Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

ZAKON O MATURI
(ZMat, Uradni list RS, št. 15/03)

38. člen OPRAVLJENA SPLOŠNA MATURA

Kandidat je opravil splošno maturo, če je pri vseh maturitetnih predmetih dosegel pozitivno oceno. Kandidat, ki je pri enem izmed obveznih predmetov na osnovni ravni zahtevnosti dosegel najmanj 80% točk, potrebnih za pozitivno oceno, je pri tem predmetu pozitivno ocenjen, če je pri ostalih predmetih, iz katerih je opravljal maturo, ocenjen pozitivno in je vsaj pri dveh izmed njih dosegel najmanj oceno dobro (3). Kandidat, ki je pri enem izmed izbirnih predmetov na osnovni ravni zahtevnosti dosegel najmanj 80% točk, potrebnih za pozitivno oceno, je pri tem predmetu pozitivno ocenjen, če je pri ostalih predmetih, iz katerih je opravljal maturo, ocenjen pozitivno in je vsaj pri enem izmed njih dosegel najmanj oceno dobro (3).

39. člen (opravljena poklicna matura)

Kandidat je opravil poklicno maturo, če je pri vseh maturitetnih predmetih dosegel pozitivno oceno. Ne glede na prejšnji odstavek, šolska maturitetna komisija za poklicno maturo kandidatu, ki je pri enem predmetu dosegel vsaj 80% točk, potrebnih za pozitivno oceno, določi oceno tega izpita zadostno (2), če je pri vsakem od preostali predmetov dosegel oceno najmanj dobro (3).
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Spelina »

o, ful hvala
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Ni problema, sej mene je tud zanimal kok je s tem, čeprou po pravic upam, da tega nikol ne bom rabla uporablat pa vedt :wink:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

A ma katera kake fajn zapiske o Look back in anger? Ne mislim vsebine bolj kaj o likih, motivih in podobna jajca...Ker delam govorno vajo pri angleščini in bi rada dala noter čim več reči, ker se mi gre za uspeh. :? Sej večinoma je že narjena, sam...če ma kera kake cukrčke, da bom izpadla bolj piflarka. :P :wink: :lol: :lol:
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Aja, pa kar je na netu sem že vse pregledala in uporabla.
kara
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kara »

A ima katera naslov in navodila za letošnji interpretativni esej na poskusni maturi?

lahko tudi razpravljani...lepoooo prooooosim :roll:
mononoke
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mononoke »

eno vprašanje: Kok zares ste se že učil za maturo???

Mene začenja panika grabt, ker celo leto nism nič delala, pa nimam pojma o pojmu še..sej vem sama sm si kriva :cry:
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objava Napisal/-a *ange|* »

mononoke napisal/-a:eno vprašanje: Kok zares ste se že učil za maturo???

Mene začenja panika grabt, ker celo leto nism nič delala, pa nimam pojma o pojmu še..sej vem sama sm si kriva :cry:

Učila sm se tolk...kolk sm se mogla za teste in spraševanja, da bi si pa uzela čas za npr: ustno pri slovenščini pa ne. Pa sej še ni čas za paniko. :D Zakaj? Sej knjige za esej maš še vedno čas prebrat (do ponedeljka-če maš splošno maturo)...za drugo pa lahk sam vaje delaš, za kar maš še vedno čas. Do ustnih je pa še velik...in če se za ustne začneš učit po zadnjem pisnem izpitu (npr. jst mam 7.6. sociologijo) in se do nevem 20.6 (al kdaj se začnejo usntni ) učiš...boš briljirala. :D jst mam tole že vse naštudirano...in spljoh ni treba še paničarit. :cool:

Btw: a ve mogoče katera/kater kdaj je esej na poklicni maturi? (rabim točen datum)
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Ja js bom tut tko. Zdej cez vikend si bom mal pogledala zapiske za esej pol se pa nasledn tedn zacnem ucit oz. delat vaje. Je pa res da smo mi ze cez leto dost delal, tko da ne bom mela sama ful dela.
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

a pa zneses časom če se pol po pisnem začnemo učit za ustni del? :D
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

*ange|* napisal/-a:Učila sm se tolk...kolk sm se mogla za teste in spraševanja, da bi si pa uzela čas za npr: ustno pri slovenščini pa ne. Pa sej še ni čas za paniko. :D Zakaj? Sej knjige za esej maš še vedno čas prebrat (do ponedeljka-če maš splošno maturo)...za drugo pa lahk sam vaje delaš, za kar maš še vedno čas. Do ustnih je pa še velik...in če se za ustne začneš učit po zadnjem pisnem izpitu (npr. jst mam 7.6. sociologijo) in se do nevem 20.6 (al kdaj se začnejo usntni ) učiš...boš briljirala. :D jst mam tole že vse naštudirano...in spljoh ni treba še paničarit. :cool:

Tudi jaz sem se učila toliko, kot se je bilo potrebno sproti za teste, spraševanja pa tako ali tako nismo niti imeli. :D

Glede ustnih pa je tako - če bom imela srečo in bom vse tri (slovenščina, angleščina, matematika) imela v tednu od 17. do 24. junija, bom zeeeelo srečna, ker vem, da se mi bo uspelo naučiti tiste stvari, ki pridejo na ustnem v poštev. Vendar ... smo se ravno danes v šoli pogovarjali še o treh drugih datumih za ustne izpite. To pa so: 27. maj, 3. junij in 10. junij. Glede na to, da imam 27. maja angleščino, 3. junija pa zgodovino, je možen datum, ki me lahko "doleti" le še 10. junij. Zdaj pa samo držim pesti in močno upam, da bom vse ustne imela od 17. do 24. junija ...
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

FairyAngel a to nej bi bilo povosd tko? Ker mi mamo ustne 17. - 24. junij, pa nam zaenkrat niso še nič drugač omenjal. A to je sam na vaši šoli al kako? Zdej si me čist zmedla. :oops:
Ja jst se bom za ustne tut učila titih 14dni vmes ja, upam da bo ratal.
Učila sem se sproti, kar se je bilo treba. Zdejle sem pa začela ponavljat počasi. Najbolj me skrbi zgodovina je res ogromnooo snovi, jst pa ne znam še prou velik. :oops: :? Upam na najboljš, tko da pridno za knjige, pa zdržat, pol pa uživancija. Upejmo. :)
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objava Napisal/-a *ange|* »

gemini napisal/-a:a pa zneses časom če se pol po pisnem začnemo učit za ustni del? :D

jst se na to zanašam :D Mislim, da nebi smelo bit prevelikih blemčkov...sej 10 dni je več kot dovolj za piflancijo usega tistega :D
Pa FairyAngel...kje ste vi dobil te informacije? ...o teh treh datumih? :cool:
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

gemini napisal/-a:a pa zneses časom če se pol po pisnem začnemo učit za ustni del? :D

ja jst sm tko nardila in je znesl :wink:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

superca :D sicer pa mamo itak zdej podrobn test iz književnosti tko da se morm itak že učit :roll:

nazaj za knjige :wink:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
Zaklenjeno