gresta mama pa sincek po mestu pa vprasa sincek mamo ce lahko dobi saldoled pa pravi da ne ker ti bo zrastu trebuscek. in potem gresta naprej po mestu pa srecata nosecnico v 9 mesecu in ima ze zelo velik trebuh. sincek to vidi in ji pravi: prav ti je kva si ga pa lizala.
(sm pa pokvarjena a ne?)
Tisočletja je trajalo, da je iz opice nastal človek. Tri ure v gostilni zadostujejo, da postane spet opica.
Tri prijateljice: Londončanka, Parižanka in Ljubljančanka Fata - sedijo pri kavici.
Pogovarjajo se o možeh, kako so leni in doma nič ne pomagajo.
Sklenejo, da jih bodo naučile kozjih molitvic in se zmenijo, da se čez dva tedna
spet dobijo in poročajo o uspehih.
Pa se res, čez 14 dni dobijo spet pri kavici.
Londončanka - "Jaz sem mojemu Johnu rekla takole. Od danes naprej ne perem več tvojih gat in štumfov, kar sam kaj naredi. Prvi dan nisem videla še nič, drugi dan tudi ne, tretji dan sem pa že videla, kako obeša štumfe, ki jih je sam opral."
Parižanka - "Pri meni je bilo podobno. Pierru sem povedala, da ne bom več kuhala in pomivala posode. Prvi dan nisem videla še nič, drugi dan tudi ne, tretji dan pa sem videla, kako si peče jajčka na oko."
Fata - "Tudi jaz sem Mujotu rekla, ne perem, ne pospravljam in ne kuham več. Prvi dan nisem še nič videla, drugi dan tudi ne, tretji dan pa sem že lahko odprla eno oko".
TRAPARIJE
Zajček sedi na gozdni jasi in si manikira nohte. Mimo pride srna in ga vpraša:
"Kaj pa delaš, zajček?"
"Brusim si nohte in čakam da mimo pride lisica, da jo bom spraskal do mrtvega!"
Srna se z usmiljenim pogledom ozre proti zajčku in nadaljuje pot. Kmalu pride mimo jelen.
"Kaj pa delaš zajček, tako sam v gozdu?" ga vpraša.
"Sedim in brusim svoje nohte, da bom lisico spraskal do smrti!" je rekel zajček. Jelen pihne proti zajčku in gre svojo pot. Kmalu do zajčka pride lisica.
"Živijo zajček! Kaj delaš tako sam v gozdu?"
"Manikiram si nohte in govorim traparije" je rekel zajček.