju malo primerjala, sam ne neki ful...sem pač napisala, da oba zelo spoštujeta svoja očeta in se zanju odpovedujeta sebi in svojim željam, jada jada...Neki v tem stilu. K ni blo napisano da moraš primerjat...je blo vprašanje 'kako to vpliva na njuna otroka'? Sej je blo tko, ne? ben, kakorkoli...eno krajšo primerjavo sem nardila, pol pa še vsakega posebi opisala malo bolj na dolgo. :)

ja js sm pa najprej ona opisala čemu vsemu se odpovesta zarad napak staršev, pol sm pa na konc podobn povedala kot ti... zdej ko nazaj premišljujem vidm da mogoče pa neki bo no upam da za eno trojko... ker sm bla mal zmedena in js prevečkrat opisujem in naštevam namest da bi kj konkretnga povedala in utemeljila :? upam samo da ne bo tok švoh kot na poskusni

sj rezultatov ne zveš od eseja, samo tisti rezultat od celotne mature za slovenščino ane? ker me nekak pa zanima kok bom pisala :x
tinna19
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: krško

Neprebrana objava Napisal/-a tinna19 »

mene zamima, če je kdo pisal poskusno zgodovino????

in ali so vprašanja kaj podobna vprašanjem iz prejšnjih matur iz ric -ove knjige?????
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

tinna19 napisal/-a:mene zamima, če je kdo pisal poskusno zgodovino????

in ali so vprašanja kaj podobna vprašanjem iz prejšnjih matur iz ric -ove knjige?????

Mi smo zgodovino pisali v šoli - obe temi kot redni test, vendar nam je vpisal le enega. kolikor se spomnim so v eni poli bila skoraj vsa vprašanja ista kot v knjigi, mogoče 3 ali 4 vprašanj ni bilo; pri drugi pa so bila podobna, niso pa bila čisto ista.
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Sicer pa če malo pobrskaš po prejšnjih straneh v tej temi, boš našla ta vprašanja ...
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Mene pa zanima, če ima katera biologijo na maturi, če lahko malce pove kakšne so priprave, je zahtevna itd.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

--
Zadnjič spremenil tmis_, dne 05. Feb. 2009 10:58, skupaj popravljeno 1 krat.
frnikula
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a frnikula »

ponavad je biologija kr težka na maturi k je zares velik snovi se za naučit tku d pejš rajš na kemijo je manj vsega...

aja pa psiha je fajn na maturi sm se mi zdi d je kr mel piflarije tud..
za italijanščino pa nimam pojma..
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Spelina »

se kera že uči MA za maturo? jz še kr zabušavam oz. mam še tok drugih stvari, da ni cajta
Zaklenjeno