Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
kara
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kara »

*ange|* in Naughty grl NAJLEPŠA HVALA!!!!!!Res sta mi ful pomagali!!!!!!!! :flehan:

Upam, da vama gre učenje "od rok...ups, od glave" :D

Hvala še enkrat! Ful sta prijazni! :wink:

ps:*ange|*, če boš dobila pa še razpravljalni naslov, se seveda priporočam! Hvala ful! :wink:
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

kara napisal/-a:Mene pa spet zanima, če ima še katera kak naslov z natančnimi navodili (tko kot je na maturi) za esej na slovenščini? Bi bila res hvaležna :oops:

kara, še nekaj od mene (sicer je to bil esej za 500-600 besed):

Razpravljalni šolski esej
Greh in kazen kot življenjska usoda

Življenjska pot Izidorja Khallana je tesno povezana z življenjem in osebnostjo njegovega očeta Polikarpa. S pomočjo dveh dogodkov iz romana razloži in pojasni, kakšen je ta njun odnos. Presodi, kje so pravzaprav vzroki za tak odnos. Utemelji, zakaj se Izidor odloči delati pokoro za grehe svojega očeta in kje v romanu se to najbolje pokaže. Kaj meniš, bi Izidor lahko izbral boljše?
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
kara
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kara »

FairyAngel FUUUUL HVALAAAA!!!! :hallo:

Punce, debest ste!!! :wink:
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

Kaj mi lahko katera ko je mela zgodovino na maturi malo več o tem pove kr sem ful slabo informirana...lahko na zs :) Hvala.
as if.
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

Kaj pa hočeš vedt *Ela* ? No sej jst jo mam letos, tko da prou velik tko ne vem an, sam bi mi pa podatki prou pršli, tko da nej se kr tuki napiše. :)
Smo pa dons pisal poskusno angleščino. Neki je šlo, neki pa tko-tko. Itk sem bla pri eseju že čist zmatrana, ker smo pisali po pouku, tko da se mi tut mislt ni več dal ... :? :D
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objava Napisal/-a *ange|* »

Kaj vas pa zanima glede zgodovine? Jst jo mam tut na maturi...sam mi mamo svetovno profesorco in 6 ur zgodovine na teden :D ...tko, da sm kr dobr informirana (mislim, da bolš neb mogla bit)... hvala bogu k mamo tole profesorco...res, da 1x na tedn pišemo test (pa zdele v roku enga tedna 3 teste-3 teme)...sam tkole mam vsaj dober feeling za maturo.
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica

Aaaa 6ur, jao to samo izbirce al je tut redna tuki zraven, men bi se sfuzlal :D Drgač mamo mi tut dobrga prfoksa, pač ve kakšne fore so na maturi, ker je tut v komisiji. Sam me pa čaka tut še dost učenja, ker smo pisal sam 1kontro + poskusno maturo, tko da se sproti nism prou velik učila. No je pa res, da je ene par tem tut med rednjo snovjo, sem se pa za spraševanje učila, tko da to je pa tut neki. :)
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica

Smejkica napisal/-a:Aaaa 6ur, jao to samo izbirce al je tut redna tuki zraven, men bi se sfuzlal :D Drgač mamo mi tut dobrga prfoksa, pač ve kakšne fore so na maturi, ker je tut v komisiji. Sam me pa čaka tut še dost učenja, ker smo pisal sam 1kontro + poskusno maturo, tko da se sproti nism prou velik učila. No je pa res, da je ene par tem tut med rednjo snovjo, sem se pa za spraševanje učila, tko da to je pa tut neki. :)

Uuuu.... sam 1 kontrolno? :eek: Mi smo že vse teme odpisal enkrat, pa še 1x jih zdele. Vsak teden 1 temo. Zdele pa lih tko pride, da v roku enga tedna pišemo 3 teme :?
V bistvu je to 2 ure rednega pouka (pri katerem se ene teme pokrivajo z maturo) + 4 ure za maturante. S tem, da je tole pri nas obvezno. In sm kr vesela, da je :D K sama tega zihr nebi sproti delala. (aja...pa pr nas sprašuje maturante samo tiste tema, ki so v maturi...mi ne pišemo niti nismo uprašani tistega z rednega pouka)
Mi si delamo zapiske + za nekatere teme nam je kr ona dala svoje izpiske, ki jih zbere iz večih knjig, ker baje je tale vijola knjiga za maturo(predvidevam, da jo maste vi tut...) full premalo za ene teme.
Aja... pa rekla je, da je tole žrebanje tem en lari fari... zarad tega, ker je zmeri na maturi tisto kar se tut trenutno dogaja. Recimo lansko leto je umru papež in so mel krščanstvo na maturi. Rekla je, da ma zmeri feeling katera tema bo in da se ni dostkrat zmotila... pravi, da to leto je skor 100%, da bo hladna vojna, ker se je dost dogajal iz te teme... :D
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

*ange|* napisal/-a:
gemini napisal/-a:
*ange|* napisal/-a:slabo:

-slušni del poskusne mature ang... kr nekej... sam še kitajčka bi mogl dat govorit angleško...pol pa res neb nix razumela :eek:

men je blo pa tist najlažje.. sm sam en prašanje falila.. pa še to zato ker sem gruntala kok se napiše čehi in preslišala d je u bistvu taprav odgovor angleži :oops: :D

Men je tist prvi del biu u easy....sam pol me pri drugem delu ful motla muska pa prehitr je govorila...pa nek smeh vmes :eek:
Nism mogla razbrat kva d fak je rekla, da je motlo tistga bedaka na dollar-ju :lol: Pa a ni odgovor čehi?!

Se opravičujem za OT :D

ne ni biu :D
bom najdla popravljen test pa dopišem :wink:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

tistga bedaka na dolarju je motla nova proteza :D
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Georga Washingtona so boleli njegovi false teeth in je bil zato unhappy :wink:

in angleži so poimenvali tist.. je pa res, da so najprej nek omenjal čehe..in pol valda vsi razmišljajo kok se to napiše in jih je ful preslišal angleže :roll:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica

urszika napisal/-a:tistga bedaka na dolarju je motla nova proteza :D

Jap točn tko. :D Sam jst tega nism dojela ... :oops:
Nismo še popravlal, sam vem da sem naredila ene par neumnih napak. Pri men je problem, da če enga vprašanja ne vem, se ful osredotočm na tistga in pol zamudim še naslednji odgovor.
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica

Ja...ma zdele vem...k so mi povedl u šol kaj d fak ga je motlo...bem mu zobe :evil: ...jst jo nism niti pod raznno razumela kaj je govorila... :eek:

Ma ja...sej so usi tiste čehe pisal...jst sm čist neki x napisala :oops: mi smo danes tole pisal...pa u soboto še ostalo :roll:

Btw: Smejkica ...mene full zanima kolk ur zgo imate vi na tedn?
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica

Ja v načrtu je 6ur, sam mamo tko- 2uri redne in še 3ure za maturo.
Sej ubistvu sam 1uro manj kot vi, sam takrat se mi je ful zdel, ko sem prebrala, da mate 6ur, ker sem najprej mislna, da mate sam izbircev tolk. :)
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica

Smejkica napisal/-a:Ja v načrtu je 6ur, sam mamo tko- 2uri redne in še 3ure za maturo.
Sej ubistvu sam 1uro manj kot vi, sam takrat se mi je ful zdel, ko sem prebrala, da mate 6ur, ker sem najprej mislna, da mate sam izbircev tolk. :)

Pa ste šli čez vse teme? K si rekla, da maš predelane samo tiste k ste mel pr rednem pouku... :)
Zaklenjeno